4. April 2012

Novi Pazar – Odbornici Gradske skupštine Novog Pazara imenovali su danas Šefadila Spahića za direktora Doma zdravlja i Apoteka, kao i predsednike i članove Upravnog i Nadzornog odbora ove novoformirane ustanove.
Spahić je magistar mikrobiologije i do sada je bio načelnik Higijensko-epidemiološke službe sa labaratorijom u Zdravstvenom centru.

Šef odborničke grupe Zajedno za Novi Pazar Muamer Bačevac rekao je da Spahićevo imenovanje na ovu funkciju predstavlja bolju dostupnost zdravstvene zaštite građanima.

“Na sve načine ćemo pokušati da približimo medicinsku zaštitu i Dom zdravlja ljudima na terenu. Svesni smo da je naša zdravstvena zaštita manjeg kapaciteta nego ona na terenu i radićemo intenzivno, kao i do sada, na njenom poboljšanju”, rekao je Bačevac.

Odbornici su razriješili dužnosti direktora Centra za socijalni rad Džemaila Dupljaka, a na njegovo mjesto imenovali Adnana Dizdarevića, diplomiranog sociologa.

Dupljak je razriješen sa ove dužnosti zbog prelaska na mjesto upravnika Okružnog zatvora u Novom Pazaru.

Usvojen je i prijedlog odluke o rebalansu gradskog budžeta za ovu godinu, od kojih će 34 miliona dinara namijenjenih za infrastrukturu biti preusmjereno na izborne aktivnosti, rodnu ravnopravnost i elementarne nepogode.

Izvor: NoviPazar.rs

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles