10. April 2013

Južnoafrikanac Mat Silver-Valens uspeo je da, okačen o 160 balona napunjenim helijumom, preleti 12 kilometara iznad Atlantskog okeana

Južnoafrikanac Mat Silver-Valens uspeo je da, okačen o 160 balona napunjenim helijumom, preleti desetak kilometara iznad Atlantskog okeana.

Let ovog 37-godišnjaka od ostrva Roben do Kejp tauna, trajao je sat vremena na prosječnoj visini od oko 200 metara.

Pri spuštanju, koje je radi veće bezbednosti obavljeno u moru, 400 metara od obale, pomogli su mu spasioci koji su ga sve vrijeme pratili brodom.

Silver-Valens se u avanturu upustio u nadi da će sakupiti milion dolara, koliko je potrebno za izgradnju pedijatrijske bolnice u Johanesburgu, ali i u čast Nelsona Mandele, koji je na ostrvu Roben proveo 18 godina u zatočeništvu.

“Moj glavni cilj nije da letim uz pomoć balona, već da motivišem ljude širom sveta da poklone novac u fond za izgradnju dječje bolnice koja će nositi ime Nelsona Mandele”, kazao je ovaj hrabri Južnoafrikanac.

(Novosti)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles