Predsjednik “Republike Srpske” silovao Sandžaklijku za vrijeme rata!

63
171

Nikola Poplašen, (Sombor, Jugoslavija 1951) je profesor prava i bivši srpski političar. Nikola Poplašen je bio Predsjednik Republike Srpske u periodu 4. novembar1998. – 6. mart 1999. Bio je prvi predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske. Za predsjednika Republike Srpske je izabran 12. i 13. septembra 1998, a na dužnost je stupio 4. novembra 1998. Sa funkcije predsjednika Republike Srpske smijenjen je 6. marta 1999. odlukom Visokog predstavnika u BiH Karlosa Vestendorpa jer nije dozvolio imenovanje Milorada Dodika na mjesto predsednika Vlade Republike Srpske.[1] Radi kao profesor na Pravnom fakultetu u Banjaluci. Nikola Poplašen je član Senata Republike Srpske.

ISPOVJEST

Rođena sam u Novom Pazaru, u Sandžaku. U Sarajevo sam, nakon završene srednje škole, došla da studiram filozofiju. Fakultet sam završila 1984. godine, i odmah po okončanju studija sam se udala.

Muž mi je radio u “Pretis”-u, u Vogošći, a ja u jednoj srednjoj školi u Sarajevu. Stanovali smo u Vogošći.

Kada je početkom aprila 1992. godine, izvršena agresija Srbije i Crne Gore na Bosnu i Hercegovinu, molila sam muža da napustimo Vogošću, posebno zbog naše četverogodišnje djevojčice. Imali smo puno rođaka u Sarajevu. Mislila sam da će nam biti bolje, da ćemo biti sigurniji, jer je moj muž bio na glasu kao protivnik JNA, koja je, posebno u oficirskom kadru, bila gotovo sto procentno srpsko-četnička. Stavila se bila u potpunosti na stranu Srbo-četnika u Bosni i Hercegovini i iz Srbije im dovozila naoružanje, kao i rezerviste JNA. Moj muž je bio protiv tzv. SAO-a (srpskih autonomnih oblasti), i stvaranja tzv. “Velike Srbije”. Sjećam se dobro kako se prepirao sa njima, govoreći kako JNA i Slobodan Milošević žele okupirati Bosnu i Hercegovinu i pripojiti je tzv. “Velikoj Srbiji”.

Nije me poslušao. Govorioje: “Meni je mjesto ovdje, da branim “Pretis” od četnika i JNA, da branim Vogošću. Bosna se baš ovdje brani. ”
Dana 19. maja 1992. godine, bila sam sa kćerkom u stanu. Muža nije bilo. Iščekivala sam ga i budna sam provela cijelu noć. Nisam znala gdje je, da li mu se nešto dogodilo. Zvala sam njegove rođake. Telefoni su još  funkcionisali sa centrom Sarajeva. Niko mi ništa o njemu nije znao reci, pa ni njegovi najbliži.

Iz zgrade nigdje nisam smjela izaći. U zgradi, u istom stubištu, stanovala je jedna Srpkinja, radnica fabrike “Pretis” u Vogošći. Pitala sam je da li ima mlijeka za moju djevojčicu. Nije me odbila, dala mi je šolju mlijeka, govoreći kako će se vrlo brzo u Vogošći desiti sve najgore.
U 19.30 sati, 19. maja 1992. godine, otpočela je žestoka pucnjava na širem prostoru Vogošće. Nisam znala šta da radim, pa sam se uplašena zaključala sa djevojčicom u stanu. Pucnjava je trajala gotovo tri sata…
Čekala sam da se sve smiri. Pokušavala sam da telefoniram, ali telefon nije davao signal.

“Otvori balinkuro, znamo da si unutra…”

Iz stana nisam izlazila puna dva dana. Trećeg dana ujutro, začulo se zvono na ulaznim vratima. Skamenila sam se, ali, ipak, uspjela izustiti: “Ko je?”… Očekivala sam muža, njegov glas, ali umjesto blagog njegovog, čula sam grub, prodoran glas: “Otvori Turkinjo!” Obamrla sam, držeći djevojčicu u rukama. A onda je glas iz hodnika ponovo zagrmio: “Otvori balinkuro, znamo da si unutra”, a potom se čuo tresak. Vrata su nogama, na silu odvalili i upala su tri čovjeka u uniformama JNA, ali sa četničkim znakovima, kokardama na uniformama. Uletjeli su u stan sa oružjem u rukama i grubo me pitali gdje mi je muž. Bila sam gotovo zanijemila. Nisam imala snage ni riječ da izustim od velikog straha. Grubo su nasrnuli na nas dvije, izveli nas iz stana, iz zgrade i odveli u zgradu osnovne škole. U osnovnoj školi smo zatekle oko 50 ljudi, mahom starijih, žena, djece od kojih sam neke i lično poznavala. Dva sata poslije, došli su po četiri sredovječna muškarca. Ostale smo samo mi, žene, nekoliko staraca i četvero djece od 3-7 godina, među njima i moje dijete. Tu smo bili na fiskulturnim strunjačama i samo sa po jednim pokrivačem 7-8 dana.

Mislim da je mogao biti 25-26. maj 1992. godine, kada su mene i još dvije djevojke izveli iz zgrade osnovne škole i odveli u jedan restoran na izlazu iz naselja, u kome prije rata nikada nisam bila, ali sam čula da se zove “Kontiki”, vlasništvo neke Sonje il nešto vezano za to ime. Dijete mi je bilo jako bolesno i izgladnjelo. Jela je sa mnom malo corbice, koju su bili donijeli nama starijima.

Sutradan sam zamolila stražara, koji nam je hranu unosio dva puta dnevno, da dovede ljekara mojoj djevojčici. Na moju molbu, nije ništa rekao ali poslije dva sata otvorila su se vrata, i sa četničkim stražarom ušao je jedan čovjek, star oko 40 godina, plav, proćelav. Nije bio u uniformi, po čemu bi se moglo zaključiti da je ljekar il bolničar. Tražio je da mu dam dijete da ga odnese na pregled u ambulantu. Molila sam ga da i ja pođem sa njim, no, nije mi dozvolio. Uzeo mi je dijete. Bilo mi je lakše, jer sam se nadala da će ljekar pomoći mojoj djevojčici.

“Šta će ti tursko dijete kad ćeš imati četničko”

Nakon dva sata vratio se onaj četrdesetogodišnjak sa dvojicom mladih četnika u uniformama JNA. Jedan je bio smeđi tridesetogodišnjak, a drugi, crnomanjasti, bio je koju godinu stariji. Rekli su mi da pođem s njima da uzmem dijete. Odveli su me prema centru grada u jednu višespratnicu. Tu su me uveli u jednu garsonjeru, mislim na trećem spratu. Pitala sam ih gdje mi je dijete, a onaj smeđokosi mi se tada “iskesio” u lice riječima: “Šta će ti tursko dijete, kada ćemo ti mi sada napraviti dva buduća četnika.” Vrisnula sam od zaprepaštenja i krenula prema vratima, ali mlađi me je uhvatio snažno, objema rukama, i privukao sebi. Vrištala sam, zvala u pomoć, dok me je onaj stariji raskopčavao. Otimala sam se i gurala ga od sebe nogama, dok me nije počeo snažno udarati šakama i koljenima. Urlao je: “Ako se budeš otimala i pravila nam probleme, zaklat ćemo ti dijete. Ono je u našim rukama, u susjednom je stanu. Zaklat ćemo ti curicu…”

Gotovo sam potpuno malaksala, kad su me polugolu bacili pod noge, na pod. Tu na podu, obojica su me grubo silovali. Molila sam ih da me ubiju, da me zakolju, samo da mi ne diraju dijete. Poslije sam pala u nesvijest.
Kada sam se probudila, bila je ponoć. Bila sam sama u stanu. Cijelo tijelo bilo mi je studeno i obamrlo. Bila sam čas u nekom polusnu, čas na javi, budna, prestravljena. Vani su se čuli pucnji.
Moglo je biti oko 09 sati ujutro, kada je jedan od četnika, silovatelja, zlikovaca, došao u garsonjeru, noseći u ruci komadić kruha, namazan nekim pekmezom… “Budi dobra”, rekao mi je, “pa ćeš uskoro vani”. A onda je, hladno zureći u mene, nastavio: “Danas ćeš razgovarati sa jednim uglednim profesorom. On je ovdje u Vogošći. Ako mu odgovoriš na neka pitanja, ako budeš pametna, sigurno ćeš vani sa svojim djetetom”, izustio je crnomanjasti četnik i izašao iz sobe. Bučno je zalupio vrata i resko ih zaključao.

“Oči su mu bile krupne i buljave…”

Predvečer je došao po mene, zakrvavljenih, pijanih očiju i odveo me u zgradu hotela. To više nije bio onaj hotel. U holu je bilo puno ljudi. Sve je bilo zagušljivo i prljavo. Uveo me je u sobu, na prvom spratu. U sobi je sjedio sitan, omanji, mršav čovjek, uredne, crne brade. Oči su mu bile krupne i buljave i isticale su se na glavi, a pogled prodoran. Mislim da nije bio pijan, iako je cijela soba smrdjela na alkohol. Vrata su se zalupila iza mene. Gledao me je svojim buljavim očima rekavši: “Zaključaj, devojko, vrata.” Pomislila sam da je neki Srbijanac po onome “devojko”… Nisam smjela odbiti naredbu, nadajući se pritajeno da će mi taj čovjek pomoći da vidim svoju curicu, koju su mi oduzeli u zatvoru “Sonja” u Vogošći. Stajala sam u išćekivanju. Trajaloje možda 15-20 sekundi, a meni se činilo dugo… “Šta hoćeš devojko? Hoćeš li vani?”, pitao me je stravičnim, tihim glasom iz kojeg je izbijala studen. Šutjela sam. Šta god bih rekla, možda ne bi bilo pametno.
Čekala sam dalje… “Ćutiš! E pa lepo, onda ćeš mi to reći posle. Skidaj se!”, naredio mi je nešto povišenim tonom i povukao za ruku prema sebi. Odgurnula sam ga od sebe, trgnula i krenula prema vratima, a on me je uhvatio objema rukama za nadlaktice, okrenuo i bacio me na pod, a potom udario jako nogom u predjelu butne kosti. Onda je brzo otključao vrata i pozvao onog crnomanjastog četnika, naredivši mu da me skine golu. Vriskao je pri tome i sijevao buljavim pogledom. Izašao je iz sobe, govoreći da će se brzo vratiti. Onaj crnomanjasti četnik nasrnuo je na mene, digao me sa poda, udarivši me jako koljenom u stomak. Onda me je bacio na kauč. Osjećala sam velike bolove u predjelu stomaka, gubila sam se kada je zaskočio na mene, zajašivši me da me raskopča. Raskopčao mi je bluzu i gotovo je strgao sa mene, a onda i suknju, pa gaćice. Molila sam ga da me poštedi, a on je bio još goropadniji… Tada je ušao onaj profesor sa bradom. Oči su mu divljački sijale, pa sam oborila pogled i zatvorila oči. Čula sam samo kako mu zvoni toka na kaišu, da se skida i nasrće na mene.

Branila sam se skupljenih nogu, a onda me je zasuo šamarima i šakama. Klonula sam i pustila se, znajući da mi može biti samo još gore. Profesor me je pokušavao silovati ali mu nije polazilo za rukom, pa se počeo derati na mene i šamarati me. Opustila sam se cijelim tijelom i pravila se da sam u besvjesnom stanju, a profesor je bezuspješno kidisao na mene. Nakon 10-15 minuta mi je opsovao balinsku majku i sišao sa mene, nakon što me je uprljao sobom i svojim smradom. Brzo se obukao i izletio iz sobe i zagalamio na onog četnika u hodniku. Pravila sam se i dalje da sam u besvjesnom stanju, ležeći na kauču, kada je uletio onaj četnik iz hodnika i nasrnuo na mene. Ošamario me je nekoliko puta, a onda me grubo silovao, dahćući i govoreći mi: “Ono što je počeo profesor Nikola, završit ću za njega ja”…

“Profesor Nikola”!!! Te dvije riječi duboko su se urezale u moje pamćenje i brujale u meni, sve dok se nisam vratila iz Švedske, krajem 1997. godine, i na televiziji prepoznala “profesora Nikolu”, zločinca, silovatelja. Prepoznala sam Nikolu Poplašena u srpskoj skupštini u Banja Luci. Sada živim samo za dan, za susret sa njim u Hagu, da vidim hoće li mu oči tamo divljački sijati, kao onda kada je nasrtao na mene bespomoćnu zatočenicu, kada me je uprljao, obeščastio.

Niko mi ne može vratiti moga poginulog muža. Gotovo da sam izgubila i nadu da ću ikada saznati šta se desilo sa mojom četverogodišnjom kćerkom, koju su mi Srbi-četnici oduzeli. Da li je živa, ako je, gdje se nalazi? Da li je mrtva, ako je, gdje je sahranjena. Uzdam se u Boga, u pravdu. Samo me to još održava u životu, koji to više nikada neće biti, osim pukog vegetiranja.

Želite da pomognete? Obratite se Majkama Srebrenice
[email protected]

Izvor: IslamBosna.ba


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

63 KOMENTARI

 1. Ovakih slucajeva je bilo na desetine hiljada,Visegrad,Foca,Zvornik su najstrasniji bili,daleko bilo nikome to da dozivi ! Najveci monstrumi na svijetu su u srbskom narodu u to nema nikakve sumnje.

  3

  0
 2. Ovakve stvari treba istampati pa naterati one bosnjake jadnike da pojedu sve to. Sve one koji uzimaju srbe za bliznje prijatelje a tako je ocigledno da oni podrzavaju sve ovo. (ps. ne kazem da je svaki srbin sti ali treba svakog uzeti sa rezervom. Treba postovati one za koje nemamo dokaz ali ne i odmah grliti. Medjutim znam punooo nasih koji ih grle, dok ovi otvoreno podrzavaju cete…takve treba naterati da pojedu sve to)

  4

  0
 3. NA ZALOST MOJI SU ALI SU PRLJAV ISKOMPLEKSIRAN NAROD JER NE ZNAJU ZA BOGA,DALEKO SU OD RELIGIJE ,AMERIKA IH JE LEPO VASPITALA KAO I MNOGE DRUGE ZEMLJE KOJE SAD PLACAJU CENU “NAPREDKA”.ZIVELA SAM SA NJIMA I ZNAM IH ,IMA IH PUNO DOBRIH PAMETNIH LJUDI ALI ZBOG TE ZASLEPLJUJUCE MRZNJE PREMA TURCIMA KOJOM SU NAS SVE VREME KLJUKALI OD MALIH NOGU JOS UVEK SU SPREMNI NA SVE.JA SAM MUSLIMANKA 25 G MISLIM DA SAM BILA TAMO ZA VREME RATA PROSLA BIH JOS GORE NEGO OVA NASA SESTRA JER SAM PLUS TOGA PO NEKIMA-IZDAJICA RODA SVOGA. IPAK OD SRCA ZALIM STO SE SVE TO DESILO,CESTO POMISLIM DA JE TO SAMO RUZAN SAN I DA CEMO SE PROBUDITI U BOLJOJ BUDUCNOSTI A HOCEMO IN SHA ALLAH U RAJU GDE CEMO SVE RUZNO ZABORAVITI.NE KRIVITE DRUGE AKO TO NISU UCINILI,ONO STO SU URADILI NELJUDI BILI TO SRBI,JEVREJI ILI AMERIKANCI JER JOS UVEK IMA LJUDI NA OVOJ PLANETI, SVI SMO ZAJEDNO KRIVI I SVI CEMO ODGOVARATI STA SMO NA ZEMLJI RADILI.MRZITE NELJUDE I ZLO ALI ONE KOJI NE ZNAJU UPUTITE ,NEMOJTE MRZNJOM DA UCINITE DA MRZE ISLAM,NIJE TO OD NAS MUSLIMANA TRAZENO.TRAZENO JE DA SIRIMI ISLAM PA MAKAR I JEDNOM RECJU.

  1

  0
 4. TEKST JEDNOG mudzahida…:
  Eto ko su teroristi..
  A Bosnjacima smetaju neke “vehabije” ,”selefije”, “teroristi”,
  KOGA SMO MI TO SILOVALI??!! KOGA??
  KOJU SMO MI TO ZENU UBILI,KOJEG STARCA,KOJE DIJETE??
  KOJE?? KOJE?? KOJE??
  Nas tamo ceka zatvor za nista,
  A ONI KOJI SU TAMO I URADILI SU GNUSOBE,ONI SEDE U MIRU I NA SLOBODI..
  ali polako,letece glave gresne.. !!! Gresne i odgovorne..

  3

  0
 5. e tugooo…a jadaaa! zlocinacka je srpska rasa, ista ona koju su Turci porobili i mucili, silovali, palili petsto godina….zlocinacka jer uvek neko udara na njihovu teritoriju, uvek ono nase nije nase, pa ako ne dammo nase onda udri, ako uzvratimo onda smo zlocinci! samo sto je sprska rasa mulava poput Tadica koji se izvinjavao za zlocine pocinjene svima, a da li se iko ikad izvinuo srpskim majkama cije su decu klali, isto su i Srbi prolazili kao i Muslimani, narod je uvek ispastao zbog pojedinaca koji su corbu mutili i koristi od toga imali. ….

  1

  1
  • TEKST JEDNOG mudzahida…:

   Eto ko su teroristi..
   A Bosnjacima smetaju neke “vehabije” ,”selefije”, “teroristi”,
   KOGA SMO MI TO SILOVALI??!! KOGA??
   KOJU SMO MI TO ZENU UBILI,KOJEG STARCA,KOJE DIJETE??
   KOJE?? KOJE?? KOJE??

   Nas tamo ceka zatvor za nista,
   A ONI KOJI SU TAMO I URADILI SU GNUSOBE,ONI SEDE U MIRU I NA SLOBODI..
   ali polako,letece glave gresne.. !!! Gresne i odgovorne..

   2

   1
 6. verujte nemogu da se cudu nacudim da ovoliko islamskih zemalja i nije sprecilo ovaj genocid u srebrenicu nemogu ni da gledam ova videa.i jos arapi ulazu u srbiju kakav je to razum??a vi sto se radujete na muku muslimana i nepravdu prema ovoj nasoj sestri INSALAH CE VAMA ALLAH dz.s vratit allah dz.s zna najbolje zbok cega nas iskusava.neboj te se sve vas bosnjake koji volite srbe ili sa njima drugujete allah dz.s ce vam dat kaznu koju ste zasluzili.trebali bi ovi nasi politicari otic danas kod dodika pahcat su svi bosnjaci ko ode i dade glas onima sto saradjaju sa srbima FUJJ!!!!!!

  3

  1
 7. ne samo da vrsite mruznju vi ovde sto pisete niko nema vise od 30g niti zna sta je rat ni sta je bilo u njemu,zato molivas ne lupajte i ne citajte te nacjonalne sajtove.ni jedan normalan komentar ovde nisam procitao.

  0

  2
  • Šta je Zoki po tebi bi trebali da zaboravimo sve šta ste nam radili da bi bio zadovoljan ti i tebi sličnima.Zoki nije vođen rat u Bosni već protiv Bosne i sve što su preživjeli Bošnjaci mora se spominjati za rad nacionalne svijesti kao i spremnosti na odbranu za ne daj bože.Haj ti meni reci što vi ne zaboravite Jasenovac koji je bio prije 70 godina ili kosovski “boj” prije 623 godine,naznačio sam boj jer su se dvije vojske sukobile,to nije isto kao pomenuta tema.

   2

   0
  • Zoran treba da se zaboravi,da se ne spominje???? Imam 34 g. i dobro sam zapamtila sta je rat zato te molim da ne govoris da se siri mrznja,treba da nasa djeca znaju sta se desilo i moje djete ce znati sve o tome

   0

   0
 8. silovanja su sastavni dio genocidne politike koja se vodila prema muslimanima sa jasno jednim jedinim ciljem da se ssto visse muslimana pobije RASELI A ONO SSTO OSTANE NA OVA I ISLICNE DRUGE NACHINE PSIHICHKI UNISSTI , SILOVANJE KAO I KLASICHNI METODI UBIJANJE PALJENJA SELA I DRUGI METODI KOJI SU SASTAVNI DIO KONTINUIRANE ORGANIZOVANE INSTITUCIONALNE POLITIKE.zAO MI JE OVE NASSE SESTRE KAO I SVE ONE DRUGE KOJE SU DOZIVELE OVAKVU SUDBINU, ALI BOSNJACI MORAJU VEC SADA DA BUDU SVESNI SITUACIJE U KOJOJ SE NALAZE I DA RADIMO NA JEDINSATVU KAKO BI SM,O OCHUVALI NASSU BOSNU I SANDZAK A NE DA SE I DALJE VRSSI JEDNA TE ISTA POLITIKA KORISTECI SE DRUGIM METODAMA TZ DEMOKRATSKIM, DANAS S E VRSSI ASIMILACIJA DISKRIMINACIJA I RASELJAVANJE I PROGON BOSSNJAKA PO DUNJALUKU, GDE SMO MUHADZERI TRAZECI DRZAVU KOJA CE NAS PRIMITI JER NAS REZIMI U SRBIJI I RS PROGANJAJU DEMOKRATSKIM METODAMA I DEMOKRATSKIM SRESTVIMA

  1

  0
 9. Nesmemo zaboraviti genocid,zlocine,ubijanja,silovanja…Srbija se vraca opet u mutnom mraku birajuci novog predsednika koji negira genocid.Kakvi su zato su tu i gde jesu.

  1

  0
 10. Ne znam da postoji narod da je vise uradio zlocina,a da se vise zali i vise okrivljuje druge ,od Srba.Da im padne u ruke,opet bi uradili isto,njima su zlocinci ,kao sto su Mladic i Karadzic, srpski heroji…

  0

  1
 11. NIKAD VAM MI NECEMO VISE OPROSTITI NITI ZABORAVITI KOMSIJE JER STE VI U VEJECINI JEDAN MRZNJOM ZADOJEN NAROD VI VASU MRZNJU I KRVAVE KAME NASLEDJUJETE SA KOLENA NA KOLENO.I AKO VAS PONOVO PADNE BICETE JOS GORI I KRVOLOCNIJI ALI NI JEDAN BOSNJAK MUSLIMAN NECE VISE NASJESTI NA ONO VASE BRASTVO I JEDINSTVO IZUZIMAM OVIM SRBOFILE,MODERNE,NEPISMENE.ZATO KOMSIJE ZIVITE VI U VASEM NEBESKOM SVIJETU I NEBOJTE SE MI VAMA NECEMO PRVI NANIJETI NIKAKVO ZLO ALI BUDITE SIGURNI DA SMO DOBRO NAUCILI LEKCIJU I DOBRO JE PLATILI .

  0

  1
 12. Иди у Тужилаштво за ратне злочине у Београд,поднесите пријаву,нађи још пар сведока и отерајте багру у затвор по 20 година и узмите им по 200 000 евра за своју децу и то је то.Зашто би мене поштеног Србина неко лоше гледао због те силеџијске багре

  1

  0
  • Koje tuzilastvo,ono sto je u ruke SANU?Sve ti to lepo kazes Nemanja i dobro je sto tako razmisljas ali mlad si ti i ne shvatas odakle dolazi glavno zlo u Srbiji kako za vreme rata tako i sada.SANU drzi u ruke sve bitne institucije kao i sudstvo ali da stvar bude gora i SPC je rame uz rame sa njima ,i sto je jos gore huskaju djecu da budu nacionalisti a djeca ko djeca za sitnu paru slusaju ko budale.I tako stoje stvari moj Nemanaj u ovoj zemlji nema nezavisnih institucija a posebno sudstvo u Srbiji ne postoji.

   3

   0
   • nije tebi lako….ispran i je mozak, nije ni čudo kada 20 godina samo slušaš o SANU….. ti kažeš da jedna naučna organizacija učestvuje u tome šta ti pračaš…o saćuvaj me Bože

    0

    0
  • sto ne u sud u banjaluku dati prijavu, vi da ih osudite pa to su vasi junaci, isto kao sto u nemci SS podrzavali npr. za nizajnjem ruke arsta rasa, tako su srbi podrzavali 99% ovaj nebeski narod za dizajnjem 3 prsta,

   kao sto su ovi psihopati dizali 3 prsta nemajnja tako si i ti fasizam je bolest

   0

   0
  • Evo zasto tebe postenog srbina da gledamo lose zbog svega sto se desilo u BiH, Sandzaku i Kosovu… Zato sto ti posteni srbine nit si sta poduzeo nit si sta rekao nit ti se rijec cula kad je tvoj narod krenuo da pljacka,pali,siluje i unisti jedan krajnje miroljubivi narod, koji vam je vjerovao i kojeg je vjera ucila da vas postuje kao komsije i nikad vam tako nesto zlobno ni pomislili nebi a komoli ucinili. Zato sto si ti posteni srbine, 11jula 1995god, sa svojom porodicom isao na ljetovanje u CG dok je tvoj narod odvajao zene i djecu, tog miroljubivog naroda ,zene da budu silovane i po mogucnosti da poslije toga radjaju cetnicku djecu a djeca i muskarci da budu ubijeni na jedan monstruozan nacin. Zato sto si ti posteni srbine prihvatao 4god ratne vijesti iz Bosne sta tvoj narod cini Muslimanima po Bosni, a ni jedan dan te ne vidjoh da si izasao na ulice da kazes zaustavite rat ili barem da kazes da si protiv tog rata a necemo ga ni ratom nazvati nego planskim etnickim ciscenjem pod pokroviteljstvom srpske pravoslavne crkve, koju si ti posteni srbine maksimalno podrzavao i dan danas je podrzavas, a ta ista je dobro znas blagoslovila sve ove siledzije prije pohoda na nenaoruzano stanovnistvo zene i djecu, zato sto si ti srbine objerucke docekivao pune kamione tehnike , stvari i drugih stvari opljackanih sirom bosne a zlocince kao heroje uzdigavao, imao bih nabrajati do ujutru zast? posteni srbine, .. a ja cu tebe na kraju pitati , dje si bio do sad , pa, dje si i sad da dignes tvoju ruku, glas protiv svega sta se desilo nego se jos pitas zasto mene postenoga srbina da gledate onako kako bi trebali? Ja cu ti samo jos ovo dodati posteni srbine… Nemoj da se pitas sutra sta se desi nama postenima srbima ako vam se a i ne sumnjam da nece poceti desavati sve najgore, sjeti se samo jedne od ovih silvanih zena. Jesu li one bile za ista krive? pa sta ih je sve snaslo, tako nemoj ni ti kako sebe nazivas postenim srbinom a ni oni drugi da se pitate zasto nama? eto zasto vama, zato sto ste vecina direktno a ostali indirektno pomagali da se desi ono sto se desila nad Muslimanima, pocev od Bosne pa preko Sandzaka u Kosovo… I jos ova interesantna cinjenica. Nama je zabranjeno nasilje nad neduznma ali nam nije zabranjena Osveta za ucinjeno zlo ili nepravdu, istina je da nas Kuran kaze Allah ce nagraditi obilno onog koji uspije da oprosti ali Osveta vam je dozvoljena, tako da ako pitas mene posteni srbine ja cu se zauzeti za ovo moje pravo i sigurno cu se osvetiti za sve sto je moj narod pretrpio. Nek je mir stobom posteni srbine do onog trenutka dok djavo ne dodje po svoje.

   1

   0
  • Huh -Nemanja -mislio sam da si se sklonio za -par meseci -ali ti -damar -ne da -mira!Ti -Predlazes i -Jare i -Pare za -Siledzijstvo ! 20 godina + 200.000 eura!-od “postena”-srbina!?20 godina djeluje razumno za- silovanje-ostatak -200.000 evra -NEKA IDE -ZAVODU ZA- SLIJEPE-Srbije!!!

   1

   0
  • a sine sandzaka kreni onda…cakiju u sake pa prvog Srbina za vrat…sretno ti bilo….samo ne znam dole ces stici..DOSTA VISE ZA JUNASTVOM NA NETU..izadji medju ljude pa provedi svoje ideje u djelo..ovako samo matite praznu slamu…

   0

   0
 13. sta ocekivati od njih kad im je glavni POP u rs takozvani Kacavenda homosexualac koliko li je on tamo decaka silovao, posle oni kada porastu normalno da su psihopati

  1

  0
 14. sve je ovo ogranizovala Pravoslavna Crkva i Drzava Srbija, ovakvih kukavica je puna europa smo sto ih kod nas crkva i drzava pravi herojama, al doj ce i njima kraj

  1

  0
 15. @GANDI imate podrsku naseg pokreta koji uglavnom cine ZRTVE GENOCIDA i PROGONA !
  Ukoliko Haski tribunal u slucaju Karadzic ne ponisti oslabadjajucu presudu mi cemo ici sigurno na formiranje jedne specijalne jedinice za lov ZLOCINACA ma gdje se nalazili!!!
  ZLOCINCE GENOCIDA treba kazniti! Mi nikada ZLOCINCIMA necemo halaiti ni zaboraviti!

  0

  0
 16. Kao prezivjela ZRTVA GENOCIDA pukim slucajem predlazem da ZRTVE GENOCIDA porade na formiranje specijalne tajne policije za likvidaciju ZLOCINACA ma gdje se nalazili treba ih pronaci i u misjoj rupi!
  Na to nas primorava oslabadjajuca presuda Haskog tribunala za Karadzica u sedam gradova u kojim je pod njegovom komandom pocinjen najstravicniji GENOCID u Evropi poslije drugog svijetskog rata!
  ZLOCINCI moraju biti KAZNJENI kaznom koju su zasluzili!!!

  0

  0
 17. Sve četnike prvom prilikom ubijati bilo da učestvuju ili ne učestvuju u borbi. To da je muslimanima zabranjeno da mrze je čista laž, musliman MORA mrzeti ZLO, jer je mržnja prema zlu neodvojiva komponenta ljubavi prema dobru.

  0

  0
 18. Sta god neko rekao ja sam siguran da ovoga rata i zlocina nebi bilo da su srbi bolji narod.Palo ih bilo da pokazu pravo lice, cast izuzecima kojih ima 1%

  0

  0
 19. I sad ce opet neko ”srpce” da dodje na sajt i kaze vi samo sirite mrznju ovde.

  A dali ovo ima veze sa mrznjom ?Nema jer muslimani nemaju pravo nikog mrzet ali imaju pravo da ne zaborave sta im se sve desavalo u proslosti.

  Ako zaborave Bosnjaci ove strahote ,onda nek se spreme za jos genocida u buducnosti.

  Treba saradjivati sa srbima i poslovno i politicki ali nih ne uzimati sa bliske prijatelje jer posle ovih nenormalnih zlocina koje su ucinili nad Bosnjacima i svih genocida iz proslosti ,nemoze draga braca srbin biti iskreni prijatelj muslimanu.

  Cist racun i duga ljubav,samo tako sa srbima…

  0

  0
  • Predlazem Naser Thachia za -Teslinu Nagradu za -Mir!Pripazi se -Nasere-KOS -ima pipke i u -Sandzak pressu!Ovi okupljeni oko Gen.Halilovica su -pucali na -Njegovu -Zenu!!!

   0

   0
  • BUJRUM TI NASER AGA NA SRPSKE SAJTOVE…PA KENJAJ DO MILE VOLJE….
   AL KAD TI POMENU MALO FAMILIJU POBECICES KAO STO ZNAS DA BEZIS…JUNACIS SE NA OVOM SAJTU….HEHEHEHEH….BOZE HAIVANA MAJKO MOJA………..

   0

   0
 20. Istorija je pokazala da su bosanski narodi zivjeli u miru i medjusobnoj toleranciji.Medjutim svo zlo je dolazilo sa istoka i zapada,što se pokazalo i ovaj put.

  0

  0
 21. Kao Srbin iz BiH,izvinjavam se za sve zlocine pocinjene od strane Srba,svaki zlocin mi je odvratan prema bilo kome i tu ne razlikujem ko ga je pocinio.Tesko je sada reci ko je zapalio vatru u BiH,ali mislim da su je zapalili svi zajedno,hrvati,srbi i muslimani.Ponajvise je uticala strana politika posebno iz Nejemacke.Mi smo na zalost veoma naivan narod a u isto vreme ima nas puno i velikodusnih.Treba nam mudrost i postenje da bi u buduce izbegi ovakva zla.Mir se mora cuvati i njegovati a to zahtjeva budnost i oprez a pre svega ljudskost.Nadam se da i drugi shvataju greske svojih sunarodnjaka i da razumeju da zlocin ima samo jedno lice i isto je gadan bilo ko da ga cini.

  0

  0
  • Sta glumis tu? Cetnici su spremili i izazvali etnicko ciscenje. Srbi, ne svi, ali vecina je kriva. Oni koji su godinama spremali, oni koji su direktno ucestvovali i oni koji su sutili dok su genocid gledali. A takvih je vecina!

   0

   0
   • I da su spremali ti tzv “Cetnici” nesmes danas okriviti celu jadnu naciju!Cemu to vodi vise ta mrznja?Mi cemo ziveti zajedno u buducnosti na ovim
    prostorima,pa bilo kako ce se zvati ta drzava u buducnosti!Ostavite proslost,niko nije bio andjeo za vreme tog pustog rata!Ja se slazem cinjenicom da su Srbi najvise zlodela napravili,ali to je logicno posto su Srbi vecinsi narod na ovim prostorima,a iza njih stoje ovih dva naroda po broju zlocina!Ostavite te istoriji,tamo je mesto,i okrenimo se buducnosti,jer opet zivimo zajedno! Pozdrav svim ljudima dobrih namera!

    0

    0
   • Ako ostavimo historiji onda ce vecinski dio tvoje nacije da ponovi zlocine i napravi novi genocid. Da, vi ste takvi, cak i ako priznajete zlocin svojih sunarodnika od nas trazite da prestanemo da se podsjecamo da bi zivjeli zajedno, a cim mi zaboravimo i pocnemo zivjet zajedno vi nas pokusate istrijebit. Najvece zlocine su cinili komsije i oni koji su sa bosnjacima zajedno zivjeli po Bosni!
    Dosta je bilo, nikad necemo prestati da se podsjecamo, nasu djecu ucimo da budu spremna i da vam NIKAD ne vjeruju. I ako ikad budete pokusali naici cete na tvrd orah novih generacija koje ce vam zestoko uzvratiti i gledat cete kako vam gradovi po Srbiji gore!

    0

    0
   • Zapamti,da ces jos ziveti sa tim”Komsijama”i sa “Onima” koji su ziveli sa Bosnjacima zajedno u Bosni,i tvoja deca i unucad ce ziveti!A gradovi po Srbiji vise nece da gore!
    Smirece se taj sovinizam i u muslimanskom “Bojnackom” narodu.Treba ce malo vremena,ali bice sve O.k;za par godina!Nije cudo taj sovinizam je bio u Srbiji,pa polako nestane.
    Pozdrav

    0

    0
   • Tvoj genocidni i zlocinacki narod je problem. Zivjet cemo mirno samo ako prekinete da ucite svoju djecu da je najveci uspjeh zaklat, silovat i pljackat “turke”. To tvoj narod sistematski uci svoju djecu kroz kucno vaspitanje, skolstvo i crkveno vaspitanje. To pocnite mijenjat pa mozes ocekivat napredak.

    1

    0
   • Smirice se tek onda kad budete vratili sve sto ste krvlju Muslimanskom natopljeno popljackali i prisvojili. Poslije toga kad budete platili svu odstetu duplo. I tek onda kad budete promijenili cud, ovo prvo i drugo cemo nasom borbom za nasa prava sami izboriti. A ovo trece se nikad nece dogoditi, jer ste vi ljudi koji ne vjeruju a takvi cud ne mijenjaju. Paunovicu, uzivaj dok mozes, opisti se jos neko vrijeme, lopta je sada kod nas i mi smo sada na redu…

    0

    0
  • Sta ti laprdas u ime Srba….izvinjavaj se ti i budi naivan koliko hoces…a vidim da si veliki naivcina….
   sa kime ti pricas bolan? ti bi opet bratstvo -jedinstvo……sta da Srbi ne pobedise u ratu u bosni i ne napravise drzavu …..pa nebih ih ni bilo danas….ovi laprdaju po Raskoj oblasti kao uvek…..junace se….ti mislis muslimani u bosni laprdaju tako protiv Srba…ma kakvi….znaju oni da su se debelo zajebali slusajuci idiota Izetbegovica….nemogu se oni povratit ni za sto godina…..samo ce oni kukat…laprdat….sirit licemerstvo i mrznju….i na svojim molitvama klet i psovat….a mi…mi pravimo bolju buducnost za nasu decu….postajemo prijatelji sa celim svetom….gradimo puteve…fabrike….zaposljavamo ljude….a oni…ce samo gradit djamije i islamske centre…..i samo kukat….i misliti eto docice Turska ,,samo sto nije….i bice kako allah kaze….samo ih treba pustit …neka laprdaju….i njima je krivo kada srbija ide napred…pokusace oni to da kao zaustavljaju, kritikuju…omalozavaju….molili su boga da nato baca bombe….pa neka vide samo u pazaru koliko cancera ljudi imaju…..i koliko ce tek imati ,toga nisu ni svesni….

   0

   0
 22. Te iste cetnike u pazarskoj skupstini predstavljaju Milan Veselinovic i kompanija, za tu koaliciju su glasali (… izbrisano, stara pogana propaganda mrznjom zadojenih Suljovaca… )

  0

  0
  • Albesa-Suljo je vise zlo od svih tih koje si pobrojala,zasto se ti nisi bunila kada ti je Suljo bio u koaliciji sa Palmom Veljom Kostunicom,ili kad je formirao srpski rijaset.Po komentaru uvijek se moze zakljucit ko laje iz interesa u korist Ugljanina.

   0

   0
 23. Bošnjak-valjda ti je jasno da srbi nikad svoje zločine neće priznati.Oni odmah istiću svoja stradanja kako bi minimizirali tudja stradanja.To im na našu nesreću prolazi,tako da smo uvijek donji.Razlog tome ja vidim u tome da mi nemamo dovoljno respektabilan rejting u MZ-i,i tako će biti dok ne promjenimo politiku.

  0

  0
  • Nije tacno da Sbi ne priznaju zlocin!Ceo politicki,intelektualni,verski vrh i raja su to priznale.Predsednik Srbije se klanjao pred zrtvama!
   Nemoj siriti vise taj pusti sovinizam,Jel nevidis gde je to dovelo,zar nije bilo dosta. MIR BOZJI!

   0

   0
   • Naravno priznali su zlocin.Jedan srbin pobije dvoje troje i to se zove zlocin.A Ratko i njegovi jataci pobiju 12 000 neduznih civila ne vojnika vec civila i oni za to kazu ,desio se zlocin.

    Pa kako ces poredit Toplice zlocin i genocid?To samo rade oni koji bi sto pre da zataskaju tolike zrtve.Ali to nije pet sest osoba ,sve sto vreme bude vise prolazilo Bosnjaci ce sve vise izvlacit pouku iz ovoga ,sta znaci verovat srbinu.

    Vasa je zelja da se ovo sto pre zaboravi ali idu mlade generacije Bosnjaka puni ljutnje i pakosti upravo zbog te nepravde i mislim da se nece tek tako preci preko ovoga .

    0

    0
   • Gospodine Paunovicu ovdje se radi o GENOCIDU koji su izvrsili pripadnici tvog naroda.Citavo bivse vojno i politicko vodstvo drzave u kojoj ti zivis se nalazi optuzeno pred medjunarodnim sudom pravde u Hagu i ne radi se o zlocinu nego o GENOCIDU odluci koju je donio medjunarodni sud pravde u Hagu.A vas sadasnji predsjednik drzave Srbije negira da je bio genocid,zatim predsjednik manjeg entiteta u BIH takodje negira genocid,dok vas vrhovni vjerski poglavar bez ikakvog stida i srama dolazi u BiH bez poziva organa drzave BIH i cestita najmladju Srpsku drzavu na teritoriji BIH,sta to onda treba da znaci gospodine Paunovicu,a da ne govorim o zlocinima koje su provodili organi drzave Srbije skorpioni,crvene beretke itd.Nema zaborava gospodine Paunovicu nacionalna svijest kod Bosnjaka je sazrela znaju oni vrlo dobro iz kog smjera im dolazi opasnost i znace da se odbrane i vojno ali i kroz obrazovne sisteme u skolama,vrticima i kroz povecanje nacionalne svijesti za sve ono sto su nam uradile komsije i sto nam namjeravaju uraditi a to rade vec 100 godina DOKLE VISE gospodine Paunovicu.

    0

    0
   • Ako mi dokazes da sve ovo sto sam ti nabrojao nije istina ja sam spreman da ti odgovorim na MIR BOZJI ili u prevodu SELAM ALEJKUM.A ako sam ja u pravu neka onda drzava Srbija ukine manji entitet u BIH i neka vrati stanje koje je bilo prije rata, gdje ce se ponistiti rezultati stnickog ciscenja i GENOCIDA koji je sproveden u Bosni i vrati gradjanski ustav Republike BiH koji je bio prije rata i koji je bio u interesu svih naroda u BiH.Ovdje se ne radi o sovinizmu kao sto ti kazes vec o stvarnim cinjenicama i goloj istini koja mora da se zna i da se ne zaboravi zlocin GENOCIDA da nam se opet ne daj Boze ne bi ponovio,a ako i postoje takve namjere da spremni docekamo branimo i odbranimo sebe i svoj Bosnjacki narod od takvih nauma. Selam Alejkum!

    0

    0
 24. Neka ti Allah dragi podari sabura draga sestro po vjeri.
  Zar i posle ovog ovakvog za nas Bosnjake bolnog teksta i istine nase sta su Srbi sa nasim sestram opet imamo obraza i napadamo ljude koji danas rijecima istinu nasu.Pa neznam neko ko je u Vladi ima toliki imunitet da mu ije reci istina:”Ti si u valadi zato da je tebi bolje a ne tvom narodu,sta si to uradio za svo ovo vrijeme za tvoje Bosnjake koje si predstavljao”

  Halali drag sestro sto pored tvoje muke,jada i zivotnog bola moradoh da i ovo napisem.Dokle ce se koristiti tekstovi koji govore o stradanju Bosnjaka u zadnjem ratu za napade onih koji tu isznose?
  Na cast pojedincima,ako uopste i imaju casti?

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.