28. Novembar 2018

Kompanija “Prenča” dostavila je najpovoljniju ponudu na tenderu lokalne samouprave Novog Pazara za uređenje pješačke staze od Pazarišta do Gradine, tvrđave u okviru kompleksa Stari Ras, javlja radio Sto plus.

Ova firma, čiji je vlasnik Asim Prenča, ponudila je da posao obavi za blizu 11,4 miliona dinara bez poreza na dodatu vrijednost, što je za oko pola miliona jeftinije nego što je tražio “Mirado” iz Železnika.

Prema konkursnoj dokumentaciji, početak staze planiran je kod motela “Ras”, a ona bi trebalo da bude 950 metara duga, a 1,6 metara široka. Osim toga, planirana je izgradnja i alternativne, kraće staze od 350 metara, kojom se brže stiže do tog srednjovekovnog utvrđenja.

Osim uređenja staza, od izvođača se traži da izradi dva platoa (jedan pred ulaz u pećinu, na 200 metara od starta staze, a drugi na kraju, namijenjen parkiranju vozila), kao i pet odmarališta.

Također, predviđeno je nabavljanje i postavljanje klupa i stolova koji moraju biti usklađeni sa ambijentalnom cjelinom i izrađeni od kamena i drveta, zaštitne ograde i rukohvata, kao i korpi za odlaganje otpada.

Od izvođača se traži i da uradi LED osvjetljenje staze.

(Radiostoplus)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles