12. Januar 2010

Beograd – Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić veruje da će u vladi biti postignut dogovor da sve sandžačke opštine pripadnu jednom statističkom regionu.

On je ocijenio da to nije političko, već tehničko pitanje i da ono ne može ugroziti opstanak vladajuće koalicije. “Važno je da Sandžak bude u jednom regionu isključivo iz ekonomskih, privrednih, saobraćajnih i praktičnih razloga, jer ovo nije regionalizacija koja ima ikakvu političku dimenziju”, rekao je Ljajić u intervjuu “Večernjim novostima”.

On je objasnio da se pogrešno otvaraju velike nacionalne teme zbog pitanja koje ima isključivo životni karakter.

“Mnogi sada grabe priliku da dođu do političkih poena. Bošnjački nacionalisti kažu da je ovo dokaz da Srbija hoće da poništi i uništi Sandžak i da marginalizuje Bošnjake, a srpski nacionalisti da neko hoće da stvara državu”, rekao je on.

“Što se tiče priča o stvaranju nekakve države Sandžak, ta priča je davno završena. Bio sam protiv priča o autonomiji Sandžaka i kada sam tamo proglašavan za izdajnika. Autonomija je davno ispričana historijska tema kojoj se ne treba vraćati. To je nemoguća misija. O tome razmišlja marginalan i beznačajan broj ljudi”, ocijenio je Ljajić.

Izvor: Brodarevo.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles