15. Januar 2019

Slikovni rezultat za Ejup Nurković

U Rožajama se priprema smena predsednika opštine Ejupa Nurkovića, koji je u maju počeo drugi mandat u toj fotelji kao kadar Bošnjačke stranke, saznaju “Novosti” iz pouzdanih izvora.

Nurković, koji je posle žestokih kritika u predizbornoj kampanji, ali i pre i posle ponovnog izbora na predsedničku funkciju, jedva prošao kandidaturu na Opštinskom odboru BS, u ponedeljak nije bio dostupan na poznate brojeve telefona, ali mnogi njegovu smenu smatraju “završenim poslom”, očekujući da on sam podnese ostavku.

– Kod nas se svaka odluka donosi posle konsultacije sa vrhom stranke – kaže predsednik Opštinskog odbora BS u Rožajama Rahman Husović.

On je bio jedan od najozbiljnijih kandidata za funkciju predsednika opštine posle ubedljive pobede BS na lokalnim izborima, koja bi, ako dođe do dogovora, uskoro mogla sklopiti postizbornu koaliciju sa, u ovoj opštini, opozicionim DPS i SD.

– Videli ste kako je prošlo glasanje na sednici SO, kada je zahvaljujući samo glasu odbornika BS Rafeta Nurkovića, izglasan završni budžet za 2017. i rebalans budžeta za 2018. godinu – kaže jedan od funkcionera BS.

Naime, pred sam kraj tek minule godine, odbornici BS su bili uzdržani tokom glasanja o tim dokumentima, dok su protiv bili odbornici DPS i SD. Njihovo obrazloženje je bila ocena nezavisnog revizora, po kojoj su u pojedinim stavkama troškovi netransparentni, a stihijsko zapošljavanje je ugrozilo javne finansije, zbog čega sumnjaju u njihovu istinitost.

– Budžetska sredstva bila su u funkciji predizborne kampanje. Zbog lošeg planiranja trenutno 56 zaposlenih radnika lokalne uprave vodi sporove zbog neisplaćenog dela zarada i drugih naknada čija vrednost je oko 200.000 evra, sa trendom rasta potraživanja – podseća Alisa Ećo, odbornik SD.

 

Rahman Husović

Odbornik SD Esad Plunac kaže da mišljenje revizora mora da zabrine predsednika Opštine i druge odgovorne za trošenje budžetskih sredstava jer su mnoge stavke nejasne i netransparentne.

– Nećemo dozvoliti da ijedan pojedinac bude iznad stranke i interesa građana. Staćemo na put nepotizmu i netransparentnosti trošenja budžetskih sredstava, neradu i nestručnosti – kazao je na sednici SO u funkciji odbornika Rahman Husović, koji kaže da su na mestu brojne primedbe odbornika, građana i članova Bošnjačke stranke.

PARTNERI

– MISLIMO da BS nije trebalo da Nurkovića kandiduje ponovo za funkciju predsednika opštine. To je, doduše, njihova stvar, ali bi za građane bilo bolje da su izabrali drugo rešenje.

Ovo je siže odgovora iz DPS i SD, povodom najavljene smene predsednika Opštine Rožaje Ejupa Nurkovića.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles