Pružena ruka srpskog prijatelja

47
76

8888888888Ruku koju ti pruža čovjek  iskreno treba prihvatitI, no  kako se ponašati kada ti pruža ruku čovjek čije je djelovanje  kontradiktorno u odnosu na njegov govor.

Kako privatiti ruku čovjeka ili društva  koji laže i strateških razloga.

Povodom  obilježavjanja 20. Godina od  užasnog  srpskog zločina  nad Bošnjacima -GENOCIDA u Srebrenici gledamo snimke kako ratni zločinc Mladić pruža ruku   Bošnjacima i gladi bošnjačke dječake a samo nekoliko sati kasnije  odvodi njihove djedove,  očeve i brać u  u smrt.

To je lažna ispružena ruka prijateljstva odnosno neprijateljstva i zla.

U historiji odnosa izmedju dva naroda,  Bošnjaka i Srba,  bilo je puno lažnih  „ispruženih ruku“ koja su koštale života hiljade Bošnjaka.

Zato kada danas Bošnjaku neko “ pruži ruku prijateljstva“ on je ne uzima tek tako bez provjere – da li je namjera iskrena i da li je navodna „prijateljska  namjera“ popraćena konkretnim  djelima.

Današnji odnos Srba i Bošnjaka je  evidentno obilježenj  sledećim  činjenicama:

RAVNOPRAVAN PRIJATELJSKI ODNOS SRBA I BOŠNJAKA !?

20 godina nakon srpskog zločina u Srebrenici i prekida rata, srpsko društvo nije uspjelo  da pobjedi  zlo i laž  u sebi i da prizna planiranu namjeru  (GENOCID)da  se Bošnjaci istrijebe iz istočne Bosne , Krajine i drigi djelova države  i tako stvore uslovi za stvaranje srpske države s druge strane Drina.

Taj plan je je  stvoren „Načentanjem“ od srpskog oficira Ilije Garašanina i uvijek iznova  do danas aktiviran preko političara i  zločinca iz Srbija i Bosne :

 • Draže Mihalovića: Instrukcije 20.12.1941,  Stevan Moljević – 30.6.1941 projekt „ Homogena Srbija
 • Slobodana Miloševica, Ratka Mladića , Radovana Karadzića, Milorada Dodika: „ Memoransdum SANU“

http://www.camo.ch/aktuelno/cas-historije-za-ponavljace-cetnicki-pokret/

https://sh.wikipedia.org/wiki/Pokolj_muslimana_Sand%C5%BEaka_i_isto%C4%8Dne_Bosne_1943.

Nažalost Srbi nisu u stanju  da odustanu od tog  starog projekta zla i zamjene ga novim projektom  „  Ravnopravan prijateljski  odnos Srba s ostalim narodima Balkana

Govoriti da iskreno pružate ruku prijateljstva Bošnjačkom narodu a istvoremeno  rehabilitirati  četnika Dražu Mihalovića i čenički pokret  koji je izvršio monstruozne zločine nad Bošnjacima je  licemjerno,  jadno i providno.

To podsjeća na konstantnu  dvoličnu politiku ( „politika zamjena  teza“)  kojom su napr. pokušavali  opravdati logore smrti od Manjače do Omarske  kao  logore u kojima se Bošnjaci „spašavaju“.

Ta laž nije prošla zajvaljujući današnim modernim novinarskim  medijima   kojima je teško sakriti istinu.

Danas u Bosni postoje  spomenici  četniku  Draži Mihaloviču i četničkom Pokretu  a brojne su ulice bosanskih gradova je nose  nazive po njima.

Srpska pravoslavna crkva  je  KLJUČNA   srpska organizacija koja redovno organizuje parastose i slavi ovaj pokret i nihovu ideju (istrijebljenje Bošnjaka). Nikada se pravoslavna crkva nije distancirala od ovih ideja.

Sve je to u kontradiktornosti s  imaginarno  „ispuženom rukom prijateljstva“.

No, vrijeme  uspješnog zamajavanja bošnjačkog naroda je  prošlo.

SPS i IZBiH:  SRPSKO-BOŠNJAČKA DEKLARACIJA !?

 

Srpska pravoslavna crkva   odbija  ideju o „ Srpsko- Bošnjačkoj Deklaraciji „ u kojoj bi se SPS ogradila od  dokumentovanih zločinačkih planova i zločina Ravnogorsog pokrata naspram Bošnjaka 1941- 1945, i od planova o  unistenju Bosne prema dokumenovanom dogovoru Milosevic –Tudjman u Karadjordjevo, od  srpskih zločina i genocidom nad Bošnjacima 1992-1995.  Te odbacila ideju o stvaranja srpske države  na teritoriji Bosne i Hercegovine.

U toj  Deklaraciji bi  Islamska Zajednica potvrdila  deklaraciju  islamskih intelektualaca  od  12. Maja  1941  i ogradila se od zločina  koji su počinili Bošnjaci nad srpskim cilvilima 1992-1995.  Te se ogradila  ideje o stavarnju  Bošnjačke države na teritoriji Srbije. (Naravno samo ukoliko   se Srpska pravoslavnaa Crkva ogradi  od ideje nove srpske države RS na teritoriji Bosne)

AKTUELNI POLITIČKI ODNOS SRBA I BOŠNJAKA

Današni  politički  srpsko-bošnjački odnos  je karakterizovan  nepovjerenjem Bošnjaka prema Srbima  koji su organizovano, dogovorno  i planirano pokušali  ( i još uvijek pokušavaju) uništiti  jedinu domovinu Bošnjačkog naroda –   državu Bosnu i Hercegovinu a Bošnjački narod minimizirati putem masovnih zločina – GENOCIDOM.

S druge strane  Srbi ( srpsko društvo)  nije spremno prihvatiti  historijske istinske činjenice  o zločinačkom odnosu Srba prema Bošnjacima  i na tom prihvatanju istine graditi realan ravnopravan odnos  s  susjednim narodom – Bošnjacima  koji zajedno sa  Srbima  žive u  multietničkoj i  multikonfesionalnoj  državi  Bosni i Hercegovini. ( od  Bogom datoj nam  i održavanoj zemlji)

Bez prihvataanja  istine svako  navodno „pružanje ruke“ biće kod Bošnjaka shvaćeno kao provokacija ili novi napad !

Inicijativa  srpskog premijera Aleksaandra  Vučića  o relaksiranju  srpsko-bošnjačkih odnosa najprije je bila prihvaćena s nadom  da dolaze promjene.

Vučić je 1995 samo nekoliko dana nakon masovnih  ubistava-  genocida u Srebrenici  izjavo da „za jednog mrtvog Srbina treba ubiti 100 Bošnjaka- muslimana“.  Vučič je tada pripadao  radikalnoj stranci ii uživao u ulozi   četničkog vojvode.

Kada je ovaj radikal voljom  srpskog naroda izabran za premijera promjenio je retoriku   i preko noći postao  „uvaženi demokrata „.

Bilo je teško povjerovati u   ovu promjenu psihe i morala preko noći …

Samo nekoliko dana nakon Vučićeve posjete  Bosni i Hercegovimi, gdje je on izjavio da Bošnjacima „pruža ruku“ u Beogradu je rehabilitovan  srpski zločinac  Draža Mihalović.

Kada  je trebala biti izglasana UN- Resolucaja  o Genocidu nad Bošnjacima  u Srebrenici, Vučič je pokazao svoje pravo lice i svim silama lobirao da se  Resolucija koja promoviše istinu  spriječi.

Nakon  ovog antibošnjačkog  angažmana  on se  odlučuje da  povodom obilježavanja 20 godina od genocida u Srebrenici  posjeti kommemorativni skup i „pruži ruku“.

Zamislite samo kako  je bilo teško majci koja je izgubila  sinove u Srebrenici pružiti ruku četniku  koji  je u nekoć zahtjevao da se  ubijaju Bošnjaci.

Aleksandar Vučić  nije bio poželjan  u Srebrenici i nije trebao dolaziti. No Bošnjacki politićari nisu bili sposobni da  mu  argumentuju i kažu.

Njegova posjeta Srebrenici i „ispružena ruka“  opet je imala za posljedicu da je srpski premijer kamenovan i  otjeran  sa komemorativnog skupa.

Nije   s ovog skupa  otjeran Srbin več političar koji  svojim djelovanjem    nije  donio ništa dobro osim  praznih floskula i  anti bošnjačkog lobiranja.

Da je kojim slučajem na skup došao   srpski političar Čedomir jovanović,  Bošnjaci  bi ovog Srbina iskreno izgrlili i izljubili jer se on bori za promociju  istine i istinsko pomirenje u ravnopravnosti.

PRUŽENA RUKA SRPSKOG PRIJATELJA

Bošnjaci znaju da istinska  „pružena ruka  srpskog prijatelja “ mora biti poprćena djelima u Srbiji i Bosni:

 • Srbia mora dozvoliti ujedinjenje Islamske zajednice u Srbi čiji je duhovni centar u Sarajevu
 • Srbi trebaju priznati  Genocid u Srebrenici ( namjeru istrjebljenja Bosnjaka s tog područja  jer je je  to dokumentovano  u  pisanim velikosrpskim projektima)
 • Deklarativno odbacivanje starih i novih planova koji  planiraju zlo Bosnjačkom Narodu
 • Deklarativna izjava Srpske pravoslane crkve da se ogradjue od srpskih zločina nad Bošnjacima kroz histriju , prihvata istinu i ne podržava djelovanje ravnogosrkog pokreta  koji planira nove pohode na Bošnjake.
 • Podržati reforma menjeg  entitete , koja bi sadržavala i promjenu imena i  apardhedske politike koja onemogučuje Bošnjacima da goveore svojim maternjim – Bosankim jezikom i ćive normalno na svojim ognjšrima koje su srbi proglasiri eskluzivno „srpskim“.

 

Sasvim je sigurno da  se Bošnjaci ne daju zavarati  i da će proces  ozdravljenja srpskog društva  trajati mnogo duže nego u Njemačkoj u  čijem  su glavnom gradu  Njemci napravili Muzej Holokausta i tako sami pobjedili svoje zlo i fašizam.

Senad Usanović

Bosnische Welle / Bosanski talasi


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

47 KOMENTARI

 1. (VIDEO) NOVINAR IZ SRBIJE OTKRIO STRAŠNU ISTINU: Pogledajte šta se zaista Vučiću desilo u Potočarima…

  https://www.youtube.com/watch?v=4lrYrj0xvRc
  ……………………………………………………………….
  U Dnevniku smo razgovarali sa urednikom uticajnog portala iz Beograda, Telepromter, Danilom Redžepovićem.

  Radi se o portalu koji je demaskirao Vučićevu propagandu oko izmišljenog atentata u Potočarima. Ovaj portal je pomno analizirao tekstove i fotografije u medijima pod Vučićevom kontrolom, i crno na bijelo dokazao niz netočnosti.

  IZVOR: http://direktno-24h.info/index.php/2015/07/17/video-novinar-iz-srbije-otkrio-strasnu-istinu-pogledajte-sta-se-zaista-vucicu-desilo-u-potocarima/

  0

  0
 2. Jedino rjesenje za trajni mir na Balkanu je podjela srbije.Svakome svoje.Albancima Presevska dolina,Madjarima Vojvodina,Bugarima Pomoravlje,Bosnjacima Sandzak,a Rumunima Timocka krajina.I miran Balkan za sva vremana..To rjesenje bi bilo najbolje i za same srbe,jer bi konacno nastao trajni mir,i srbi bi mogli da se okrenu radu redu i proizvodnji, a srpska djeca bi u skolama ucila pravu historiju, a ne ovu koju im diktiraju genocidasi i masovne ubice.Posebno bi bilo vazno i da razne Kacavende Filareti Pahomije Ilarioni Peranovici[sto ubijaju lopatom] Amfilohije [Rista Satana sto voli djecake] i njima slicni perverznjaci zavrse po zatvorima.
  Tek tad bi svi napaceni Balkanski narodi zrtve srpskog fasizma,a i sam srpski narod poceli da disu punim plucima i da zive kao sav normalan svijet.

  0

  1
  • Envere, ne potpisuj se kao Rade. U narodu postoji Masta i Realnost. Ovo sto si ti napisao je Masta. Ralnost : Srbi cine 80% Vojvodine. Srbi cine 50% sadzaka. Bosnjaci su samo u 3 opstine vecina. Republika Srpska je Republika sa palmentom, vladom, ministrima , predsjednikom..Dzaba EL Muzahedin i ostali teroristi, Srpska je vjecna!

   1

   0
 3. Svako prizna svoje I onda idemo dalje, za bolje sutra. Srbi pravoslavci, muslimani treba dive ti u slozi a ne da zapad I dalje diktira sudbinu. Niste vi ni turci ni bosanci vi ste ono sto zelite da budete, a na kraju svako nek bude sta zeli ali budimo ljudi, to nebi trebalo da bude tesko.

  1

  0
 4. Vala ako ce ta pruzena ruka izgledati kao Vuciceva onda nam ne treba! Nova uvreda sa njegove strane,naime Tekbir je nazvao urlanjem! Ako je i od Vucica (latentnog cetnika) previse je!

  0

  1
  • Aida. Ako nisi za pomirenje, daj da se razillazimo vise. No vi necete, hocete Srbe u Bosnii tamo izigravaze neku SFRJ ali hocete da slavite i Orica srbokoljaca. E pa ne moze tako. Covjek vam pruzio ruku kakvu takvu ne kazem da je idealan ali on je otisao kod majki Srebrenica, vi je necete Ne morate brate, ko vas cera..

   0

   0
 5. Mislim da 0va dva naroda ne mogu zivjet zajedno srbi su lazovi lopovi nikad od rijeci nisu bili stakvim narodom nemoguce je zajednicki zivjet srbi moraju vratiti bosnjacima sve sto su opljackali u svojoj povijesti bosnjackom narodu i onda svi Srbi pod jednu krusku da se skupu to him je i konacni cilj . a Bosnjaci da nastave zivjet svoj sretan zivot smo je tako moguce OSTVARITI TRAJNI MIR NA BALKANU.

  0

  0
 6. Срби муслимани и Срби православци треба да живе у слози. Обе вере у својој основи имају човекољубље па то не треба да буде разлог за размимоилажења.

  0

  0
  • Tesko ce to ici!

   500 godina su Turci muslimani i srpkinje pravoslavke zivjeli u slozi na tvrdoj podlozi, a rezultat je ljudski otpad od cetnicke fukare.

   Samo kolektivno kod Putlera u Donbas pa se tamo slazite sa Tatarima i Kozacima!

   0

   0
   • Pogriijedio si te ” Srpkinje” sto su bili sa Turcima su danas Bosnjakonje a Srbi su bjezali u brda, mijesas malo Srbe pravoslavce i Srbe muslimane.

    0

    0
 7. Ne pruza AV ruku pomirenja vec po ko zna koji put pruza svoje krvave ruke prema Bosni i Hercegovini..tako je i monstrum Sracko Smradic pruzao ruku i dijelio djeci cokolade sve dok se i poslednji Bosnjak nije predao..A onda je Bosnjake poveo na klanje a zene na silovanje..
  srpski fasizam bi sad da negira GENOCID i da izjednaci zrtve i ubice

  0

  1
 8. Stefan Rukavina Sta se potpisujes da si Novog Pazara kada nisi je li p..icko?
  Sto ce te sacekati u Njemackoj kukala ti majka hahahaha imaju vec ip tvoju adresu i meta si svima u regionu
  Hahahahahaha

  0

  0
 9. Svi smo svesni da je bilo zločina i na jednoj i na drugoj strani, samo što to nećemo prvo sebi da priznamo.Kada to uradimo,onda treba jedni drugima da se izvinimo za sve ono što su neke životinje radile,a ispada da su to radile u naše ime,pa mi sada ispaštamo zbog toga.Posle toga zajedno obići sva stratišta i odati počast svim nevino stradalim žrtvama.

  0

  0
  • O srbadijo, TURSKI SU VAM PRECI I TURSKA KRV JE U VAMA SRBIMA!
   PRIZNACETE TO KASNIJE ILI PRIJE da bi vam SRBISTAN dobio ikakvu Autonomiju!
   Lijep pozdrav za sve stanovnike OSMANSKOG CARSTVA na Balkanu!

   SULTAN Ahmed Muhammed

   0

   0
   • Ti prijatelji ne znas ni sam sta si.. Da li si Bosnjak, koga su u sredjom veku ubijale i silovale turske horde ili si Turcin koji nema pojma turskog i prica samo srpski.. Ja sam ponosan na sve svoje pretke bez izuzetka, a ti prosto ne znas gde ces. Turska nije donela nista dobro na ovim prostorima i danas bi svi rado da budemo u Nemackoj, Francuskoj, Italiji a ne u Turskoj. Bosna zeli u Evropu i sto dalje od Turske. A ti znas gde ti je Turska , u Aziju pa idi tamo, Evropa pripada Evropljanima.

    0

    0
   • @Sulatane Ti nisi ca ni Turcin. Turci na na basim prostorima zive jos u selu Mamusa ko Prizrena. A ti pricas srpski. , zasto u SFRJ nisu postojali ni Bosnjaci ni Bosnjacki jezik ? Nego ste pricali Srpsko-hvackim? Jasno je cije ti gene imas.hehehe

    0

    0
   • Sa Kim se ti svadjas bre idi na lecenje neke umove I komplekse, daj boze da ima leka za tebe, boze gospede glupane.

    0

    0
 10. Хајде нека сви буду поштени и нека признају своје злочине и нека се потом измире.
  Јер гледати трн у оку брата својега а не видети брвно у оку својему није поштен суд.прво треба извадити своје брвно па причати брату својем о његовом трњу.
  Истина Сребренице и око Сребренице има два лица,две приче,два сведочења,истине и лажи,правде и неправде,злочине и једних и других.
  Ставимо све карте на сто,па добро размотримо шта је се заиста дешавало,па осудимо злочине и геноциде на обе стране и похапсимо злочинце на обе стране нека буде фер-плеј па да се измиримо ако је некоме у опште до измирења,истине,правде,суживота у миру.
  У Себреницу није отишао А,Вучић као А.Вучић већ је отишао премијер Србије на кога је покушат линч-Атентат,
  Покушат је атентат на премијера Србије
  Замислите да је покушат атентат на премијера неке друге земље Немачке,Израела,Русије,француске,америке итд какве би уследиле последице,можда масовно бомбардовање.
  Неко не жели мир и помирење као ни праву истину на видело шта се стварно догодило па једно те исто понавља ко папагај,заклања шуму са једним дрветом.
  Некоме није у интересу јер није у потпуности остварио интересе да се балканска ватра угаси већ двадесет година долива уља на ватру како би ватра увек тињала док не осети погодан тренутак да на ватру која тиња баци буре бензина како би се ватра разгорела и како би се опет покушало остваривање своих интереса нажалост на штету целог балканског дрогираног изманипулисаног обманутог народа.
  Покајте се,измирите се,опростите једни другим Србски народе исламске и православне религијске поделе.неко вас некад подели па вас завади па влада и манипулише са вама.отворите очи,уши,мозак,размислите мало шта је и како је.не дозволите да се буре бензина баци на ватру која тиња већ заједно баците буре ил још боље цистерну воде на ватру која тиња,јер ако се баци бензин биће велики пожар и опекотине.
  Будимо ватрогасци……поздрав-селам

  0

  0
  • Истина Сребренице и око Сребренице има два лица,две приче,два сведочења,истине и лажи,правде и неправде,злочине и једних и других.

   To je zabluda od koje vi predlažete da se krene.
   Istina je jedna – nema ih dve, niti ih moze imati.
   U Srebrenici se desio genocid i počinili su ga srpske horde zla u ime drugih i neduznih Srba.
   To je aksioma. Istina. Nema druge.
   Hajde da zastanemo tu , da to rasčistimo … da ponovo izbrojimo žrtve, da ubedimo jedni druge da je taj broj – baš taj broj i da osudimo zločince, kasape nevinih i svu onu gamad od ljudi koja se iživljavala nad nevinim stanovništvom.
   Nema milosti Srbine za takve Srbe što u ime srpstva ubijahu i koljahu.
   Nema!
   Niti moze biti milosti za neljude!
   Baš me briga što su to tvoji (a u stvari ničiji – gamad i zlotvori) i čekam da ih osudiš i pljuneš. Da ih se odrekneš.
   Da se pokaješ … al iskreno pokaješ – a ne da mi tu nevešto glumetaš !
   Pa da se zajedno, i dugo i gorko, isplačemo nad nevinim životima za koje zveri nisu imali milosti.
   Pa da odmorimo… dovoljno dugo da MENI rane zacele .
   Tek tada – ali tek tada (!) da idemo dalje po drugim stratištima da ponovo brojimo i osudimo i pljunemo i plačemo.
   Ne pomisli drugačije osim da ja jednako žalim za nevinim i jednako žestoko osudjujem zločin i zločince.
   Jer ne zaboravi Srbine ti si počeo rat jači i ti si došao da me napadneš u Srebrenicu a ne ja tebe u Kraljevu.
   Šta god da političari odluče u ime nas – ovo što ti napisah je jedino ispravno pomirenje – sve drugo je odlaganje pod tepih.
   Kada poželiš pomirenje – poželi ga iskreno.
   Poželi ga sam.
   Nemoj da ti drugi sole pamet, pa danas te ubedjuju da se mirimo a sutra ako im zatreba ubediće te da treba da ratujemo.
   Ne.
   Sam odluči i pruži ruku.
   Ne lupaj u bubnjeve kao ovde da je na premijera Srbije bio pokušaj atentata.
   Izem ti atentat od kojeg se kišobranom braniš !
   Bio je nelep dogadjaj za koji je on 90% kriv i koji smo svi u glas osudili.
   Ne zaboravi šta je tome predhodilo.
   I još nešto – jako važno:
   Ne miri se samnom da bi te drugi tapšali po ramenu, već se miri da ti na duši bude spokoj.

   0

   0
   • Ја пљујем на сваког србина кои почини злочин над муслиманским цивилом,заробљеником,женом,децом,старцима.
    Хајде пљуни и ти на насерове хорде које око Сребренице поклаше око 3500 хиљаде србских цивила жена,деце стараца и попалише све србско немој рећи да је то измишљотина.
    Па пљуни на Алију Клинтона и Насера што побише око хиљаду и триста своих муслимана то сведоче муслимани кои су били блиски Алији и Насеру,ili i oni pricaju neistinu.

    0

    0
   • Horde zla su bile one sto su sejale smrt po Srebrenici, Bratuncku, kravici i stotinama sela gde su kalili sve sto im je palo od ruku.
    No srecom sligla ih je ruka pravde i to blaga ruka pravde, u odnosu na ono sta su ni radili njihovim zrtvama-metak je blagosloven

    0

    0
 11. Mislim da Vučić nikada nije smeo otići u Srebrenicu,poslije svega onoga što se dešavalo prije komemoracije. Kao i obično Bošnjacima se nudi ruka pomirenja ali samo pod uslovima koje diktiraju oni koji su nad Bošnjacima pravili zločine. Zar se neseća on kada je zajedno sa svojim vođom Šešeljem dolazio u Bosnu sa lobanjom nekog Bošnjaka na svojim džipovima. Zar neposoji onaj običaj u narodu ako nekome ubiješ dijete nemožeš ući u njegovu kuću dok neprihvatiš uslove koje diktira žrtva a ne ubica da ih postavlja. Prosto rečeno ono đto si radijo u prošlosti prati te to i u budućnost.Zar nije Voja dan prije toga klica na sve televizije”eto opet smo pobedili uz pomoć braće Rusa”,koje to slavio Mladića i Karadđića,koje to halako po srbiji i prijetio ubićemo sto za jednoga ? Ruka pomirenja je ispružena ali se pitamo štaje u drugoj ruci nije li to opet kalašnjikov koji samo čeka trenutak da zapuca. Gospodine Vučiću kada budete iskreni i ispružite obe ruke pomirenja tada pokušajte da svom narodu iskreno kažete “Jeste to je bio Genocid učinjen od strane nikih naš i nisu oni heroji već zločinci”.Pokušajte da bar jedanput shvatite sve majke djecu i očeve koji su vas onog dana dočekali u Srebrenicu i stavili onaj cvijet na vašem reveru. Pomislite samo kolika je hrabrost majke Hatidže kada vam je pružila ruku,a znajte da ta žena nema više nikoga svoga,pobili su ih oni koji su za vas i danas heroji.

  0

  0
 12. Ruka prijatwljstva ako je iskrena uvijek treba da se prihvati…. i ja lično mislim a možda i grešim da je ruka Premijera Vučića bila iskrena….

  0

  0
 13. Pogledajte sta kaze jedan pametan i misleci cvek iz vaseg naroda-za razliku od vecine instih koje mozete da slusatehttp://www.blic.rs/Vesti/Politika/575635/BEZ-DLAKE-NA-JEZIKU-Evo-kako-je-jedan-Sarajlija-video-dogadjaje-u-Srebrenici

  0

  0
  • Pa otkad ti crna milice citas te zapadnjacke tabloide 😆 Ovaj covijek brani vucica i njegov dolazak u srebrenicu a ti nebi bila sretnija da je neko tu vucica, po tebi nacionalnog izdajnika, bas u srebrenici i ubio. Sram te bilo nesreco crna, pa mi bosnjaci smo 100 puta veci patrioti od tebe i likova poput tebe. 😆 Poslusaj sta covijek govori, on upozorava na opasnost od srljanja u fasizam, upravo ono u sta si ti vec duboko zagazila….

   0

   0
   • Srebrenica izdani grad pa pogledajte sta muslimani kazu o srebrenici pogledajte ovaj dokumentarac.

    0

    0
 14. Не заваравајте се, нема пружене руке све док наши и ваши заједно не оду у Братунац, па у Сребреницу.
  И то без Клинтона и осталих акрепа.

  0

  0
 15. Prvo, to sto se desilo u Srebrenici nije nesto izmedju Srba i Bosnjaka, nego izmedju vas i Vucica.
  Bio je u Srebenici i Tadic ako nije bilo pokusaja linca, ovo je sad cinizam da Vucic pokusava sa u Srbiji miri nasa dva naroda – a gde se mi nismo ni svadjali i to on koji zbog te svoje sramotne izjave nema nikakav kredibilitet za to, jer prvo on sam licno treba da se pomiri sa vama i izvine vam se zbog toga. Pa onda da se izvine i Srbima jer nas je tada obrukao i oskrnavio to 100 za jednoga, 50 za ranjenoga, jer je to surovi necovecni princip kojim su nacisti kaznjavali jedino Srbe.

  0

  0
  • sve jedno zbog te izjave ste mogli da ga imate u saci a sada ste kvit onje vama pretio masovnim egzekucijama, vi ste njega pokusali da ubijete i to je to, sad ste kvit pa zajedno mozete da slusate sta vam stranci kazu 🙂

   0

   0
  • Tkzv pokusaj linča na Vučića je sramota za naš narod i nasu casnu vjeru jer je taj čovjek pozvan na dzenazu iliti sahranu..to u Srebrenici nije smjelo da se dogodi nikako jer to nije mjesto za obracune,nego mjesto gdje su tolike duse ukopane.Ako su vec htjeli da ga lincuju a vidim da ni sam ne zna ko i kako je to htjeo,imalo je drugih mjesta..Beograd ili negdje u R.S-u.Njegove izjave iz tih godina su na njegovu dusu i obraz a po nasoj casnoj vjeri svaki covjek koji se ISKRENO pokaje za nesto sto je uradio ili rekao,Allah dz.s. je Veliki i on oprasta..Tako da to nema veze sa nasom vjerom i zato su ga Majke Srebrenice koje su najvise patnje dozivjele i onako docekale..Docekale su ga onako jer znaju sta je iskrena bol i tuga za izgubljenom djecom,bracom i muzevima..zato i zele da se tako nesto ne ponovi ni jednoj majci na svijetu.

   0

   0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.