Profesor IUNP učestvovo na konferenciji u Sarajevu

0
0

slika_2

BiH – Profesor kriminalističke tehnike i osnova forenzike na Departmanu za pravne nauke, Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, doc. dr Aleksandar B. Ivanović uzeo je učešće na konferenciji „Vještačenje krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala u svjetlu savremenih forenzičkih dostignuća“.

Konferencija je održana od 9. do 11. decembra 2014. godine u hotelu „Bristol“ u Sarajevu uz veliki odziv učesnika: predstavnika forenzičkih centara iz EU i regiona, Ministarstva bezbednosti BiH, Ministarstva odbrane BiH, te predstavnika svih nivoa tužilaštava i policijskih institucija u BiH. Skupu su prisustvovali i predstavnici ambasada: Austrije, Francuske, Hrvatske, Italije, Rusije i Španije.

Konferencija je realizovana u tri radionice. Teme radionica su bile „Posljedica neprimjene savremenih forenzičkih metoda“, „Novi aspekti forenzičkih analiza“ i „Budući planovi razvoja“, a predavači eminentni stručnjaci iz oblasti forenzike, predstavnici nacionalnih forenzičkih centara Velike Britanije, Holandije, Crne Gore, Srbije i Agencije za forenzička ispitivanja i veštačenja. Drugog dana konferencije, usljed interesovanja učesnika, organizovana je poseta Agenciji, gdje su se imali priliku upoznati sa kapacitetom i opremom Agencije i porazgovarati sa osobljem labaratorija.

Profesor Ivanović je na konferenciji imao izlaganje na temu “Posljedice (ne)primjene forenzičkih standarda kroz primere iz prakse”.

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/115091/gosti-eminentni-strucnjaci


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.