Priboj među 50 lokalnih samouprava u kojima se unapređuje sistem upravljanja ljudskim resursima

0
0

Резултат слика за priboj

Priboj – U okviru Programa Saveta Evrope „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnim samoupravama – faza 2“, u toku je sprovođenje paketa podrške u 50 lokalnih samouprava, u kome učestvuje i opština Priboj, navodi se na sajtu opštine.

U svih 50 gradova i opština u Srbiji, koji su dobili podršku Saveta Evrope i Evropske unije za stručno usavršavanje zaposlenih i uspostavljanje sistema upravljanja ljudskim resursima u lokalnim samoupravama, započele su svoj jednogodišnji proces modernizacije službeničkog sistema, zasnovanog na kompetencijama, znanjima i veštinama u skladu sa evropskim standardima i principima dobrog upravljanja u lokalnim samoupravama.

Lokalne samouprave koje su uključene u ovaj program dobile su tzv. „pakete podrške“ – posebno razvijene instrumente za unapređenje funkcije upravljanja ljudskim resursima u lokalnim samoupravama. To znači da će one tokom narednih godinu dana, do kraja 2021. godine, imati podršku eksperata Saveta Evrope, uz čiju pomoć će menjati sistem upravljanja ljudskim resursima. Taj proces podrazumeva niz aktivnosti, koje će doprineti poboljšanju kvaliteta rada uprave u celini i voditi ka tome da uprava postane dobar servis građanima i privredi.

Osim realizacije „paketa podrške“ ove lokalne samouprave će moći da učestvuju i na posebnom pozivu za dodelu finansijskih sredstava (do 30.000 €) za sprovođenje organizacionih promena i unapređenja u lokalnim administracijama.

Program „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnim samoupravama – faza 2“, vredan 4 miliona evra zajednički finansiraju Evropska unija i Savet Evrope, a sprovodi Savet Evrope u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalne konferencije gradova i opština

Pored podrške upravljanju ljudskim resursima u lokalnim samoupravama, program će aktivno podržati i rad Nacionalne akademije za javnu upravu, kao centralne institucije za stručno usavršavanje državnih službenika i Savet za stručno usavršavanje zaposlenih u lokalnim samoupravama.

Glas zapadne Srbije


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.