4. Januar 2014

unnamed (1)

Sandžak – Na godišnjoj skupštini Sandžak biznis asocijacije – SABA koja je održana 3. janura u Novom Pazaru, a na kojoj je uzelo učešće preko 30 uglednih i uspješnih privrednika iz dijaspore porijeklom iz Sandžaka, kao i veliki broj gostiju iz javnog života i studenata ekonomije sa dva univerziteta u Novom Pazaru.

Jedan od ključnih zaključaka na ovoj sjednici je da sandžački privrednici u dijaspori nisu spremni, nemaju uslova i ne žele ulagati u Sandžak dok je god na vlasti postojeća politička garnitura.

Učesnici su istakli da su za sandžačke privrednike u dijaspori kada je u pitanju ulaganje u Sandžaku vrata zatvorena i da kada su god pokušali nešto uložiti, vlast ih je odbila sa političkim ucjenama i reketima.

Ističemo da većina prisutnih privrednika su uspješni rukovodioci milionskih i multimilionskih kompanija širom Njemačke, Austrije, Beneluxa, Francuske, Švicarske i drugih zemalja, naročito u oblasti građevine i infrastrukture, i da ih je na iseljavanje i pokretanje posla u inostranstvu natjeralo isključivo nepostojanje uslova za normalan posao u Sandžaku – za šta je jedino odgovorna vlast u Sandžaku.

unnamed

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles