Pušten u rad vodovod u Gubavču, investicija vrijedna 150.000 eura

0
0

vodovod_gubavac_2Bijelo Polje – Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Petar Ivanović danas su pustili u rad vodovod Gubavač, koji će zadovoljiti preko 200 domaćinstava u prvoj fazi, s obzirom na to da ima kapaciteta i za 300 domaćinstava. 

Investitor ovog projekta, koji je koštao 150.000 eura, je Opština Bijelo Polje i Mjesna zajednica Gubavač, a realizaciju su podržali Ministarstvi poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede I Turska tazvojna agencija TIKA, dok su izvođači radova bili DOO Matador, DOO Delta Nova i LPN – ING Knežević.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Petar Ivanović ističe da će Ministarstvo i 2014. godine nastaviti da unapređuje razvoj poljoprivrede.
istak
“Trudićemo se da poboljšamo kvalitet života ljudi koji žive ovdje. Nadam se da će to biti dovoljno jaka osnova i za privlačenje investicija, jer bjelopoljski kraj je ima velike potencijale u stočarstvu i poljoprivredi i mi ćemo to dalje razvijati”, naglasio je Ivanović.

Predsjednik Opštine Aleksandar Žurić istakao je da je ovaj vodovod jedan od pet najznačajnijih infrastrukturnih projekata u oblasti vodoprivrede – vodosnabdijevanja, koje lokalna uprava Bijelo Polje sprovodi u okviru Programa javnih radova u ovoj godini.

“Na prvom mjestu je rekonstrukcija i dokaptiranje izvorišta Bistrice u Majstorovini, a ovaj poduhvat je na drugom mjestu, zbog svog kapaciteta, ukupne vrijednosti i zbog toga što će 300 domaćinstava riješiti problem vodosnabdijevanja sa ovog vodovoda. Osim toga, indirektni benefiti ovog projekta će biti veoma prepoznatljivi i mjerljivi, jer će rasteretiti ukupnu gradsku mrežu, pa će okolna naselja Oluja, Njegnjevo i Sutivan imati kvalitetnije snabdijevanje vodom. Takođe, u završnoj su fazi i vodovodi u Nedakusima i Džafića brdu, gdje se radi elektrifikacija pumpnih postrojenja i, nadam se, da će do kraja godine i ta dva vodovoda biti otvorena. Peti projekat iz oblasti vodoprivrede je prva faza vodovoda između Ravne rijeke i Slijepča mosta, gdje ćemo drugu fazu započeti naredne godine. Osim toga, u dogovoru i uz saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede, čija podrška nikada ne izostaje kada na dobar način artikulišemo, imamo ideju da započnemo izgradnju vodovoda u Zatonu u idućoj godini i u fazi smo izrade projekta za taj vodovod”, zaključio je Žurić.

vodovod gubavac 1

Vodovod bitan za razvoj Mjesne zajednice Gubavač

U ime građana Mjesne zajednice Gubavač, savjetnik u Opštini Bijelo Polje Refik Bojadžić je istakao da je projekat vodovoda Gubavač rađen u nekoliko faza, te da je izvršen tehnički prijem objekta i nakon toga je izdata vodna dozvola od strane Sekretarijata za preduzetništvo i ekonomski razvoj.

“Nadležni opštinski organi zajedno sa Mjesnom zajednicom Gubavač su objekat predali na upravljanje i održavanje JP Vodovod Bistrica. Vodovod će biti priključen na postojeći sistem gradske vodovodne mreže i on će omogućiti da se korisnici sa područja ove Mjesne zajednice koji žive na visokim kotama kontinuirano snabdijevaju vodom tokom čitave godine”, saopštio je Bojadžić.

A mještani Gubavča nijesu krili zadovoljstvo i ističu da su još 1989. godine pokrenuli akciju za izgradnu vodovoda.

“Ovo je veliko područje, a nijesmo imali vode i bilo nam je izuzetno teško. Donosili smo vodu u bidonima, kolima išli na česmu tako da su nam uslovi za život bili veoma teški. Puštanjem u rad ovog vodovoda riješili smo veliki problem, a sigurno da će to uticati na razvoj poljoprivrede u ovom kraju”, istako je mještanin Redžo Bučan

“Voda je osnovna potreba za normalan život svakog domaćinstva, tako da smo srećni što smo konačno riješili problem vodosnabdijevanja”, rekao je Almir Bučan.

(RadioBijeloPolje)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.