Šabotić: Primjena Drugog Memoranduma SANU-a počela od posljednje tačke

1
14
Drugi memorandum SANU je osmišljen u devet točaka. Izbacio je nasilje i “bitke koje mogu biti i oružane”. Devet tačaka drugog memoranduma su:
.
1. Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju.
2. Odvratiti pažnju regionalnih i međunarodnih medija sa završnih procesa bivšim pripadnicima srbijanskog političkog, obavještajnog i vojnog vrha i političkog vrha Republike srpske kojem se sudi u Haaškom tribunalu
3. Susjedne države BiH, Hrvatsku i Kosovo dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima.
4. Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja.
5. Inzistirati na zatvaranju Haaškog tribunala i na suđenju generalu Ratku Mladiću pred domaćim pravosuđem.
6. Destabilizirati vlade susjednih država, provocirati unutarnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije.
7. Pomagati odcjepljenje Republike Srpske.
8. Inzistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciju srpskih zajednica u državama regije u unitarnu, svesrpsku zajednicu.
9. Zaustaviti odvajanje Vojvodine, spriječiti dalju regionalizaciju Srbije i oslabiti djelovanje Islamske zajednice u Sandžaku.
.

Memorandum 2 koji je osmislila Srpska Akademija Nauka i Umetnosti (SANU) sa devet tačaka počeo se primjejivati od posljednje tačke, trn u oku Srbije je Muftija i Islamska zajednica

.
Ostvarenje i sama primjena memoranduma počela se sprovoditi već nakon usvajanja,zloglasnog Memoranduma 2, projekta SANU-a. Zanimljivo je da su krenuli od posljenje tačke koja se zove “OSLABITI DJELOVANJE ISLAMSKE ZAJEDNICE U SRBIJI”.
Trebalo bi biti svima jasno zašto su toliko požurili sa nijesu mogli čekati izvršavanje ostalih tačaka u pomenutom Memorandumu. Zašto ? Zašto se u Memorandumu ne spominju Islamska zajednica uopšteno nego baš on koja nosi naziv  Islamska zajednica u Srbiji? Zato što na čelu te zajednice stoji Muftija IZ u Srbiji Muamer ef. Zukorlić. Zato što se istinski bori za Islam, Bošnjake …zato su i osjetili opasnost, ali ovotrebamo shvatiti kao priznanje muftiji za iskreno zalaganje za muslimane uopšteno, a kad dodje priznanje od neprijatelja iskreno je zasluzeno.
.
Zašto se ne spominje fantomska islamska zajednica Adema Zilkića u ovom Memorandumu? Zato što su oni primjer kako treba izgladat Islamska zajednica po volji Beograda,koja će im uvijek izlaziti u susret u ostvarenju velikosrpskih ciljeva.Zato što ne predstavljaju nikakvu opasnost za srbiju već naprotiv pomažu im svesrdno u ostvarivanju njihovih ciljeva za uništenje Islama na ovim prostorima.
.

Šta očekivati od sledećeg Memoranduma, ko stoji iza ovih projekata i da li su saradnici ovog projekta vlastodržci u Sandžaku?

.
Sledeći korak, ako im uspije uklanjanje Muftije i satanizacija Isamske zajednice jeste taj da će u nekom narednom Memorandumu, biti jasno naglašeno pokrštavanje muslimana u Sandžaku, i gdje god da bude stajala ta tačka u Memorandumu SANU-a za očekivati je da bude prva kada je u pitanju sprovođenje.
.
Ranije su u ostvarenju ciljeva koristili svoje ljude, danas to čine na moderniji način, tobožnjim Bošnjacima iz bošnjačkog korpusa. Zapravo, prerušenim Bošnjacima, obavezno političarima u liku Rasima Ljajića, Sulejmana Ugljaina, Meha Omerovića (kakve veze on samo ima sa Bosnjaštvom, islamom i Sandžakom…), Ademom Zilkićem…..i novim poslušnicima iz reda Bošnjaka koji rade u interesu prosrpske politike .
.

Memorandum za nove bitke

.
Država Srbija svjesna je u kojim je problemima upala, sada svim silama pokušava da izbjegne totalni krah same države. Projekat koji sprovodi SANU i državnici, nažalost teraju svoje građane u što veću propast, koji ni sami nisu svjesni toga. Vremenom Srbija je sve manja i iz godine u godinu svi bi da se odvoje od nje, ne želi niko da putuje kapetanom broda koji ide putem bez povratka.
Posebno poglavlje ovog memoranduma bavi se ovim ozemljima susjednih država: istočna Hrvatska, Republika Srpska u BiH te sjeverno Kosovo. U vanjskoj politici su autori predložili neka se Srbija okrene prema Kini u vojnom i političkom smislu, glede činjenice da Rusija Srbiju ne podupire kao što je to nekad.
Autor: Armin Šabotić

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Prije svega čestitke Šabotiću na opservaciji i posebno hrabrosti; drago mi je što je preuzeo kormilo u Sandžak TV, jer Zatrić iskreno i nije bio za te funkcije.
    A, čini mi se da je naslov po meni netačan, sve prethodne tačke su već ostvarili ili rade na njima i ostala im je još ova posljednja.

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.