1. August 2015

4

Rožaje – Rad i zalaganje odjeljenja Škole Kur’ana časnog u Rožajama te dječijeg centra ”Reuda” bio je razlog da Sandžačka dijaspora iz Amerike prepozna rad i uloži svoj imetak na Allahovom putu.

Sandžačka dijaspora iz Amerike je donirala za svečanost povodom okončanja prve školske godine polaznicima Škole Kur’ana časnog u Rožajama i dječijeg centra ”Reuda” majice sa logom ovih institucija. Također, Sandžačka dijaspora nije zaboravila obradovati polaznike Škole Kur’ana i mališane iz dječijeg centra ”Reuda” svojim bajramskim paketićima, te u prsima ovih iskrenih insana unijela radost. Ovim prelijepim gestovima naša dijaspora šalje sliku da prepoznaje prave vrijednosti i da ulaže svoj imetak u trgovini koja im neće propasti. Naša dijaspora ulaže imetak u pravim institucijama.

Ovim putem se iskreno zahvaljujemo sljedećim džematima i organizacijama koje su uzele učešća u ovoj akciji džematu Alipašine džamije, dzematu Albany, Bošnjačkom kulturnom islamskom centru Astoria, Bošnjačkom Islamskom centru Richmond Hill, Centru Bošnjačko Američke zajednice New Jersey, uz dovu Plemenitom Allahu da ih nagradi onako kako On to dželle ve’ala najbolje zna.

SANA

1 2 3

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles