17. Septembar 2012

Novi Pazar, Austrija – Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru u petak, 14.09.2012. god., boravila je delegacija oficira i profesora Bečkog univerziteta koji se bave izučavanjem historije Austrougarske, predvođena ambasadorom Austrije u Crnoj Gori, Nj.E. Martinom Pammerom.

Delegaciju je primio rektor Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, prof.dr. Mevlud Dudić.

U toku razgovora bilo je reči o nastanku, razvoju i budućnosti Internacionalnog univerziteta i obrazovanja u Sandžaku uopšte. Rektor je upoznao goste sa radom Univerziteta, stepenima studija, departmanima, kapacitetima koje Internacionalni univerzitet posjeduje, visokoškolskim jedinicima, socijalnom programu koji se sprovodi na Univerzitetu i ciljevima koje Univerzitet želi postići.

Ambasador je izrazio zadovoljstvo svojom posjetom Univerzitetu i istakao značaj kvalitetnog obrazovanja i postojanja visokih škola. Također je bilo riječi i o mogućoj saradnji IUNP i austrijskih univerziteta.

Gosti su istakli zadovoljstvo posjetom, onim što su vidjeli, obišli su zgradu Univerziteta u pratnji rektora Dudića i istakli nadu da će opet imati prilike da borave u ovom kraju.

(UNINP)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles