Raspisan konkurs za vatrogasce – tri mjesta rezervisana za Prijepoljce i Prijepoljke

0
47

U toku je konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova za upis 200 polaznika na Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica. Konkurs je otvoren do 9. aprila, a u Vatrogasno-spasilačkom bataljonu Prijepolje ima mesta za tri nove osobe.

Na konkurs za vatrogasce mogu se prijaviti osobe koje su državljani Srbije, koji najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs, da imaju između 19 i 30 godina starosti, da su završili srednju školu, poseduju vozačku dozvolu C kategorije i ispunjavaju kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazičnomotoričke sposobnosti.

Pravo učešća imaju i osobe koje poseduju vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, uz obavezu da vozački ispit za C kategoriju položi u roku od 1,5 godine od dana završetka osnovne obuke.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Tekst i bliži uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.