Promjena strukture lokalne vlasti u Priboju

0
18

Opštinsko veće Priboj 2014Priboj – Predsjednik Skupštine opštine Priboj, Saša Vasilić, sazvao  je sedamnaestu sjednicu lokalne  Skupštine   za 20. maj . Iz materijala koji su odbornici dobili može se vidjeti da predloženi dnevni red u okviru šeste tačke predviđa Prijedlog za razriješenje i izbor zamenika predsednika Opštine Priboj i članova Opštinskog veća opštine Priboj. Ovaj Prijedlog je Skupštini na usvajanje podnio predsjednik Opštine Lazar Rvović.

Usvajanjem ovog Prijedloga doćiće praktično do promjene stranačke strukture u lokalnoj vlasti  tako što će odbornici SDP-a u Priboju, (koji su do sada bili opozicija u oviru koalicije sa LDP-om) sada i zvanično ući u lokalnu  vlast kao novi članovi Opštinskog vijeća, a doći će i do personalnih promjena na funkcijama koje zastupaju stranke koje su već u vlasti.

Najavljene promjene najbolje se ogledaju u sadržaju Predloga koji je skupštini pondeo predsjednik Opštine a u kome piše :

Na osnovu člana 86. Statuta opštine Priboj (Službeni list opštine Priboj, broj 12/08), predlažem  da Vesna Jugović bude razrešena dužnosti zamenika predsednika Opštine Priboj i podnosim predlog da se za novog zamenika predsednika Opštine Priboj  izabere Milovan Stojkanović.

Takođe na osnovu istog člana statuta predlažem da se razreše članovi Opštinskog veća i to:

1. Vitomir Pijevac
2.  Aleksandar Mandić
3. Milisav Šalipur
4. Elvir Avdić

Za nove članove Opštinskog vijeća predlažem:

1. Miroslava Bukvića
2. Hajra Bećirovića
3. Miralema Gogalića
4. Mulu Zildžović

Na osnovu člana 78. stav 3. Statuta opštine Priboj  (Službeni list opštine Priboj, broj 12/08), predlažem danovoizabranim članovima Opštinskog vijeća Miroslav Bukvić, Hajro Bećirović i Miralem Gogalić budu na stalnom radu u Opštini Priboj.

(priboj033)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.