12. April 2018

U pograničnom dijelu sa Srbijom teritoriju opštine Rožaje demografsku većinu predstavljaju Bošnjaci, koji su, kao nacionalna manjina, de facto lojalni lideru DPS-a. Međutim, ove godine određeni postotak glasova Bošnjaka bi mogao otići i predsjedniku Stranke pravde i pomirenja Hazbiji Kalaču.

“Ja ovog puta glasam za svoga, tu smo da pomažemo jedni drugima… Mi, kao nacionalna manjina u Crnoj Gori, ovog puta imamo svog predstavnika, a to je Hazbija Kalač”, kaže Šaćir Murić iz Rožaja.

“Sada ćemo dati svoj glas… Ne moramo, i ne mislimo da ćemo da pobijedimo, ali ovako dajemo do znanja da smo tu i da alternativa može da postoji.”

S Murićem se ne slaže njegov sugrađanin Mevludin Balota, on navodi da je svaki glas podjednako bitan i da nema smisla rasipati dragocijene procente na “priču niz vjetar”.

“Svaki glas koji nije za Đukanovića je protv Crne Gore, to nije nešto što sam ja izmislio, nego politika je nametnula takav poredak. Kasno je da se pitamo i da pokušavamo da nešto promijenimo, naše je samo da se složimo”, kaže Balota.

U Crnoj Gori preovladava visok nivo političke svijesti i opće upućenosti u političke relacije. Od javnih službenika, preko ugostitelja do penzionera, svako je spreman dati odgovor uz prateći argument.

Izvor: Al JazeeraIzvor: Al Jazeera

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles