Rožaje: Održan sastanak sa predstavncima opštine

0
11

xIMG_0313-624x416.jpg.pagespeed.ic.xInOlDKrmA

Rožaje – Predsjednik opštine Ejup Nurković sa svojim saradnicima, u ponedeljak 18.08.2014, godine, bio je domaćin predstavnicima dijaspore.

Tema radnog sastanka bila je “ekonomski oporavak Rožaja”. Na sastanku bilo je prisutno 40 privrednika iz dijaspore. Sastanak je bio konstruktivan, svi predstavnici su se uključili u rad i dali svoj doprinos sastanku, sa svojim idejama i planovima.

U uvodnom izlaganju predsjednik opštine Ejup Nurković, zahvalio se gostima iz dijaspore, upoznao ih sa trenutnom ekonomskom situacijom u Rožajama, koja je izuzetno teška i koja iziskuje veliki trud i ulaganja svih naših u dijaspori, kako bi se pokrenula kompletna privreda ovog kraja.

Predsjednik Ejup Nurković očekuje u daljoj saradnji veliku podršku i investicije od strane naših ljudi iz dijaspore. Ta očekivanja su opravdana, jer imamo izuzetno uspješnih privrednika u dijaspori iz naše opštine, koji i te kako svojim ulaganjem mogu pomoći našoj opštini.

Svi planovi predsjenika opštine, naišli su na opravdanje kod predstavnika dijaspore, koji su bili prijatno iznenađeni ovim načinom rada predsjenika opštine, da se oni uvaže i uključe u ekonomski oporavak opštine Rožaje i samim tim budu jedni od nosioca projekta “ekonomski oporavak Rožaja”.

Njihov primarni cilj je da se tokom naredne godine pokrene proizvodnja i otvore nova radna mjesta. Drugo za njih je zanimljivo, gdje bi rado uložili svoj kapital, jeste turizam, bogatstvo naših prostora, daju im mogućnost za ulaganje kako u ljetnji, tako i u zimski turizam, prije svega su zainteresovani za planine: Hajla, Štedim i Ahmica.

Predstavnici dijaspore su takođe zainteresovani da se prave planovi i programi za poljoprivredu i stočarstvo, formiranjem mini farmi na više lokacija u našoj opštini, na jedan organizovaniji način.

Na sastanku je dogovoreno za organizovanje dana rožajske dijaspore, koji će se održavati od 3. do 6. Avgusta, svake godine. Pomenuti dani dijaspore će se održavati u okviru programa “dani kulture”

Predstavnici naše dijaspore, zahvalili su se na ovako organizovanom sastanku, a na realizaciji ovih zaključaka počeće se odmah raditi i da se tokom sledeće godine mogu očekivati vidni pomaci u koje su oni jako ubijeđeni.

Na kraju, predsjednik opštine se zahvalio predstavnicima dijaspore na odazivu i obećao im da će sa svojim saradnicima, do kraja ove godine pripremiti svu potrebnu projektnu dokumentaciju u vezi pomenutih, a i drugih projekata. Da će njegov rad biti transparentan, što daje dodatnu garanciju uspješnosti projekata.

(rozaje)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.