Šahmanović: BS se ne zalaže za Sandžak i promjenu državnih simbola

2
4

multimedia foto 2016 06 15 maxresdefault 1 1000x555

Nakon što su iz Bošnjačke stranke kazali da javni istupi i djelovanje predsjednika opštine Plav Orhana Šahmanovića u suprotnosti sa programskim načelima stranke, reagovao je Šahmanović. On smatra da se u ovoj partiji ne zalažu za njena osnovna načela, a da naročito nema zalaganja za utvrđivanje državnih simbola i rješavanje statusa Sandžaka kao prekogranične regije.

„Šta je na ovom planu uradila BS i predsjedništvo BS u proteklim godinama neka procijene članovi i simpatizeri BS. Koliku je i kakvu štetu članovima partije  i Bošnjačkog naraoda nanijelo njihovo ovakvo zalaganje bolje reći nezalaganje za navedena progamska načela  ocijeniće glasači BS.

 

Također, birači  će vjerovatno znati cijeniti i moju političku štetu koju sam nanio BS , svojim izjavama, ili štetu koju sam nanio nekim članovim predsjedništva i onima koji u sadašnjem trenutku samo vrebaju neka atraktivna mjesta u Podgorici ne mareći za sva načela iz Programa BS, bolje reći mareći samo za one principe i načela sa kojima se neće zamjeriti koalicionom partneru“, saopštio je predsjednik plavske opštine.

On ovom prilikom podsjeća članove Bošnjačke stranke da ova partija ima 17 osnovnih programskih načela, a da BS , a posebno predsjedništvo BS nije ništa u proteklih desetak godina, učinilo  na realizaciji istih niti je neka programska načela imala hrabrosti prezentovati svojim koalicionim partnerima i javnosti CG.

Šahmanović naglašava da je BS , „demokatska stranka  koja bi trebala imati kapaciteta da prihvati i ona mišljenja koja ne odgovaraju pojedinim članovim predsjedništva ili nekim malim karijeristima koji se šunjaju oko njih očekujući, kako dodaje,  za njihovu bezrezervnu partijsku podršku neki poklon oličen u dobro plaćenom i rukovodećem radnom mjestu“.

Neki članovi BS, tvrdi on, prihvataju samo ona načela koja njima lično odgovaraju.

„U Statutu BS   dio  „Princip demokratskog jedinstva“ se govori o tome  da  unutar BS  manjina ima pravo , kao i pojedinac da izražava svoje mišljenja i gledište. Izgleda da neki članovi rukovodstva BS  prihvataju i primjenjuju samo one principe i načela BS  koji nijesu na njihovu ličnu štetu“, zaključuje on.

(Agencije)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  1. Bravo Sahmane, potpuno si u pravu, kako to da nema malo vise Plavljana i Gusinjana u BS, ovako ti je ispalo da je BS Rozajska partija, Husovic ne smije da trazi nista, a sad da li je to dobro ili lose ne znam, ali promene rukovodstva su neophodne, mada je proces demokratizacije na balkanu je u toku i nezaustavljiv.

    4

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.