PUPI Pljevlja: Vasilija Miličkovića za predsjednika Demokratskog fronta

0
6

PUPI Pljevlja: Vasilija Miličkovića za predsjednika Demokratskog fronta

Pljevlja – Opštinski odbori Partije udruženih penzionera i invalida Crne Gore (PUPI), iz Berana, Bijelog Polja, Pljevalja, Žabljaka, Šavnika, Podgorice i drugi, kao i brojni mjesni odbori, zatim NVO sektor, za zaštitu prava radnika i nezaposlenih, udruženje gradjana Vraneš,Udrženje mještana i prijatelja VUČA,NVO narodne medicine Crne Gore,i brojne druge nevladine organizacije,i intelektualci, podržavaju predlog Predsjedništva PUPI-a da na čelo opozicionog bloka i Demokratskog fronta bude izabran Vasilije Miličković, saopšteno je iz PUPI Pljevlja.

“Jedinstven je stav da bi tu veoma tešku i odgovrnu funkciju najbolje Miličković, poznata ličnost crnogorskoj i široj javnosti. Radi se o čovjeku sa 26-godišnjim opozicionim djelovanjem protiv režima Mila Đukanovića, osvjedočenom opozicionaru, čovjeku nepokolebljivog moralnog lika, dokazanom na stručnom, profesionalnom i političkom planu. Radi se o čovjeku koji je podnio najveći broj krivičnih prijava protiv najodgovornijih ljudi iz državnog aparata, protiv velikog broja sudija Vrhovnog, Apelacionog, Privrednog, Višeg i Osnovnog suda. Podnosilac je krivičnih prijava protiv zarobljenih DPS partijskih vojnika u ulozi specijalnih tužilaca, čime je godinama skretao pažnju domaće i inostrane javnosti, da u Crnoj Gori nema vladavine prava, da je naša država zarobljenih institucija, zarobljena od jednog čovjeka i jedne partije”, ističe se u saopštenju koje potpisuje Dragutin-Mujo Šestović predsjednik opštinskog odbora PUPI Pljevlja

Dodaje se da je Miličković podnosilac krivičnih prijava protiv najviših državnih činovnika pa i premijera Đukanovića, i time ukazivao na organizovani kriminal i korupciju na najvišem državnom nivou.

“Društvena i humanitarna aktivnost Miličkovića je odavno znana. Radi se o izuzetnoj harizmatičnoj ličnosti, poznatoj i priznatoj od strane širih društvenih slojeva, čovjek hrabar, odvažan i nepotkupljiv, što bi naš narod rekao “bez dlake na jeziku” – čovjek iz naroda. Miličković je jedan od ideologa i osnivača objedinjavanja opozicije kroz DEMOS, 2009. godine, zatim je radio na projektu “Bolja Podgorica, Bolja Crna Gora” i konačno jedan od osnivača sadašnjeg Demokratskog Fronta, čija se klica začela u građanskim i nestranačkim protestima 2012.godine. Bio je dugogodišnji direktor poznate firme, radi se o ličnosti koja je i te kako involvirana u politički i privredni život u Crnoj Gori, kome su više nego bliske ideje i ciljevi objedinjavanja opozicione misli u Crnoj Gori, dobro poznat konstituentima Demokratskog fronta, za koga mi predlagači imamo samo jednu riječ “Pravi čovjek za našu stvar, koji sebe daje, a ništa ne uzima”, piše u saopštenju.

Iz PUPI kažu da ovaj njihov predlog čine javnim, jer smatraju da se radi o širem društvenom interesu, gdje se treba čuti potpuno ravnopravno kritička misao svih opozicionih subjekata u Crnoj Gori.

“Ako neko ima bolji predlog,mi ćemo ga svesrdno podržati. Ali smatramo da na političkoj pozornici Crne Gore nema bolje i pragmatičnije ličnosti za ovu veoma značajnu funkciju od Miličkovića. Vjerujemo da njegovim izborom opozicija bi se brzo ujedinila, sve opozicione partije i njihovi lideri bi imali isti tretman i jednaka prava i obaveze u svemu, mediji i novinari dobili potpunu slobodu , jer bez njihove slobode nema ni naše slobode, što je cilj i smisao svakog časnog, poštenog čovjeka i patriote u Crnoj Gori. Ujedinjena opozicija daće napokon dugo očekivani i željeni rezultat za dobro svih građana. Narod traži hitnu opozicionu slogu, koja donosi sobodu, demokratiju, fer i prve slobodne izbore. U suprotnom opozicija će izgubiti podršku naroda, jer nemaština i nezaposlenost je svuda prisutna”, zaključuje se u saopštenju. 

(Vijesti)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.