2. Septembar 2013

1305440_163490860507645_23251311_n

Švedska – Predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije (BNF) Hako Duljević i hafiz Abdurahman Kujević, pomoćnik muftije sandžačkog za južni Sandžak i da’vu, ovih dana se nalaze na poziv Bošnjaka u posjeti Švedskoj.

U sklopu ove posjete održano je nekoliko tribina na temu osnivanja bošnjačkih nacionalnih institucija. Hafiz Kujević se na ovu temu osvrnuo kroz prizmu Kur’ana i sunneta, a Duljević u svojstvu predsjednika Fondacije.

Drugog dana posjete u Malmeu, održana je promocija BNF-a na kojoj je prisustvovao  značajan broj Bošnjaka koji žive u Švedskoj. Na ovoj promociji izabrano je koordinaciono tijelo od šest članova koje ima zadatak da u narednom periodu na prostoru Švedske pripremi realizaciju planiranih aktivnosti Svjetskog bošnjačkog kongresa i Bošnjačke nacionalne fondacije. Prezentacija je protekla u veoma konstruktivnom dijalogu, nakon uvodnog izlaganja uvodničara sa konkretnim prijedlozima od strane prisutnih što je svemu dalo poseban pečat i vrijednost.

Informativna služba

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles