Rožaje: Rebalansirani budžet 488 hiljada veći od planiranog

0
6

DSCF0667

Rožaje – Lokalni političari su aminovali odluke o razrješenju upravnih odbora „Vodovoda“, „Komunalnog“, imenovanju odbora direktora, te razrješenju izvršnih direktora tih preduzeća

Rebalansirani budžet rožajske Opštine će iznositi 5.217,773 eura ili za oko 488 hiljada veći od planiranog, usvojeno je u lokalnom parlamentu. Najveći razlozi za rebalans su bili kreditno zaduženje od 875 000 eura za izgradnju vodovoda koji nije planiran budžetom, neodobreni planirani kredit od 300 000, te povećanje broja radnika koje je zaposlila nova BS – SDP vlast.

Rudždija Kalač (DPS) je istakao da je rebalans refleksija izbornog procesa o čemu najbolje govori da su neke stavke značajno uvećane na uštrb obrazovanja, poljoprivrede i Komunalnog preduzeća.

„Ispunjavanje predizbornih obećanja se ogleda i kroz nova zapošljavanja na osnovu kojih će se iz budžeta dodatno izdvojiti najmanje 250 hiljada eura. Da bi se mogli platiti novi kadrovi umanjene su plate i kojeficijent čime uvodimo onu vrstu ekonomije za koju smo mislili da je prošlost.“

Mirsad Nurković (SDP) se složio da je rebalans refleksija izbora, kako prethodne tako i nove vlasti, i istakao da je to prirodno. Napomenuo je da je taj dokument uradjen u skladu sa zakonom, te da ima saglasnost Ministarstva finansija.

Lokalni političari su aminovali odluke o razrješenju upravnih odbora „Vodovoda“, „Komunalnog“, imenovanju odbora direktora, te razrješenju izvršnih direktora tih preduzeća.

Nusret Kalač (DPS) je istakao da su te odluke potvrda da je nova vlast sve do sada uradila nezakonito obzirom da se tek razrješavaju stari upravni odbori, a već pet mjeseci paralelno funkcionišu i novi.

„Raniji direktori su tek danas razriješeni, a zapravo su nezakonito, prinudnom silom otpušteni još u septembru.“

Husein Kurtagić (BS) je odbornike podučio da su zakon odluke koje je donio predsjednik Opštine, a da su se na Skupštini našle samo formalno jer je to zahtijevao Privredni sud radi registracije privrednih društava.E

Bivši i sadašnji gradonačelnik Nusret Kalač i Ejup Nurković su se složili da je Rožaje jedna od finansijski stabilnijih opština u Crnoj Gori sa dugom od 1, 8 miliona eura. Javna preduzeća i ustanove duguju oko 1, 7 miliona.

(vijesti)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.