5. Oktobar 2018

Predsjednica Skupštine Grada Novog Pazara Ifeta Radončić rekla je gostujući u Jutarnjem programu Ljajićeve RTV Novi Pazar da je vatrogasno-spasilačka jedinica, koja je zadužena za gašenje požara, pod ingerencijom MUP-a i da grad Novi Pazar nije ništa mogao da učini po tom pitanju.

Ona je istakla neistinu da se budžetska sredstva troše po zakonskim propisima i da loklana samuprava ne može da finasira nešto što je pod ingerencijom države.

ZAKON O ZAŠTITI OD POŽARA

(“Sl. glasnik RS”, br. 111/2009 i 20/2015)

 

Član 21

Jedinica lokalne samouprave u okviru nadležnosti utvrđenih Ustavom i zakonom organizuje i obezbeđuje uslove za sprovođenje mera zaštite od požara i pružanje pomoći kod otklanjanja odnosno ublažavanja posledica prouzrokovanih požarom i donosi akte za unapređenje stanja zaštite od požara.

 

Da predsjednica skupštine Ifeta Radončić govori neistinu dokazuju i odluke gradova Beograd i Novi Sad o nabavci vozila vatrogasnim jedinicama:

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles