5. Mart 2019

Državni sekretar u Vladi Republike Srbije, Zaim Redžepović je danas primio predstavnicu Fonda za humanitarno pravo Ivanu Žanic.

Na sastanku se razgovaralo o problemima koji opterećuju odnose u našem društvu i odnose se na otmice, ubistva i torturu nad Bošnjacima Sandžaka iz perioda devedesetih godina. 

Konstatovano je da ovi i slični zločini ne smiju biti zaboravljeni i da trebaju biti adekvatno tretirani od strane državnih organa, ali i cjelokupne javnosti u našoj zemlji. Tretirana je i činjenica da se pred pravosudnim organima ove zemlje vode određeni postupci i da u tom dijelu ima pomaka.

Iz Kabineta državnog sekretara za agenciju SANA rečeno da je bilo riječi o važećim propisima koji regulišu ovu oblast, ali i o komentarima i prijedlozima Fonda za humanitarno pravo na Nacrt zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica. 

Izražena su očekivanja da ti procesi neće trajati predugo i da se sto je prije moguće dođe do istine i pravde u vezi sa ovim slučajevima. Sa ciljem da se do istine i pravde dođe nakon svih godina ćutanja najavljeno je da će ovakvih susreta biti još više. 

Svako ko želi da doprinese ostvarivanju prava građana i kreiranju ambijenta da se i ovako teške teme tretiraju na adekvatan način će biti naš sagovornik, istakao je Redžepović.

(SANA)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles