Sandžački mediji izvršili pritisak – Stiže rješenje za poplavljene u Prvomajskoj ulici

1
3

Capture_11_616w_80c_high1

Novi Pazar – Nove, veće odvodne cijevi riješit će višedecenijski problem mještana na raskrsnici ulica Veljka Vlahovića i Prvomajske. Radovi na izgradnji nove kišne kanalizacije, nakon 6 godina vladavine sadašnje vlasti, počeli su danas.

Nakon pritiska koji su izvršili sandžački mediji, izvještavajući sa terena, mještani dijela Prvomajske ulice više neće sa strepnjom gledati u nebo. Posle svake obilnije kiše voda se izlijevala i plavila njihova domaćinstva.

Radnici “Vododvoda i kanalizacije “danas su počeli da rješavaju ovaj problem.

Radost mještana je velika, jer će se posle više godina riješiti  muka a pripravni džakovi za odbranu od poplava biće prošlost, kao i radost sandžačkih medija koji su izvršili pritisak na vlast da konačno počne sa rješavanjem ovog problema.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović, koji je sa saradnicima posjetio mještane kaže da se više puta pričalo o rješavanju problema kišne kanalizacije u ovom dijelu grada, ali da se 6 godina tražilo dok je on na vlasti i 18 godina dok je Ugljanin bio na vlasti tražilo tehnički izvodljivo rješenje, koje je kvalitetno i izdržljivo.

“Inženjeri su uradili projekat, te smo danas počeli radove. Nadam se da ćemo za deset dana imati riješeno pitanje raskrsnice Ulice Veljka Vlahovića i Prvog maja. Sa mještanima donjeg dijela ulice smo razgovarali. Oni bili zabrinuti, jer su na takvom mjestu, gdje se voda slivala prema njima, te da se i njihov problem riješi. Paralelno smo dali zadatak da se asfaltira ovaj dio, jer je to centar grada, ali bez ovih radova, ranije nije bilo moguće srediti ovu ulicu. Uskoro će ova ulica biti infrastrukturno sređena.Mislim da će ovi ljudi biti zadovoljni”, kazao je za RTV Mahmutović.

Direktor JKP “Vodovod i kanalizacija “ Hanefija Brničanin kaže da će se rekonstrukcijom postojeće kišne kanalizacije povećati profil odvodne cijevi.

“Donijeli smo jedno tehničko rješenje, koje bi trebalo u potpunosti da riješi ovaj problem. Uradit ćemo rekonstrukciju kišne kanalizacije, gdje ćemo povećati profil cijevi, onoliko koliko je to moguće, zavisi od kolektota. Ovdje ćemo ugraditi armirano betonske cijevi Fi800, koje su dovolljnog profila da prihvate veću količinu padavina “, kaže z a RTV Brničanin.

Kada se ovi radovi završe kiša može i da padne, a mještani Prvomajske ulice brinuće samo da ne pokisnu, ali neće strahovati da im voda ne uđe u kuće.

Podsjećamo da su mještani naselja Prvomajska u više navrata, posljednjih godina, sakupljali peticije i slali zahtjeve nadležnima u Gradskoj upravi. Na kraju su najavili tužbe.

Sa druge strane, ne treba zaboraviti da isti problem sa poplavama imaju mještani Jošanice i da oni također čekaju pomoć vlasti.

SANA

POGLEDAJTE NA KOJI NAČIN JE SANDŽAK PRESS IZVRŠIO PRITISAK NA VLAST:

 

Pogledajte šta je u Novom Pazaru ostavila iza sebe jučerašnja poplava

Mještani Jošanice i Prvomajske bespomoćno pišu zahtjeve i peticije – Niko im ne uskače u pomoć

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Svakoj muci dođe kraj, pa tako i komunalnim mukama građana Prvomajske ulice. Pisanje peticija je jedan od načina da se skrene pozornost na neki problem. Nisu građani Prvomajske ulice je pisali da bi npr. menjali naziv ulice, već iz preke nužde da bi zaštitili sebe i svoju imovinu od vodene stihije. Izvođačima radova želim da kvalitetno i u primerenom roku odrade ovaj veliki posao, pre jesenjih kiša.

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.