17. Juni 2019


Izborna lista “Samoopredjeljenje” donijela je danas odluku kojom zahtjeva od predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Esada Džudža da podnese hitnu i neopozivu ostavku i vrati mandat većnika ovoj listi u najkraćem mogužem vremenskom roku.

„Konstatujemo da je predsjednik BNV-a Esad Džudžo svojim ponašanjem aktivno uključen u taj proces, u skladu sa tim izborna lista „Samoopredjeljenje“ na današnjoj sjednici donijela je odluku kojom od Esada Džudža zahtjeva da podnese hitnu i neopozivu ostavku i vrati mandat vijećnika listi „Samoopredjeljenje“ u najkraćem mogućem vremenskom roku, kako bi se mandat dodijelio prvom narednom sa liste i kako bi se onemogućile neprijeteljske namjere vladajućeg Vučićevog režima.“, kazao Ahmedin Škrijelj.

Usvojen je kaže prijedlog odluke kojom bi se 28. septembar proglasio nacionalnim blagdanom Bošnjaka u skladu sa zakonom, te da će ovaj prijedlog biti uvršten u dnevni red prve naredne sjednice BNV-a.

Što se pitanja tiče, iako su ih novinari željeli postaviti gospodin Škrijelj poručio „Sljedeći put“.

SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles