Priboj: Budžet sa dosta investicija prosleđen Skupštini na usvajanje

0
9

Opštinsko veće u Priboju juče je utvrdilo i Skupštini opštine prosledilo na usvajanje predlog Odluke o budžetu opštine za narednu godinu, koji iznosi 1.084.876,664 dinara. Prema rečima predsednika opštine Priboj, Lazara Rvovića, ovo je budžet sa dosta investicija, u kome se vodilo računa o svakom segmentu, o zdravstvu, socijalnoj zaštiti, kulturi, saobraćaju i infrastrukturi, energetici i ponaosob sportu.

– Imajući u vidu da smo dobili zadatak organizovanja 55. MOSI i to da je sportska infrastruktura generalno u lošem stanju u nju bi ulaganja su bila neminovna, što je i slučaj sa poboljšanjem i popravkom saobraćajne infrastrukture. Veliki deo budžeta izdvojen je samo na investicije, i to 240 miliona dinara, što je 22% budžeta. Takođe, ove godine predviđena su nešto značajnija i veća sredstva za stručnu praksu, kako bi se za rad osposobili i oni koji praksu obavljaju u FAP-u – kaže prvi čovek opštine Lazar Rvović.

Većnici utvrdili predlog budžeta za 2018. godinu, foto: www.ppmedia.rs

Utvrđen je i predlog Odluke o Opštinskoj upravi opštine Priboj, Kadrovski plan Opštinske uprave i Kodeks ponašanja službenika i nameštenika opštine Priboj, koji predstavljaju akte koji su zakonom propisani da se donose, ali i da se izvrši određeno usaglašavanje sa višim zakonskim aktima.

Rvović je od strane Veća ovlašćen da podnese predlog Vladi Republike Srbije za pokretanje postupka prenosa prava javne svojine Republike Srbije, katastarske parcele 1112/2, površine 8677 m2, upisane u listu nepokretnosti br 1744 KO Priboj, u javnu svojinu Opštine Priboj. Pribavljanje ove nepokretnosti u javnu svojinu opštine Priboj, vrši se zbog privođenja nameni zemljišta koje je Planom generalne regulacije gradskog područja opštine Priboj određeno za islamsko groblje.
PP Media


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.