18. April 2011

Novi Pazar – Studenti Departmana za filološke nauke, katedre za anglistiku, pokazali su, 14.04.2011. god.,  znanje i sposobnosti pred svojim profesorima i asistentima. Naime, studenti su uz pomoć lektora, Endrjua Webstera  pripremili radionicu u kojoj su prezentovali običaje ovog kraja, narodnu nošnju i spremanje tradicionalnih jela.Pored toga, oni su sa naučnog aspekta obradili modalitete engleskog jezika, upotrebu u pojedinim zemljama, izgovore.

Celokupna prezentacija studentskih radova izvedena je na engleskom jeziku gde su studenti svih godina ovog Departmana pokazali da se dobro snalaze kada su u pitanju javna obraćanja. Profesori kažu da su zadovoljni onim što su studenti pokazali i ističu da ovakav vid rada umnogome pomaže studentima da savladaju izučavanje jezika. Kako sam Webster ističe studenti su pokazali da su itekako sposobni da se uhvate u koštac i sa ozbiljnijim diskusijama i naučnim obrađivanjem tema kao i pravljenju poređenja kulture i tradicije naših prostora i zemalja engleskog govornog područja.

Izvor: Uninp.Edu.rs

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles