18. April 2011

Sjeverni Sandžak – Lider LDP-a Čedomir Jovanović poručio je Bošnjacima u Sandžaku da na predstojećim izborima ne glasaju za one za koje su godinama glasali.

Prema riječima Jovanovića, oni te glasove ne zaslužuju.

“Ako je postojala među vama potreba da svoju lojalnost i pripadnost narodu iz koga potičete dokazujete glasanjem za partije koje predstavljaju vaš narod, onda ti predstavnici više ne zaslužuju vašu pažnju…”, poručio je Jovanović na Skupštini Gradskog odbora te stranke u Novom Pazaru.

“Neću vam reći da glasate za LDP, ali ni (Rasim) Ljajić ni (Sulejman) Ugljanin ne zaslužuju vašu pažnju”, rekao je on.

Lider LDP-a je naveo da je ta stranka jedina koja djeluje u cijeloj zemlji dok su drugi, kako kaže, digli ruke od Sandžaka, “prepustili ga agama i begovima i srednjem vijeku”.

Poredeći Bošnjake sa Vojvođanima, kako je rekao, autonomašima, Jovanović je kazao da prema jednim i drugima u Beogradu postoji animozitet, kao što je postojao i postoji prema Albancima.

“Čak i pomen bošnjačkog i vojvođanskog interesa se momentalno doživljava kao osporavanje interesa srpskog naroda. To je taj otrov koji su nam ubrizgali u živote”, naveo je Jovanović dodavši da “sa tim ne treba da se mirimo, ali ni da prepoznajemo neku korist za sebe”.

On je Bošnjacima poručio da ako žele srećan Sandžak, ovog puta moraju pomoći Srbiji da postane, kako je rekao, srećna zemlja, jer u suprotnom “u nesrećnoj Srbiji nikada svoju sreću nećete naći, koliko god da ste vi dobri”.

“To je naša poruka Vojvodini, Sandžaku i jugu Srbije, gdje su Albanci”, kazao je Jovanović.

Izvor: B92.net, SandzakPRESS.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles