Radovan Karadžić osuđen na 40 godina zatvora

70
15

karadzic-radovan-icty-ajb-main_3

BiH, Holandija – Karadžić je proglašen krivim za sve tačke optužnice osim za tačku 1 (genocid u Bratuncu, Foči, Ključu, Prijedoru, Sanskom Mostu, Vlasenici i Zvorniku). Utvrđeno je da je direktno odgovoran za genocid u Srebrenici a proglašen je krivim i za udruženi zločinački poduhvat tokom opsade Sarajeva.

“Iz razloga sažeto iznesenih u toku ovog zasjedanja Pretresno vijeće je, pošto je saslušalo sve dokaze koje je iznijelo Tužilaštvo i Odbrana, utvrdilo da Vi, Radovane Karadžiću niste krivi po tački 1 (genocid), a da ste krivi po sljedećim tačkama optužnice: tačka 2 (genocid u Srebrenici), tačka 3 (progon kao zločin protiv čovječnosti), tačka 4 (istrebljenje kao zločin protiv čovječnosti), tačka 5 (ubistvo kao zločin protiv čovječnosti), tačka 6 (ubistvo kao kršenje zakona ili običaja ratovanja), tačka 7 (deportacija kao zločin protiv čovječnosti), tačka 8 (nehumana djela, prisilno premještanje kao zločin protiv čovječnosti), tačka 9 (širenje terora kao kršenje zakona ili običaja ratovanja), tačka 10 (protivpravni napadi na civile kao kršenje zakona ili običaja ratovanja) i tačka 11 (uzimanje talaca kao kršenje zakona ili običaja ratovanja)”, rekao je sudija O-Gon Kwon.“Pretresno vijeće osuđuje Vas Radovane Karadžiću na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora”.

Optuženi se nalazi u pritvoru od 21. jula 2008. godine, i u skladu sa pravilom 101c Pravilnika ima pravo da mu se vrijeme koje je dosad proveo u pritvoru uračuna u izdržavanje kazne. U skladu sa pravilom 103c optuženi će ostati u pritvoru sve dok se ne privede kraju organizovanje njegovog transfera u državu u kojoj će izdržavati kaznu.

Prvi dio presude odnosio se na zločine u 20 općina. Od marta 1992. godine, kako je rekao, srpske snage su preuzele vlast i tokom tog perioda imale su “organiziran i jasan nacrt zločina” protiv nesrpskog stanovništva.

“Veliki broj civila nesrba je premješten i prognan iz svojih domova”, rekao je sudija O-Gon Kwon. Vijeće zaključuje da su žrtve morali napustiti domove zbog napada srpskih snaga. Civili maltretirani, mučeni tokom zatočenja u logorima, a veliki broj žena je silovan u preko 50 logora i mjesta zatočenja na području ovih 20 općina, rekao je Kwon.

Zločini u Prijedoru i drugih šest općina nemaju karakter genocida

Sudsko vijeće je zaključilo da su zločini počinjeni u sedam općina ali da u tim općinama nije počinjen genocid. Nametnuti uvjeti u Bratuncu, Foči, Ključu, Prijedoru, Sanskom Mostu, Vlasenici i Zvorniku, iako teški, nisu imali za cilj da dovedu do djelimičnog ili potpunog uništenja kao i da nije postojala genocidna namjera. Ipak, u sedam općina (Bratunac, Foča, Ključ, Prijedor, Sanski Most, Vlasenica i Zvornik) postojao je udruženi zločinački poduhvat koji je bio pažljivo planiran.

Civili opsjednutog Sarajevo su bili direktna meta Sarajevsko-romanijskog korpusa. Pretresno vijeće je zaključilo da je Karadžić odgovoran za sve zločine počinjene nad civilima opsjednutog Sarajeva osim u tri slučaja. Pretresno vijeće je uvjereno da su jedinice Sarajevsko-romanijeskog korpusa hotimično otvarale vatru po Sarajevu ili su koristile prekomjernu vatru. Gađane su bolnice, ulice i pijace, a korištene su modifikovane bombe koje nisu bile dovoljno ispitane. Vijeće zaključuje da je snajperskom vatrom cilj jedinica VRS-a bilo civilno stanovništvo.

Ipak. vijeće je prihvatilo da su ponekad bosanske snage gađale vojnike UN-a ali i teritorije pod svojom kontrolom što je tvrdila Karadžićeva odbrana.

Opsada Sarajeva bila udruženi zločinački poduhvat

Pretresno vijeće je zaključilo da je opsada Sarajeva bila udruženi zločinački poduhvat koji su bili pod kontrolom Vojske RS-a i političkog rukovodstva RS-a (Krajišnik, Plavšić i Mladić).

Dragomir Milošević, Galić, Krajišnik, Koljević, Karadžić i Mladić počinili su udruženi zločinački poduhvat prilikom opsade Sarajeva. Karadžić je podržavao Mladićev stav prema opsadi Sarajeva a i sam je lično odobravao napade i produžavanje opsade. S obzirom da je imao kontrolu nad vojskom, smatra se da je imao punu odgovornost u strateškom i operativnom smislu. Dosljedno je bio obavještavan o svim napadima i zločinima. Karadžić je poricao odgovornost Sarajevsko-romanijskog korpusa i optuživao snage bh. muslimana pri čemu je odbio kazniti odgovorne za zločine. Sve vrijeme nije učinjen niti jedan pokušaj da se kazne vojnici odgovorni za ubijanje civila.

Karadžić kriv za uzimanje talaca

Vijeće je zaključio da je postojao udruženi zločinački poduhvat, čiji je član bio Karadžić, s ciljem uzimanja posmatrača za taoce da bi se zaustavili NATO napadi.

“Ne samo da je Karadžić imao namjeru da zarobi pripadnike UN-a, već je namjeravao i da im prijeti kako bi se sprovele namjere članova udruženog zločinačkog podhvata”, rekao je Kwon.

Prelazeći na tačku koja Karadžića tereti za uzimanje talaca, Kwon je rekao da su snage VRS-a zarobile neke posmatrače Ujedinjenih Nacija 1995. godine, uprkos činjenici da su imali zakonsku zaštitu. Vijeće je odbacilo Karadžićev stav da su snage VRS-a imale pravo da zarobe posmatrače, jer su ni bili “borci na suprotnoj strani”. Vijeće je zaključilo da posmatrači UN-a nisu bili dio sukoba i da zarobljeni posmatrači nisu bili aktivni učesnici sukoba.

Karadžić je direktno odobrio da se taoci rasporede kao živi štit kod meta za koje se očekivalo da budu bombardovane.

Vijeće je utvrdilo da je najkasnije u martu 1995. Karadžić s Mladićem osmislio plan da se bosanski muslimani uklone iz Srebrenice. Iz činjenice da je uspostavio strukturu koja je trebala planove provesti, Vijeće zaključuje da je i Karadžić bio dio UZP-a. Također, on je dobijao informacije od visokih vojnih zvaničnika u vrijeme trajanja egzekucija.

Optuženi je dobijao redovne pismene izvještaje uključujući borbene izvještaje iz kojih se vide akcije VRS-a.

Karadžić kriv za genocid u Srebrenici

Vijeće ne sumnja da je Karadžić znao da hiljade zatočenika drže snage VRS-a oko Srebrenice i da je to značajan procent bošnjačke populacije Srebrenice.

“Optuženi se složio i nije zaustavio ubistva od 13. do 17. jula. On je naredio da se prebace u Zvornik, gdje su izvršena ubistva”, rekao je Kwon.

Oko 20 sati 13. jula razgovaralo se o sudbini zarobljenih Srebreničana. Vijeće podsjeća da su Beara i Deronjić raspravljali gdje zatočenike treba pobiti. Iz toga je jasno da je bila donijeta odluka da se oni trebaju pobiti, a Deronjić se pozvao na autoritet Karadžića kada je uvjeravao Bearu da se egzekucije trebaju izvršiti.

Optuženi ne samo da nije spriječio egzekucije već je lično naredio da zatočenici budu premješteni nakon čega su ubijeni. Nakon toga bio je potpuno upoznat sa dešavanjima na terenu.

Karadžić je prije hapšenja bio najtraženiji svjetski bjegunac, ratni zločinac i prvi predsjednik samoproglašene Srpske Republike BiH, kasnije Republike Srpske Radovanu Karadžiću.

Podsjećamo, tokom suđenja Karadžić se branio sam, uz nekoliko pravnih savjetnika koji su mu asistirali. Nekoliko puta je tražio da se suđenje ponovi, što je Sud odbijao, a optužbe koje mu se stavljaju na teret otvoreno je negirao, govoreći kako bi on umjesto što mu se sudi trebao biti nagrađen zbog napora koji je učinio u ratu da se spriječi veće krvoproliće.

Tokom suđenja ukupno je saslušano 586 svjedoka, i to 337 Tužilaštva, 248 odbrane i jedan svjedok Pretresnog vijeća.

Današnja presuda Radovanu Karadžiću definitivno je najznačajnija od kada postoji Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju, što je nedavno potvrdio i glavni tužilac Haškog tribunala Serge Bramertz.

 (klix)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

70 KOMENTARI

 1. Cujem da se ambasada Amerike u Beogradu oglasila saopstenjem da je presudjeno pojedincu pa mi ostaje da vam ukidanje RS uz autonomiju Sandzaka cestitam prvog aprila.

  0

  0
  • SubhanAllah kakva sramota i jos jedan dokaz kako kafiri mrze muslimane ovaj krmak koji je odgovoran za par hiljada mrtvih silovanih protjeranih i mnogo zlocina dobija 40 godina zatvora a zamislite sejh Bilal Bosnic koji nije nista ucinio nikoga uvrijedio dobija 7 godina zatvora i plus traze 20 godina samo zato sto je musliman i sto kaze La illahe il Allah Muhammeden Resulullah la havvle ve la kuvvete illa Billah

   0

   0
 2. Cudi me da nije dobio 400 godina. Ovakav presuda morala da bude, I nek bude. Sada, sta sada, ko ce sa zapada da odgovara za rusenje Yu, ko ce odgovara za ubivanje Srpski narod u BIH I etnicko ciscenje u Hrv? Ljudi, rat nikome dono nije dobro, znate I vi, I mi, Ko I sto je nas narod proso drugi svteaki rat, NDH, cvijece I tako dalje, niko za to nije odgovaro, samo nagradjen. Dzaba sve, svi morate da jede te iz istog tanjira, kako se to naredi. Uzalud je sve.. ??

  0

  0
  • Dovidjenja do novog srbofasistickog koljacko-pljackaskog pohoda na BiH i Kosovo!
   Na izborima glasam za Vucica, jerbo do tada Srbija mora cvrsto da se drzi za Putlera i NIKAKO ne smije da pridruzi Eropskoj uniji!

   0

   0
 3. Poznata Direktiva 7 koju je potpisao ovaj zlocinac je glasila `da se aktivnostima stvore uslovi totalne nesigurnosti, nepodnošljivosti i besperspektivnosti daljeg opstanka i života žitelja Srebrenice i Žepe` … Dajmo sve od sebe da sutra neki novi Radovan ne potpisuje ovako nesto za Novi Pazar, Tutin, Sjenicu, Prijepolje i ostale Sandzacke gradove.. nemojte da nam se ponovi istorija !!

  0

  0
  • To se emine djelimicno i desilo specijalno u pljevaljskoj i pribojskoj opstini gdje su bosnjacka sela prema bosanskoj popaljena i ljudi ubijani kako bi se narod natjero na bjezanje. Danas je jedan veliki dio teritorije pljevalja prema bosni etnicki ociscen od bosnjaka kao i priboj i donekle prijepolje.

   0

   0
   • U Pljevljima nikad nijesu zivjeli Bosnjaci.Sad imamo nesto razumno malo bivsih jugoslovenskih muslimana a za Bosnjake nijesmo culi.

    0

    0
  • Једна ствар је неупитна, Хаг је успео да посеје никад већу мржњу између Срба и Муслимана, неће ово да изађе на добро

   0

   0
   • Nije hag to ucinio milice vec GENOCIDNA NAMJERA VELIKOSRPSKE POLITIKE! Sva mucka i zvijerska ubijanja, iscrpljivanje naroda. A srbima je krajnje vrijeme da se adaptiraju civilizacijskim vrijednostima i prestanu zivjeti u nekim davno proslim vremenima inace nece dobro proci. Srbovanje se nece dovijeka tolerisati…

    0

    0
   • Mrznja prema Bosnjacima, Albancima, Madjarima,Bugarima, Hrvatima, Makedoncima, Slovencima, Njemcima, Amerikancima,…..se u Srbiji sistematski gaji kroz aktivnosti srpske pravoslavne crkve i obrazovnih institucija od predskolskih do visokoskolskih!
    Nadam se da ce ove institucije svoju aktivnost pojacati da dodatno raspamete srBski narod i beogradski velikosrpski politicki establisment konacno krene da oruzano dovrsi ujedinjenje srpsatva!

    0

    0
 4. e sad se svaki srbin preziva GENOCID pa nek im je sa srecom ………..SLEDECE SUDJENJE BICE SRBIJA OPTUZENA ZA GENOCID I PRIZNACE SE GENOCIDI U DRUGIM DELOVIMA BOSNE TO JEST GENOCID U BOSNI I NAD BOSNJACIMA STO JE DANAS VEC I PRIZNATO TIME STO SU PRIZNALI GENOCID U SREBRENICU I CAO RS

  0

  0
 5. Vi urednici ovog portala,ZASTO u naslovu ne stoji i epitet ZLOCINAC RADOVAN KARADZIC,jer je on danas osudjen za zlocine i za Genocid u Srebrenici? Cega se vi plasite da to i javno kazete,jer skoro svi portali ga nazivaju ZLOCINCEM a vi ste jos trebali da ga nazovete gospodinom.

  0

  0
  • Oooo micko pjesnice nas! 🙂

   Evo milica nam narucila jednu guslarsku SERbskome sokolu karadzic radojci u cast. De joj ga opjevaj u svom njegovom bogatom psiho-cetnocko-bolesnickom duhu sve od oca mu osudenog za incest (silovanje mlade rodice), njegove drazi za kockanje, metamorfoze u paranormalnog doktora dabica koji je srbima propisivo da piju sopstvenu mokracu pa sve do tuznog zavrsetka medu 4 zida. 🙂

   Red je da nam milica ima sta guslati u njezinom malinjaku.. ? ? ?

   0

   0
  • Slazem se, specijalno nakon onog vulgarnog pljuvanja po nekoj hrvatskoj pjevacici. Izgleda da je urednistvu gore ako se neko sexa pred kamerom za sopstvene potrebe nego kad zlocinacki naredi ubijanje na desetine hiljada ljudi?!??!?!?!!?

   0

   0
 6. Karadžić dobio 40 god.Niže rangirani od Karadžića npr zloćinac Tolimr general i još neki dobili doživotnu.Opet neka čudna logika suda.Trebali su uvrstiti i da je RS nastala na genocidu.Za mene razočaravajuća presuda.Doživotna je trebala biti.

  0

  0
 7. Tomislav Nikolić i Vučić izgleda žele belaja u BiH.Bošnjaci i Hrvati u BiH moraju biti spremi.Kraj genocidne RS se polako nazire.

  0

  0
 8. radovane jadovane ,jadan si i ti i oni koji te brane i tvoja ideja i narod kome pripadas,osim onih koji su te se odrekli,a takvih je ,na zalost,malo…nekad junacina,a danas obicna kukavica,ali pobrinuce se vrli guslari da poprave stvar…

  0

  0
 9. Opljackas banku dobijes 10 god. ,dali su im Rs uzeli Kosovo imaju oni njihove planove, srbe hrane za fasizmom nas plase da nema pravde, unistise yu europa dobi kvalitetnu jeftinu radnu snagu, njihove firme banke kupise citav balkan, oni glavni politicari popovi ostase bez kazni, tako da se nikada kraja ovim balkanskim ratovima nevidi

  0

  0
 10. znaci nema genocida? dobro 5 je izdrzao jos 35 god,po novom eu zakonu skracenje sa 30% na 40% zbog dobrog vladanja,jos kad se zahukta rat protiv hislamsko-sektaskih terorista pustice ga za 10god.. treba spomenik da mu podignu u brisel,1. covjek koji se suprostavio fanaticima u bosni da bi spasio svoj narod i 1.borac protiv terorizma na evropskom kontinentu.. 🙂

  0

  0
  • hahahah napaceni vlasina nalazi satisfakciju u necem imaginarnom hjahhahahha osudjen vlasonja 10 od 11 tacaka i za GENOCID U SREBRENICI dosta da ukinemo genocidni entitet,vama na obraz pred cijelim svijetom da ste GENOCIDNI NAROD,a da cemo se klati to sigurno ali ovaj put ce biti do kraja bez pomoci eu

   0

   0
   • kakav rat i klanje,mir je najbitniji…a ako dodje do necega ima ko da brani republiku srpsku,odbranise se jazidi i kurdi od vas koljaca a ne srbi da ne mogu da odbrane svoje kuce i porodice

    0

    0
  • Osuden i za genocid u srebrenici. A srbofasisti naravno prizivaju i sanjaju pogrome nad muslimanima, zasto me to nimalo ne cudi? :/

   0

   0
  • samo se krivoslavni teroristo nadaj,svijet vas je etiketirao danasnjom presudom za GENOCID U SREBRENICI kao GENOCIDNI NAROD,od toga se niakda ne mozete oprati ubice prokelti da ste

   0

   0
 11. A jel se oglasio “lider” ovog naroda iz Sandzaka ono pahce zalizano iz Beograda. Osudjen je vodja naroda koji je ucinio genocid nad njegovim narodom. Prokleti neka su vlasi i njihovi pomagaci. Napred glasajte za psa zalizanog i premijera koji danas preti proklet neka je i on .

  0

  0
 12. Nisam zadovoljan presudom, samo 40 godina za genocid postoji sansa da ovaj zlotvor izace iz zatvora kad odsluzi trecinu robije 🙁

  0

  0
 13. Na to nek ti sedne majka i deca…a stize vas kletva prokleti vlasi…nestajete. Nicemu se mi Bosnjaci ne radujemo vise nego kad vidimo da nestajete.

  0

  0
 14. Godine nisu bitne

  Zarad istorije i buducnosti bitno je da je neko ko je bio predsjednik tvorevine Republika Srpska osudjen za genocid, ordanizovano ubijanje, proterivanje, etnicko ciscenje , teror nad civilima …ujedno za udruzeni zlocinacki poduhvat sa vojnim i politickim vrhom RSa…

  0

  0
 15. ovo i nije lose pre svega priznat i potvrdjen genocid nad srebrenicanima u srebrenicu to je ujedno i genocid nad bosnjacima druga stvar ovo je poslednji korak ka ukidanju rs

  0

  0
 16. Malo!!!
  Tri dozivotne su malo.
  Ovo treba da se izucava u skolama- da djeca znaju s kim dijele zivotni prostor. (Cast rijetkim izuzecima)

  0

  0
 17. sramota…oko 1,5 sati po zrtvi,a gdje je kazna za preko milion raseljenih i ostala zlodjela,pa raseljavanje,pa bijeda i siromastvo izazvani njegovim poremecenim umom,pa genocid za koji je falilo dokaza…da je pobio toliko vukova ili nekih drugih zivotinja bio bi to genocid ili da je pokosio zeleno zito,a ovako pobio je bosnjake ali ne dovoljno …sramota…ovom je zlikovcu i genocidasu trebalo suditi po brazilskim zakonima,gdje nebi prosao ispod 1000 godina…

  0

  0
   • Milane nema potrebe za relativizaciju ovolikog zlocina. Seti se dobro da je Bosni uveden embargo na uvoz oruzja i kada su Bosnjacima vezali ruke tek tada ste vi obavili prljav posao za Evropu. A ovako velika presuda je izreknuta samo u Nimbergu nacistima a ovo je Radovan i ceo vojni,politicki i crkveni establisment odradio komsijama,prijateljima i kolegama. Ovo je ogromna presuda mada se to znalo jos mnogo ranije. Procitaj ko je Klara Mandic i u kakvim je odnosima bila sa Radovanom Karadzicem i tek ce ti biti jasnije za cije su interese Srbi ratovali.

    0

    0
   • danas je ,jos jedan put, cijeli svijet cuo o genocidnom narodu sa balkana i jos jednom je genocid isao ruku pod ruku sa srbima,a ko koga koliko cijeni,to dobro znam,samo mi smeta pominjanje rijeci pravda…jeli tebi, milane mrco, jasno ,da cim se pomene rijec genocid,prvo sto, normalnom covjeku,padne na pamet je srbija ili srbin,a u nekim dijelovima svijeta,moze i crveni kmer…

    0

    0
  • a srpcice koliko cijene posipali su osiromasenim uranijumom i rokali ih pola godine pobili im sicu neku i oteli Kosovo kkmmeeeeee ko da mi otmeeee

   0

   0
 18. Pravda je pobijedila,sada moraju zemlje u regionu da donesu nove zakone po kojima ce negiranje genocida nad bosanskim Muslimanima biti kaznjivo.Nadam se da ce Srbi prestati da lazu i da ce se suociti sa svojom prosloscu,da ce uvesti u skolski program izucavanje o genocidu nad Bosnjacima itd.itd. Bolesnik moze da ozdravi samo ako se suoci sa svojom bolescu,a kako je Srbija bolesnik i zatocenik sopstvenih mitova i lazi,nadam se da ce priznati svoju bolest da bi mogla protiv iste da se bori.Zivjela pravda!!!

  0

  0
  • Milane,u tom sudu postoji hiljade stranica sa dokazima,samo u njegovom slucaju je ispitivano 580 svjedoka.Godinama im je trebalo da sve obrade.Ovo sto ja govorim je dokazano mnogim dokazima,a to sto ti govoris su obicne lazi koje nemaju nikakvu potporu.Ova presuda danas sigurno nije donijeta zato sto sud u Haagu voli Muslimane,jer kao sto vidis ne voli nas niko vec je presuda donesena na osnovu dokaza.Svaka daljnja vasa laz samo vas jos vise zaglavljuje u blato.

   0

   0
  • Genocid nije bio sigurno,ratni zlocin da sto i nije neka velika razlika.Genocid je kad se pobije svo stanovnostvo a posebno zene i deca sto ovde nije bio slucaj,u Srebrenici je bila samo jedna ubijen zena i ona je bila srpkinja.A sta cemo sa zlocinima mudzahedina niko nije odgovarao za to.Ne moze biti pomirenje ako se sudi samo jednoj strani a druga se oslobadja.

   0

   0
   • mudzahidi nisu fasisti kao genocidasi,oni su branili narod i shvatite da ne mozete revidiradi cinjenice i istinske postulate a to su:1.RAT SU IZAZVALI SRBI (sistematski i institucionalno)
    2.srbi nisu zrtve vec agresor
    3.nema relativiranja i izjednacavanja zrtava,na jednoj strani genocida (samo srebrenica 8000 i nesto) a srpske zrtve su vojne
    4.po svoj pravnoj logici srbi su kolektivno krivi i kao takvi treba da placaju ratne reparacije BIH i ukinu genocidni entitet (ali presudom haga to se mozda u prvoj tacki nece desiti ali zato ce srbija robovati EU a okrenuti ledja rusiji a entitet ce postati kanton)….

    0

    0
 19. genocid u Srebrenici, progon kao zločin protiv čovječnosti, istrebljenje kao zločin protiv čovječnosti, ubistvo kao zločin protiv čovječnosti, ubistvo kao kršenje zakona ili običaja ratovanja,deportacija kao zločin protiv čovječnosti, nehumana djela, prisilno premještanje kao zločin protiv čovječnosti, širenje terora kao kršenje zakona ili običaja ratovanja, protivpravni napadi na civile kao kršenje zakona ili običaja ratovanja, uzimanje talaca kao kršenje zakona ili običaja ratovanja.. Radovan Karadzic je bio osoba koji je samo ovo naredio i osmislio i on bi ostao samo jedan ludak megalomanijak kao ovi iz SANU-a da nije bilo puno Srba vojnika, policajaca, pesnika, doktora koji su ove zlocine i sproveli prema svojim komsijama, drugovima, kumovima i kolegama.

  0

  0
  • Nehumanost, da uveden je embargo posto ste se dobrano naoruzali. A ko kaze da je vasa istina i jedina i ispravna? To na sva usta ponavljate, jer sto puta ponovljena laz postaje istina. I slazem se da svaki krvnik treba biti osudjen. A sto samo Srbi? Jel nema pobijenih Srba? Ko ih pobi? Valjda marsovci.Kad vi osudite vase koljace ,e onda mozemo mirno ziveti.A zapitaj se kako to svi govorimo istim jezikom.Ja mislim da je to sve isti narod, pa ma kako ga zvali. A nasao se pametni stranac koji je shvatio da je najlakse zavaditi pa vladati. A mi svi naseli samo tako

   0

   0
  • milane mamu ti fasisticku ada dobicete priliku opet pa bujrum genocidasi,druge su generacije,samo nemojte misliti da ce se sledeci put u bosni desavati a u vasoj avliji ne.pa i 90 tih ste krepavali od gladi po sumadiji,crkotine genocidaske krivoslavne teroristicke

   0

   0
 20. Senluk cini Aga iz Den Haga,
  Uvatio Karadzic Radoicu,
  pa ga mece u Hag u tamnicu……..
  40 gooooooodddddiiiiiinnnnaaaa!
  Srecna ti registracija apoteke Dr.Dabic na 4o godina smradu.

  0

  0
  • Nazalost mnogi Srbi nemaju snage da se suoce sa istinom vec ce da pobegnu u neku mitologiju i paralelnu realnost. A sta ce im vise dokaza da su ih vodili potpuni ludaci od toga da je ovaj dr Dabic proporucivao svojim pacijentima da piju urin !! Ajmo njegovi sledbenici budite potpuno verni svojem heroju i slusajte njegove savete.

   0

   0
  • Oooo micko pjesnice nas! 🙂

   Evo milica nam narucila jednu guslarsku SERbskome sokolu karadzic radojci u cast. De joj ga opjevaj u svom njegovom bogatom psiho-cetnocko-bolesnickom duhu sve od oca mu osudenog za incest (silovanje mlade rodice), njegove drazi za kockanje, metamorfoze u paranormalnog doktora dabica koji je srbima propisivo da piju sopstvenu mokracu pa sve do tuznog zavrsetka medu 4 zida. 🙂

   Red je da nam milica ima sta guslati u njezinom malinjaku.. 😉 😉 😆

   0

   0
 21. Proverite samo molim vas kako je ovo Rasim podneo,posto je on voleo i stalno posecivao ovu bagru u Hagu. m
  Mozda mu je pozlilo kad je video da su mu prijatelja osudili na 40 god…

  0

  0
 22. E zivotinjo vlaska. Dabogda se tvoje potomstvo raspadalo kao tvoje zrtve, a bice vam dosta dzehenem vecni na onom svijetu,tebi i tvojim potomcima akobogda. Vlasi prokleti neka ste!

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.