Realizaciju projekata “Predah porodice”

0
0
“Predah porodice”
Novi Pazar – Sa ciljem da uslovi i rad u “Dnevnom boravku za djecu, mlade i odrasle ometene u razvoju” budu na što većem nivou grad Novi Pazar pomogao je realizaciju projekata pod nazivom “Dnevni boravak” i “Predah porodice”. Kako je rekao gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, tokom obilaska ovog objekta u okviru programa “Predah porodice” anagažovano je 12 osoba  kao pomoć u radu sa korisnicima usluga u ovom centru.

Nove prostorije za rad sa djecom, igraonice, posebno adaptirane prostorije za relaksaciju, stimulaciju, učenje i zabavau, prilagođene biblioteke, spavaonice i još mnogo drugih sadržaja koji Dnevni boravak za djecu, mlade i odrasle ometene u razvoju u Novom Pazaru čine jednim od najboljih u zemlji obišao je gradonačelnik Novog Pazara  sa saradnicima. Tokom obilaska gradonačelnik Biševac je izrazio zadovoljstvo programima pomoći, uslovima i anagažovanjem zaposlenih u Društvu za pomoć MNRO. Jedna od novina u dnevnom boravku koja se realizuje od avgusta jeste i program “Predah porodice” za koji je uz pomoć grada angažovano još 12 osoba za rad sa djecom i korisnicima usluga.

“Danas nam je u posjeti gradonačelnik sa svojim saradnicima. Jako se prijatno osjećamo i mi i djeca zato što to doživljavamo kao još jednu potvrdu da nismo sami, da imamo podršku gradskih vlasti u ovome što radimo. Ono što je izuzetno dragoceno jeste da smo mi prije mjesec dana, odnosno od prvog avgusta, počeli da realizujemo još jednu uslugu, a to je usluga  “Predah porodice”, gdje porodice koje imaju djecu ometenu u razvoju mogu da na čuvanje ostave djecu petkom, subotom i nedjeljom”, rekao je sekretar Udruženja za pomoć MNRO, Tahir Delić.

Na ovaj način porodicama je omogućeno da se jednom mjesečno, u danima po izboru više posvete ostalim članovima u porodici ili prijateljima. Gradonačelnik Nihat Biševac rekao je da je ovaj Denvni boravak jedan od bolje opremljenih u zemlji, ali je istako da će dobra saradnja i pomoć grada biti nastavljena i ubuduće.

“Sigurno da možemo biti zadovljni. Sa obilaskom ovog udruženja za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju vidimo da su uslovi u Dnevnom boravku na najvećem nivou, na nivou sigurno najvećem u Srbiji. Grad Novi Pazar kroz različite projekte finansijski pomaže udruženju. Upravo sada smo, da bi poboljšali pružanje usluga osobama sa smetnjama u razvoju, angažovali preko ovog projekta još 12 osoba.  Time ćemo podići kvalitet usluga,” rekao je Biševac.

Gradonačelnik je tokom posjete pohvalio entuzijazam i upornost svih u Društvu za pomoć MNRO istakavši da je su nove prostorije i novi abijent daleko bolji od nekadšnjih I da će grad nastaviti saradnju i pomoć.

(Rtvnp)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.