18. Decembar 2018

Odbornik Stranke demokratske akcije Sabahudin Ramović javno je u toku zasijedanja Skupštine grada Novog Pazara priznao da je od mještana Zaguljače prikupljao sredstva za asfaltiranje puta, istakvaši da je do sada prikupljeno 60.000 eura.

“Tačno je da prikupljamo novac, do sada je prikupljeno 60.000 eura. Džaba su neki vaši povukli pare, put će se na proleće raditi”  kazao je Ramović.

Na ovu izjavu Ramovića reagirao odbornik Stranke pravde i pomirenja dr. Jahja Fehratovič kazavši da to protivzakonito, te da je dužnost Gradske uprave da asfaltira put bez da toga da uzima novac od mještana.

“Prethodnik je kazao da je skupljeno 60.000 eura za izradu puta u Zaguljači, po kom to zakonu, po kom to propisu, po čijem nalogu, ko smije uzeti novac od građana? Rekli ste da Gradska uprava daje dozvole, da li je ona dala saglasnost da se od građana uzme novac, taj novac ne može nikako da se proknjiži u izradu puta, gdje onda ide taj novac, kome ide novac? Vi ste posvjedočili ono što smo znali i o čemu smo govorili.Po kojoj zakonskoj proceduri ste uzeli 60.000 eura od mještana Zaguljače? Kako možete da građanima uzimate novac za nešto za šta ste dužni da im uradite?” pita je dr. Fehratović.

Ramović je kratko odgovorio da je isto tako novac prikupljan i za put u Bajevici, te da je novac uplalćen izvođaču, ali da nema priznanicu za to.

Dr. Fehratović kazao da je ovo svjedočenje još dokaz o kriminalnim radnjama, te najavio podizanje krivičnih prijava protiv lica koje je uzelo novac od građana a za to nije izdalo priznanicu. Dr. Fehratović istakao da ovakve vrste upalata obično završe u privatnim džepovima a da se onda taj put asfaltira od sredstava iz budžeta Grada. On je još jednom apelovao na građane da ne daju novac za asflatiranje, jer je Gradska uprava to dužna da im uradi bez novčane nadoknade.

izvor: SANA

SPP – Prošli su izbori za BNV, dajte saglasnost da asflatiramo ulice

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles