Rožaje: Ukloniti deponiju iz Ulice Rifata Burdžovića

0
3

Rožaje – “Zahtjev je višestruko opravdan, jer se smeće deponuje neposredno pored škola zbog čega predstavlja potencijalni izvor zaraze za učenike i građane”, stoji u dopisu upućenom KP.

Mještani Ulice Rifata Burdžovića uputili su zahtjev Komunalnom preduzeću i policiji da se izmjeste kontejneri koji su postavljeni pored regionalnog puta u blizini dvije srednje škole.

Oni smatraju da se smeće na tom mjestu često odlaže i nepropisno, te da predstavlja problem za obližnje kuće, Gimnaziju „30. septembar“ i Srednju stručnu školu. Mještani traže i uklanjanje „nelegalno podignutih objekata u zoni ulice i pješačkog prostora“.

“Građani Ulice Rifata Burdžovića su se KP i Komunalnoj inspekciji više puta obraćali sa molbom da se jedna velika i nekontrolisana deponija ukloni sa lokacije na kojoj se sada nalazi.

Zahtjev je višestruko opravdan, jer se smeće deponuje neposredno pored škola zbog čega predstavlja potencijalni izvor zaraze za učenike i građane”, stoji u dopisu upućenom KP.

Građani su od Komunalne policije zatražili da izvrši kontrolu postojećeg stanja, te da da nalog za izmještanje deponije i objekata koji su pored nje podignuti bez odgovarajuće dozvole, a utiču na preglednost vozačima“.

“Ako ovaj zahtjev bude ignorisan, spremni smo na radikalnije mjere kao što su samoorganizovanje građana radi uklanjanja i sprječavanja odlaganja smeća i otpada, podnošenje krivičnih prijava protiv odgovornih iz Komunalnog i Komunalne policije zbog nepreduzimanja mjera iz svoje nadležnosti”, stoji u dopisu građana.

Oni su se, kako naglašavaju, radi zaštite svojih prava i prvenstveno zdravlja građana, obratili i drugim relevantnim faktorima u državi koji su nadležni za tu oblast.

“Insistiramo da se nabave odgovarajuće posude za odlaganje smeća, koje bi uz naplatu bile predate svakom domaćinstvu”, istakli su građani.

Oni su “Vijestima” prenijeli da im je iz KP odgovoreno da problem treba da riješi služba koja se bavi uređenjem prostora, a da je posao KP da uredno odvozi smeće, što oni redovno čine.

“Komunalni policajci su nam rekli da oni djeluju samo kada nekoga zateknu da mimo kontejnera odlaže smeće. Kako tu niko ne dežura i nema ništa od prijava nesavjesnih pojedinaca, djelovanje Komunalne policije je isključeno.

Smatramo da su u ovom slučaju prvenstveno na potezu sanitarni inspektori koji bi, skupa sa Komunalnom policijom i lokalnom komunalnom organizacijom, trebalo da prepoznaju problem i skupa ga riješe”, smatraju mještani.

(Vijesti)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.