19. April 2018

Završni radovi na rekonstrukciji glavnog gradskog trga u Bijelom Polju počeli su prije nekoliko dana, a realizacijom treće faze jezgro grada konačno će dobiti novi izgled.

Za radove na rekonstrukciji III faze, ukupne površine 2 100 m2, investitori su obezbjedili 230 hiljada eura, saopštio je za Radio Bijelo Polje direktor Direkcije za izgradnju i investicije, Milanko Minić.

“Projektom je predviđeno popločavanje trotoara kvalitetnim granitnim pločama, kao i u prvoj i drugoj fazi trga, zatim postavljanje novih ivičnjaka, dok se saobraćajnica zadržava u postojećem asfaltiranom stanju”, naveo je Minić, dodajući da je izvođač radova kompanija “Unipred”.

Direktor Direkcije za izgradnju i investicije je podsjetio da su uspješno završeni radovi u sklopu  I, II I IV faze, ukupne vrijednosti 730 hiljada eura.

Minić je najavio i realizaciju brojnih drugih infrastrukturnih projekata i istakao da je Programom uređenja prostora za 2018. godinu planirano da se uloži oko 27 miliona eura, od čega 20 miliona za izgradnju objekata od posebnog značaja za opštinu.

“U te projekte spada nastavak radova na valorizaciji Đalovića pećine – 2, 5 miliona, zatim nastavak radova na valorizaciji planine Bjelasice, osnosno Ski centra “Cimljače”, za šta je planirano 3,3 miliona. Takođe, programom je predviđena izgradnja pješačkog mosta Sutivan-Njegnjevo, za šta smo za ovu godinu izdvojili 100 miliona od ukupne ugovorene vrijednosti 300 miliona eura.  Među projektima od posebnog značaja svakako su i rekonstrukcija magistralnog puta koja će koštati 8,6 miliona, izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Strojtanici – 5,9 miliona, kao i rekonstrkcija OŠ “Dušan Korać”, za šta smo Programom  za 2018. Godinu izdvojili 100 hiljada eura, od ukupne vrijednosti 5,5, miliona”, saopštio je direktor Direkcije za izgradnju i investicije.

On je kazao da su Programom uređenja prostora za 2018. godinu predviđeni i objekti loklane infrastrukture, u koje će se uložiti 2,5 miliona eura, te da se nada će sve se sve biti završeno u planiranom roku.

(radiobijelopolje.me)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles