4. April 2012

Holandija – BDZ za Holandiju saopštava da je otpocela kampanju u dijaspori pod sloganom “Sandžak ispred svega”.

Prvi promotivni skup BDZ za Holandiju je održan u gradu Amsterdamu, Holandija. Pored velikog broja Bosnjaka iz sjevernog dijela Sandzaka na skupu su bili prisutni Bosnjaci porijeklom iz juznog dijela Sandzaka i matice BiH. Sto po kozna koji put pokazuje jedinstvo i snagu bosnjacke dijaspore u Holandiji da istraju u borbi za istinu i pravdu svakog Bosnjaka ma od kuda on dolazio.

Na samom pocetku prisutnima se obratio koordinator izbornog staba BDZ za Holandiju gospodin Enes Nuhovic. U uvodnom dijelu Nuhovic je izrazio zahvalnost kroz rijeci dobrodoslice i prenio Selame predsjednika BDZ Emira Elfica, clanovima, simpatizerima i prijateljima BDZ koji su dosli prisustvovati skupu. Kasnije u svom izlaganju gospodin Nuhovic je upoznao prisutne sa procedurom prilikom upisa u poseban biracki spisak za glasanje na narednim parlamentarnim izborima koji su zakazani za 6.maj u ambasadi Srbije u Den Hagu. Te prezentirao izbornu platformu BDZ i predstavio izbornu listu BDZ na svim nivoima vlasti. Nakon toga prisutnima se obratio gospodin Mirsad Kuburovic isperd BDZ za Holandiju, govoreci o vaznosti ovih izbora i sudbonosnom trenutku u kome se nalaze Bosnjaci sjevernog dijela Sandzaka. Navodeci da je BDZ jedina politicka opcija u sjevernom dijelu Sandzaka, koja je garant opstanka Bosnjaka na tom podrucju. Kuburovic je takodje kazao da je pred Bosnjacima izbor izmedju dvije opcije. I to proSandzacke politike i pravih ljudi i broBeogradske, vazalske politike i politickih poltorna sa kojima je svaki dan neizvjestan. Smatrajuci da Sandzak zasluzuje bolju vlast i bolje ljude u vlasti koji ce ponosno predstavljati Sandzak i stititi interese svih gradjana bez obzira na nacionalni u vjersku pripadnost.

Kuburovic smatra da je samo po sebi sramota da ljudu koji su gotovo dvadeset godina u vlasti (“lideri” strananka sa “bosnjackim predznakom”)koji djeluju sve zalosnije imaju da bilo kome sta obecavaju. Porucuje da ce se vlasti u Sandzaku promijeniti nakon 6. maja, te da su SDA i SDP obicni gubitnici narednih izbora ali im to, ocito, jos niko nije javio. Na kraju je pozvao prisutne da otvore oci i pogledaju oko sebe, da se zapitaju kako njihova mnogobrojna rodbina i prijatelji zive i kakva su obecanja dobijali da ce ziveti u sjevernom dijelu Sandzaka od onih koji su gotovo evo dvadeset godina na vlasti. Zar nam nisu obecavali bolje sutra i svetliju buducnost. Zar nisu obecavali bolji zivot penzionera, radnika, studenata i svih drugih kategorija drustva. Zar nisu obecavali pravnu drzavu, jednakih prava za sve. Busali su se demokratijom i evropskim standardima zivota. Umjesto toga sta imamo. Imamo mnostvo nezadovoljnih, ponizenih, izmanipulisanih i obespravljenih gradjana.

Sebi i svojoj djeci su obezbjedili diplome i titule, kuce, stanove, vikendice, skupe automobile i letovanja po svjetskim elitnim destinacijama. Pitam se imali granica nasem strpljenju da i dalje tako trpimo i gledamo kako nam unistavaju nas Sandzak. Zato razmislite ovo je poslednja prilika da nesto ucinite za sebe i nas Sandzak, da glasate za nove ljude, za ljude hrabre i odlucne u borbi za dostojanstvo Bosnjaka kao nacije. I bolji zivot za sve nas.

Izvor: SandzakPRESS.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles