24. April 2019


Novi Pazar – Kako prenosi agencija SANA, u sali Doma omladine počela je druga redovna sjednica Skupštine grada Novog Pazara na kojoj prisustvuje 38 odbornika.

Pred odbornicima je 51 tačka dnevnog reda među kojima je i usvajanje izvještaja o radu javnih preduzeća za 2018. godinu kao i prijedlog naziva i promjena naziva ulica, trgova i naseljenih mjesta na teritoriji grada Novog Pazara.

Vladajuća koalicija SDP-SNS uklonila je sa dnevnog reda tačku koju je predložila Stranka demokratske akcije Sandžaka. Nakon čega su odbornici SDA napustili skupštinsko zasijedanje.

U Novom Pazaru je vlast sačinjena od koalicije SDP-SNS-SDA, dok je u opoziciji SPP stranka akademika Muftije Muamera Zukorlića. Posljednja dva mjeseca je u javnosti primjetno smanjenje tenzija između stranki SPP i SDP. 

Također, SDA stranka konstantno putem medija blati SNS i njenog predsjednika Aleksandra Vučića, iako sa njim čini koaliciju u svim sandžačkim gradovima. 

Da li je ovo previranje predznak promjene vlasti u Novom Pazaru, što bi se lančano prenijelo na Sandžak ili je ovo samo još jedan u nizu dramskih izvedbi unutar “čvrste kolacije SDP-SNS-SDA”, građani će vidjeti u predstojećem periodu?

SANA, SP

Dr. Fehratović o napuštanju skupštinskog zasijedanja: Početak raskola, biće posljedica

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles