28. Juni 2011

BiH , Sandžak – Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki upozorio je danas da će  Sandžak biti spojen sa Federacijom BiH.

– Sandžak će na različite načine biti spojen sa Federacijom, stvaranje Velike Albanije zajedno sa Preševskom Dolinom je samo pitanje vremena, a dominacija Turske na ovim prostorima je u ekspanziji – predviđa Vlajki ukoliko se hrišćanski sunovrat u BiH ostvari.

Vlajki  ističe da je uz pomoć dijela međunarodne zajednice u BiH nelegalna vlast u Federaciji BiH sve više prihvaćena i prognozira da će zbog toga uskoro “nestajati Hrvati” iz Srednje BiH, a zatim će biti potisnut i hrvatski kapital iz zapadne Hercegovine, a Hrvati će u Federaciji biti potpuno marginalizovani.

Vlajki navodi da je  još iz “Pentagonskih dokumenata” razotkrivenih 1992. godine bilo vidljivo da je, nakon propasti SSSR-a, cilj SAD bio što sporije i što lošije ujedinjenje Evrope kao glavnog američkog konkurenta.

Uslijedio je niz balkanskih ratova u kojima su Amerikanci prvenstveno pomagali Muslimane, što su i nastavili, kako bi omogućiti uslove za islamizaciju Balkana stvaranjem Velike Albanije i objedinjavanjem bošnjačkih područja.

Vlajki ocjenjuje da su Srbi postali „žrtveni jarac“ ovog plana, zbog čega su demonizirani kao nekada Jevreji.

Kao potpredsjenik iz reda Hrvata on je kritikovao dva HDZ-a što nisu položaj Hrvata riješili stvaranjem autonomne hrvatske jedinice koja bi imala teritorijalnu, političku, ekonomsku, kulturnu i policijsku samostalnost.

Po Vlajkiju, to je jedini zadovoljavajući način da se u BiH stvori istinska zajednica tri ravnopravna, konstitutivna naroda.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles