Rožaje – Sve partije hoće kontrolu nad samo jednom ustanovom: Centar za socijalni rad

3
13

Rožaje: Svi hoće svog čovjeka u glasačkom uporištu

Rožaje – U Rožajama se već dugo vodi borba za prevlast u Centru za socijalni rad, odnosno imenovanje direktora koji će biti po mjeri politike. Svaka od stranaka u socijalno najugroženijem gradu zainteresovana je za to radno mjesto koje, saglasni su u partijama, znatno kroji izbornu volju građana.

Rukovodeće mjesto te ustanove nije adekvatno pokriveno već oko godinu dana. Prije nekoliko mjeseci je postavljen vršilac dužnosti direktora, bez izgleda da se zadrži na toj funkciji. U međuvremenu se za nju bore i vlast (BS – SDP) i opozicija (DPS), i svi su uvjereni da upravo njima pripada.

Predsjednik OO SDP i poslanik Izet Bralić smatra da to što se dugo  ne rješava pitanje direktora Centra za socijalni rad „svakako može da utiče na kvalitet zaštite najugroženijeg sloja društva u Rožajama“.

„Oko 2.000 građana zavisno je od neke vrste socijalnog primanja i u uslovima kada je privreda u posljednjih 20 godina ugašena, socijalni problemi zahtijevaju specijalan tretman. Neimenovanje direktora Centra za socijalni rad usporava rješavanje tih problema, a pogotovo sada kada treba ustanoviti socijalni karton“, rekao je Bralić.

Smatra da „iznad svega postoji jedna želja da se u toj ustanovi ne mijenja ništa jer postoji  kontinuitet u vladanju što se tiče partijske politike”.

„DPS od devedesetih  pokriva to mjesto i mislim, da kao što su potrebne promjene u svim segmentima, potrebno je i u tom dijelu. Ne u smislu da ta osoba bude partijski vojnik već u smislu da se zaista da prednost profesionalcu, ljudima koji znaju, koji su prošli edukacije, koji podrazumjevaju i promjenu u zaštiti tog sloja društva. Jedan od ljudi koji bi na najbolji način mogao da odgovori tim zahtjevima je Esad Plunac koji 26 godina kao pedagog radi u Centru“, rekao je Bralić.

Vjeruje da „korijene sporog imenovanja treba tražiti u želji partija da dominiraju“.

„Evidentno je da se veliki broj osoba koje zavise od socijale opredjeljuje i na izborima za onu opciju koja pokriva to rukovodeće radno mjesto. Ima jedna veoma opasna izreka koja se plasira građanima a to je da treba glasati onoga ko daje socijalu“, rekao je Bralić.

Predsjednik OO BS i predsjednik Skupštine opštine Husein Kurtagić je rekao da je  imenovanje direktora Centra za socijalni rad odgođeno za poslije izbora, pa se nada da će to pitanje biti brzo riješeno.

„Smatram da je previše da ta ustanova toliki period nema rukovodioca.  Da li je to politička igra ili nije ne znam, u svakom slučaju mi smo zainteresovani da se to što prije riješi“, rekao je.Predsjednik OO BS i predsjednik Skupštine opštine Husein Kurtagić je rekao da je imenovanje direktora Centra za socijalni rad odgođeno za poslije izbora, pa se nada da će to pitanje biti brzo riješeno

BS je, prema njegovim riječima, zainteresovana za to radno mjesto.

„Mi smo zainteresovana strana da to mjesto pripadne BS u svakom slučaju. To nam pripada po dogovoru da imamo pet odsto vlasti na nivou republike, što još nije ispunjeno. Nemamo nijednu ustanovu u Crnoj Gori na čijem čelu je naš čovjek, a s obzirom da znamo kakva je struktura stanovništva u Rožajama, mislimo da to pripada nama, da mi imamo kontrolu nad tim“, rekao je Kurtagić koji je dodao da su ranije postojala obećanja iz državnog rukovodstva da to mjesto pripadne BS.

Kao kandidat se tada pominjao sadašnji predsjednik Opštine Ejup Nurković, a novo ime Kurtagić nije želio da otkrije.

DPS vjeruje da će ostati u fotelji

Bivši predsjednik Opštine Nusret Kalač smatra da se u Centru za socijalni rad poslovi obavljaju u skladu sa zakonom i ne vidi „da se nešto ozbiljnije dešavalo što bi eventualno moglo korisnicima tih prava da nanese ozbiljniju štetu“. Ipak, vjeruje da bi bilo dobro da se u skorije vrijeme imenuje direktor.

„Vjerovatno u odugovlačenju ima i određene primjese politike, ali ne smatram da dosadašnje neimenovanje znači da su korisnici određenih prava oštećeni“, rekao je Kalač koji očekuje da će to mjesto kao i do sada pripadati DPS.

„Prirodno bi bilo da to mjesto pripadne DPS–u, u toj konstalaciji podjele vlasti. Normalno je da imamo interesovanje. Nismo govorili o konkretnim imenima, o tome ćemo razgovarati u trenutku kada se raspiše konkurs.“, rekao je Kalač.

On ne smatra da je riječ o poziciji sa koje se na izvjestan način kroji i izborna volja građana.

(Vijesti)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

  1. Treba da bude nestranacka ličnost koja bi profesionalno i odgovorno obavljala tu funkciju. Da se konačno misli na svoj osiromaseni narod, koji je zadnjih godina doveden na rub siromaštva , a kako vidim ni ova nova vlast ne radi ništa drugačije . Žalosno je da se misli samo na sebe,. Hadzije, Hadzije… Subhanallah

  2. Ovo je surova istina a cilj im je isti da vladaju nad sirotinjom onako kako oni hoce na takav nacin kakav oni hoce da bi sto duze vladali a dps je to radio 2 decenije. Narod treba da napravi protest i organizuje i postavi na to mjesto koga zeli da se glasa i da bude nestranacka licnost. BDZ bi trebao isto poduzeti nesto po ovom pitanju i oglasiti se jer je vrijeme.

  3. Zna Kalač kako se izbori dobijaju.Uzmite im glavnu polugu iz ruku i sa njima je završeno.Vladali su na račun bjede i sirotinje tolike godine.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.