Predsjednik Udruženja političkih zatvorenika demantovao objavljeno saopštenje

0
41

Manji broj članova Udruženja političkih zatvorenika izdalo je saopćenje u kojem se navodi da akademik Muamer Zukorlić iznosi neistine povodom torture Bošnjaka početkom 90-ih godina. Međutim, za Sandžak televiziju, oglasio se predsjednik tog Udruženja koji se javno distancira od izdatog saopćenja.

Mislim da je ovo saopćenje učinjeno ili je napisano favorizujući jednu misao, jednu stranku i jednu stranu. Ovo saopćenje nije ni profesionalno ni ravnopravno, niti je zasnovano na bitnim činjenicama. Zakasnila je akcija da se skrene pažnja sa postojećeg trenutka u kome žive Bošnjaci u Srbiji, da se zamajavaju tom problematikom i tim verbalnim razračunavanjem, ne činjenicama, jer činjenice treba pokazati“ – kazao je Alija Halilović, predsjednik Udruženja političkih zatvorenika.

Nekada 24 člana imala su ideju da ovo Udruženje na objektivan način brine o porodicama žrtava tijekom 90-ih godina i rasvijetle događaje, ali danas se pomoću ovog Udruženja oglašava SDA Sandžaka koja na ovaj način izbjegava svoju odgovornost.

Udruženje nije ovlašteno, a ova grupa političkih zatvorenika koji su potpisali to saopćenje su manjina od 24 uhapšenih iz Novog Pazara i 24 iz Bijelog Polja. Šest je umrlo, ako je njih osam potpisalo saopćenje, šta se sa onim ostalim koji nisu potpisali. Ja ne želim da budem podmetač za cipele i ja na to ne pristajem. To saopštenje ne prihvatam kao moje i mislim da je neosnovano.

Podsjećamo da je akademik Muamer Zukorlić u svojim obraćanjima ukazivao na neriješene probleme s ciljem da se dođe do istine.

(SANA)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.