RIK: Muftija Zukorlić pobijedio u četiri, a Ugljanin u dva sandžačka grada

0
12

Резултат слика за zukorlic ugljanin

Lista “Samoopredeljenje – dr Sulejman Ugljanin” najveću prednost u broju glasova u odnosu na ostale liste na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) u sandžačkim gradovima osvojila je Tutinu (7.070) i Sjenici (3.827), pokazuju konačni podaci Republičke izborne komisije (RIK) po opštinama.

Prema ovim podacima, u koje je radio Sto plus imao uvid, “Matica bošnjačka – akademik Muamer Zukorlić MUFTIJA” po broju glasova prednjači u Novom Pazaru (9.526), Prijepolju (2.736), Priboju (917) i Novoj Varoši (308).

Analizirajući ostali dio Srbije, Zukorlićeva lista osvojila je jednak broj glasova u Vojvodini kao i lista “Vakat je – prof. dr Sait Kačapor”, oko 44 odsto, dok u Beogradu i Kosovskoj Mitrovici prednjači sa gotovo 70, odnosno 60 odsto glasova tamošnjih Bošnjaka.

Zukorlićeva lista najviše glasova ima i u Mačvanskom okrugu (234), gde su im gotovo maksimalno poverenje dali u Loznici (82) i Šapcu (55).

Podsećamo da je najviše glasova 22.141 dobila lista “Samoopredeljenje – dr Sulejman Ugljanin”, kojoj je pripalo 14 od 35 mandata u budućem sazivu BNV.

Sledi sa 13 članova “Matica bošnjačka – akademik Muamer Zukorlić”, koja je dobila 20.748 glasova, dok će osam članova imati lista “Vakat je – prof. dr Sait Kačapor” koja je dobila podršku 12.017 Bošnjaka.

Lista”Stari dedo” neće imati predstavnike u BNV jer je na izborima dobila 325 glasova.
Na izborima za BNV pravo glasa imalo je 106.328 birača, a iskoristilo ga je 55.711, odnosno 52,4 odsto upisanih birača.

izvor: Radiostoplus

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.