Ramuš Haradinaj: Kosovo nema tako dobrog i pouzdanog prijatelja kao što je Crna Gora

0
6

Kosovo nema tako dobrog i tako pouzdanog prijatelja kao što je Crna Gora, poručio je premijer Kosova Ramuš Haradinaj na sastanku sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem.

Marković je kazao da Crna Gora želi u budućnosti da podrži Kosovo na njegovom putu u evropske i evroatlanske integracije.

“Crna Gora kao članica NATO –a i zemlja koja je odmakla u procesu pregovora sa Evropskom unijom želi da svoje iskustvo podijeli sa vama i sa vašom Vladom i sa vašom zemljom i da to iskustvo doprinese bržem toku evropske i evroatlanske integracije“, poručio je Marković.

Istakao je da je na današnjem sastanku sa premijerom Haradinajem razgovarao i o načinima da se dobri međudržavni i susjedski odnosi oplemene kvalitetnom ekonomskom saradnjom.

“I jedna i druga zemlja zaslužuju da budu više razvijene, a da njihovi građani žive bolje. I Kosovo i Crna Gora imaju nesporne razvojne resurse i spremni smo da uradimo sve da naše potencijale stavimo u funkciju razvoja naših zemalja i kvaliteta života njihovih građana“, rekao je predsjednik Vlade.

Marković je naveo da je predložio da se veoma brzo uspostavi saradnja dvije Privredne komore, da resorna ministarstva potpišu odgovarajuće sporazume o ekonomskoj i drugim oblicima saradnje i da se posebna pažnja posveti razvoju infrastrukture kao ključne osnove za brži ekonomski razvoj i nova radna mjesta i na Kosovu i u Crnoj Gori.

“Kvalitet infrastrukture koje povezuje Kosovo i Crnu Goru je nezadovoljavajuć. Mi želimo u Crnoj Gori da damo snažan podsticaj da unaprijedimo infrastrukturu koja će nas približiti, koja će naše građane učiniti bližim, koja će nam omogućiti da lakše dolazimo jedni do drugih, da naše potencijale, vrijednosti, kulture učinimo dostupnim jednoj i drugoj zemlji, ali istovremeno da naše ekonomije podignemo na veći nivo“, rekao je Marković.

Predsjednik Vlade je izrazio zahvalnost premijeru Haradinaju i na podršci i razumijevanju kada je u pitanju položaj crnogorske zajednice na Kosovu.

“Vjerujem da ćemo uskoro imati i obezbijeđenu ustavnu poziciju crnogorske zajednice, ali želim posebno da Vam zahvalim što ste Vi lično i Vaša Vlada usvojili Strategiju koja omogućava kvalitetniju i bržu reintegraciju crnogorske zajednice u društveni ukupni život Kosova i naravno što će ta Strategija omogućiti usvajanje Akcionog plana, koji će biti potrebna mjera za crnogorsku zajednicu na Kosovu, da ostvare svoja prava i da doprinose razvoju Kosova i njegovoj ukupnoj društvenoj i socijalnoj koheziji“, istakao je on.

(AGENCIJE)


Pogledajte vijest na izvornom sajtu:

Ramuš Haradinaj: Kosovo nema tako dobrog i pouzdanog prijatelja kao što je Crna Gora


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.