5. April 2012

Novi Pazar – Prema saznanjima Sandžak PRESS-a, Rasim Ljajić već mjesecima priprema ekipe kriminalaca koje će upotrijebiti u svrhu dizanja tenzija i stvaranja nereda sa ciljem zaplašivanja građana kako bi se stvorila haotična atmosfera u predvečerje izbora u Sandžaku.

On već izvjesno vrijeme radi na ponovnom okupljanju kriminlanih klanova koje je upotrijebio na prethodnim izborima i zapošljavanju lica krimogenog ponašanja kroz institucije lokalne uprave.

Posebno je indikativno, prema tvrdnjama naših insajdera, što sa određenim licima koja se nalaze na održavanju zatvorske kazne i u pritvorskim jedincama sklapa ugovore o prijevremenom ili privremenom puštanu na slobodu kako bi ih mogao upotrijebiti u stvaranju incidenata.

Podsjetimo da su na nekoliko prethodnih izbora scene nasilja, bacanja bombi, molotovljevih koktela, pucanja, ranjavanja i ubistava bili svakodnevna slika na ulicama Novoga Pazara. Ti incidenti su se dešavali na relaciji Sulejman Ugljanin – Rasim Ljajić.

U njima je na sami dan izbora smrtno stradao Ruždija Durović, a slučajni prolaznik profesor Ćamil Juković je ostao doživotni invalid.

Ovoga puta će, pošto je sklopio dogovor sa Ugljaninom, o zajedničkom nastupanju u postizbornom periodu, pokušati te incidente usmjeriti na rukovodstvo, članove i aktiviste Bošnjačke demokratske zajednice.

Izvor: SandzakPRESS.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles