Predsjedništvo SPP-a – Opština, policija i sud u Tutinu su crna mrlja bezakonja i kriminala

7
127

Stranka pravde i pomirenja održala je sinoć, 17. 03. 2018. godine u Centrali stranke u Novome Pazaru redovnu zajedničku sjednicu Predsjedništva.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik stranke muftija dr. Muamer Zukorlić.

Usvojen je izvještaj o učešću ove stranke na lokalnim izborima za grad Beograd, kao i o radu Incijativnog odbora za formiranje Gradskog odbora Beograda i općinskih povjereništava na teritoriji ovog grada.

Predsjednik SPP u Crnoj Gori i predsjednički kandidat Hazbija Kalač podnio je izvještaj o kandidaturi na predsjedničkim izborima i predstavio plan i strategiju kampanje koja je jednoglasno usvojena. Donijeta je odluka i o pripremama za učešće SPP na predstojećim lokalnim izborima u općinama južnog Sandžaka.

Predsjedništvo Stranke pravde i pomirenja još jednom je osudilo teroristički atak na direktora Doma za  lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu Omera Đondića. SPP smatra da je ovaj vandalizam politički motiviran i da izvršioce i nalogodavce treba tražiti među onima kojima smeta uvođenje reda u ovoj instituciji. Predsjedništvo Stranke pravde i pomirenja traži od nadležnih policijskih i istražnih organa da što prije izađu sa konkretnim rezultatima istrage te da nalogodavce i izvršioce ovog terorističkog čina sprovedu pravdi i procesuiraju. Bombaški i teroristički napadi na političke neistomišljenike recidivi su retrogradne politike devedesetih godina i treba ih razumjeti kao crveni alarm za republičke organe, a naročito ministarstva unutrašnjih poslova i pravosuđa. Tutin je ostao crna mrlja vladavine bezakonja u sprezi kriminala i općinskih, sudskih i policijskih organa. Očigledni dokazi izbornih krađa koje tužilaštvo i drugi republički organi nikada nisu procesuirali, ubistva mladića od strane pripadnika lokalnih službi javne bezbjednosti, montiranje sudskih procesa, nenamjenskog trošenja općinskog budžeta, bezakonita prodaja imovine grada, pljačka građana prilikom asfaltiranja lokalnih i seoskih puteva, diskriminatorski odnos prema političkim neistomišljenicima u općinskih organima – pokazatelji su da vladavina prava u ovom gradu nikada nije zaživjela.

Zahtijevamo od nadležnih republičkih organa hitno poduzimanje neophodnih radnji kako bi se raskrinkala kriminalna oligarhija koja ovaj grad dobrih i časnih ljudi već tri decenije drži u statusu potlačenosti. U protivnom, postoji osnovana bojazan da se neće zaustaviti na molotovljevom koktelu na automobil direktora Doma za lica mentalno zaostala u razvoju.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

7 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.