3. Septembar 2018

Opštinsko veće u Priboju donelo je odluku da novčano nagradi sa po 6 hiljada dinara sve učenike koji polaze u prvi razred osnovne škole. Prvi put u školske klupe u ponedeljak je selo 142 đaka prvaka, što je za 8 učenika manje u odnosu na prošlu godinu.

U tri gradske osnovne škole upisano je ukupno 126 prvaka, dok su škole u seoskom područiju upisale svega 16 mališana. Suočene sa manjkom broja dece gradske škole su vodile svojevrsnu tržišnu utakmicu kako bi što više dece privukle k sebi, bez obzira na teritorijalnu organizaciju. Najviše prvaka upisala je škola “Vuk Karadžić” ukupno 49, dok će u školu “Branko Radičević” prvi put školsko zvono u ponedeljak 3. septembra čuti 39 đaka. U Osnovnu školu “Desanka Maksimović” krenuće 38 đaka prvaka.

Što se soskog područija tiče devet prvaka upisano je u školu “Nikola Tesla” u Pribojskoj Banji, njih četiri ići će u Sastavke u školu “9 Maj” dok je škola “Blagoje Polić” iz Kratova upisala svega tri prvačića.
PP Media

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles