27. Septembar 2010

Bijelo Polje – Učesnici Sabora zdravstvenih radnika sjeverne Crne Gore i jugozapadne Srbije koji je juče počeo u Bijelom Polju prvog radnog dana razmatrali su teme o prevenciji i liječenju narkomanije.

Učesnici 31. sabora će razmijeniti saznanja o najnovijim medicinskim dostignućima i rezultitima iz prakse, a rad sabora je na fonu ostvarivanja opštih i posebnih ciljeva zdravstvene politike u Crnoj Gori do 2020. godine čiji su prioriteti sprovođenje obaveznih preventivnih programa, unapređenje brige za zdravlje žena, smanjenje smrtnosti novorođenčadi, zdravstvena zaštita djece i djece ometene u razvoju, sprečavanje i suzbijanje masovnih hroničnih bolesti.

Zaštita majke i djeteta, preventivni program u zdravstvenoj zaštiti, hronične nezarazne bolesti i set slobodnih tema, predmet su stručnih razgovora ljekara iz svih crnogorskih gradova, zlatiborskog okruga, te njihovih gostiju sa medicinskih fakulteta iz Podgorice, Beograda i Tirane.

Sabor je otvorio ministar zdravlja Miodrag Radunović.

Izvor: Pobjeda.co.me

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles