Priboj: Plate i naknade opštinskih funkcionera

0
11

Priboj – Opštinska uprava Priboja je dostavila Radio Luni informacije o visini novčanih naknada pojedinih opštinskih funkcionera i organa lokalne samouprave.

Kako Radio Luna saznaje u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj, mesečno zarađuje 79 815 dinara. U taj iznos je uračunat i munuli rad.

Milovan Stojkanović, zamenik predsednika opštine, mesečno prima platu sa minulim radom u visini od 74 086 dinara.

Rvović, kao predsednik Opštinskog veća, i Stojkanović, kao član Opštinskog veća po funkciji, ne primaju dodatnu naknadu za učestvovanje u radu Opštinskog veća.

 

Opštinsko veće Priboja broji 11 članova, od kojih su trojica u stalnom radnom odnosu. Novčana naknada se članovima Opštinskog veća isplaćuje mesečno, ne po održanoj sednici.

Za plate opštinskih većnika koji su u stalnom radnom odnosu, iz budžeta opštine je od 1. novembra do 30. septembra ukupno isplaćeno 2. 652.569 dinara.

Hajro Bećirović i Miroslav Bukvić, opštinski većnici, od početka godine su primili po 891.017 dinara. Miralem Gogalić je za devet meseci ukupno primio 870.535 dinara.

Uzimajući u obzir ove iznose, može se reći da Bećirović i Bukvić, kao članovi opštinskog veća Priboja, mesečno primaju oko 99 000 dinara, a Gogalić oko 96 700 dinara.

Šest članova Opštinskog veća Priboja za svoj rad prima mesečnu naknadu koja zavisi od visine prosečne plate na nivou republike. Skupštinskom odlukom iz aprila 2013. godine, opštinski većnici mesečno dobijaju naknadu u visini od 40 odsto prosečne mesečne zarade po zaposlenom u Republici Srbiji, prema poslednjem objavljenom podatku republičkog organa, nadležnog za poslove statistike.

Opštinski većnici koji primaju novčane naknade su od početka godine do kraja septembra dobili po 347 374 dinara, odnosno iz opštinskog budžeta je za naknade većnika ukupno isplaćeno 2.136.322 dinara. Većnici su tokom devet meseci ove godine mesečno u proseku dobijali po 38 590 dinara naknade.

 

Ovogodišnje plate predsednika opštine, njegovog zamenika i trojice opštinskih većnika Priboja su smanjene za deset odsto od plate za novembar 2014. godine, u skladu sa Zakonom o privremenom uređivanju osnovice za obračun isplatu plata, odnosno zarada i drugih primanja kod korisnika javnih sredstava.

 

Neto plata sa minulim radom Saše Vasilića, predsednika Skupštine opštine Priboj, iznosi 74 676 dinara. Predsednik Skupštine opštine Priboj prima platu po osnovu funkcije koju obavlja, bez dodatne naknade.

Skupštinu opštine Priboj čini 41 odbornik. Skupštinskom odlukom iz aprila 2013. godine, odbornici primaju mesečnu naknadu u visini od deset odsto prosečne mesečne zarade po zaposlenom u Republici Srbiji, prema poslednjem objavljenom podatku republičkog organa nadležnog za poslove statistike.

(radioluna.rs)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.