Predsjednik SBK-a uputio pismo zahvale princu Jordana povodom bojkota debate u UN-u

1
8

BIH – U odsutnosti adekvatnog izaslanika države Bosne i Hercegovine i nemogućnosti da se čuje autentični glas predstavnika bošnjačkog naroda, kao žrtve genocida, na jučerišnjoj debati u Nju Jorku pod naslovom: Tematske debate o ulozi međunarodnog krivičnog pravosuđa u pomirenju, koju je sramno i netransparentno, isključujući glas žrtava genocida, orkestrirao predsjedavajući 67. sjednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Vuk Jeremić, Hašimitska Kraljevina Jordan je u osobi  NJ. K. V. princa Zeida Ra’ada Zeida Al-Husseina, ambasadora Stalnog predstavnika Jordana u Ujedinjenim nacijama, preuzela ulogu zaštitnika žrtve i branitelja slobode i časti ne samo bošnjačkog naroda, već svih ljudi i naroda koji vole istinu, pravdu, mir i pomirenje u svijet.

Cijeneći da je jučerišnji događaj u sjedištu UN-a od povijesnog značaja za državu Bosnu i Hercegovinu i za bošnjački narod, koji načim nije zaslužio da se nad njim izvrši genocid potkraj prošlog stoljeća u Europi – događaj koji se može mjeriti majskim napadom 1993. god. na nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu, reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić, predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa je uputio pismo zahvale NJ. K. V. princu Zeidu Ra’adu Zeidu Al-Husseinu, u kojem se kaže:

NJ.K.V. princ Zeid Ra’ad Zeid Al-Hussein, ambasador

Stalni predstavnik Jordana u Ujedinjenim nacijama

Vaša Kraljevska Visosti,

Želim Vam iz sveg srca izraziti najdublje lično poštovanje te prenijeti izraze vječne zahvalnosti svih Bošnjaka i građana Bosne i Hercegovine zbog Vašeg časnog bojkotiranja današnje (10. april, 2003) neuravnotežene i zapaljive Tematske debate o ulozi međunarodnog krivičnog pravosuđa u pomirenju, koju je sramno organizirao predsjedavajući 67. sjednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Vuk Jeremić.

Vi neprestano iznova iskazujete elokventno i sa dubokim uvidom u činjenicu da je diplomatska mudrost, udružena sa snažnim moralnim uvjerenjem i nepokolebljivom etičkom jasnoćom, jedini način da se sačuva svetost žrtava Srebreničkog genocida.

Vaše Kraljevsko Visočanstvo, Vi nesumnjivo postavljate standarde moralnosti u pogledu odavanja počasti žrtvama masovnih zločina u Bosni i Hercegovini. Vi nastavljate osiguravati da se glas žrtava, koji je često onemogućen, glasno i jasno čuje! Veliko mi zadovoljstvo pruža spoznaja da narod Bosne ima trajnog prijatelja u Vama i Kraljevini Jordan.

Osobno ću se postarati da bošnjački narod trajno pamti Vaše dobro djelo i, što je najvažnije, da ono služi kao časni i plemeniti primjer kako svi mi moramo težiti da se najodgovorniji za masovna zlodjela privedu pravdi. Vaša djela su nadahnuće i pouka za sve buduće generacije Bosanaca! Sa prijateljima poput Vas, mi nikada nećemo posustati u težnji za pravdom i trajnim mirom.

Zbog svega što ste učinili u posljednje dvije decenije i što nastavljate činiti sa najvišim moralnim uvjerenjem, bošnjački narod Vam je trajni dužnik!

Molim Vas, Vaše Kraljevsko Visočanstvo, da primite uvjeravanja mog najdubljeg poštovanja.

Dr. Mustafa Cerić, predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa

cc. Haris Hromić, potpredsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa, Sjedinjene Američke Države

(SBK)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. SBK treba energicnije da se suprostavi licimjernoj politici Medjunarodne zajednice prema BiH i da trazi da se sa vlast sklone politicki lideri koji su izvrsioci tudje politike Radoncic i Lagumdzija koji su prihvatili principe u Briselu da jedan glas hrvata vrijedi kao pet glasova Bosnjaka kako je izjavio clan presednistva BiH!
    Bosnjacki narod predstavljaju uglavnom izvrsioci tudje politike. SBK ne treba da cuti kada se rjesava sudbina Bosnjackog naroda. SBK treba da trazi da se u BiH i Sandzaku primjenuju isti principi i standardi kao u EU da trazi REALIZACIJU Rezolucije Savijeta Evrope kojom se kao uslov za ulazak BiH u EU trazi ukidanje postojeceg ustava i ustrojstva , trazi se da drzava BiH bude gradjanski ustrojena!
    Bosnjaci ako ovako nastave pasivno ostace brzo bez drzave kao palestinci!

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.