Predsjednik Opštine Rožaje sada od sebe traži devet zaostalih zarada

3
3

Predsjednik Opštine Rožaje sada od sebe traži devet zaostalih zarada

Rožaje – Predsjednik Opštine Ejup Nurković i glavni administrator Redžep Kurbardović obratili su se Agenciji za mirno rješavanje sporova kako bi postigli vansudsko poravnanje za naplatu zaostalih zarada. Prema nezvaničnim informacijama, za period kada su proglašeni tehnološkim viškom, Nurković potražuje devet, a Kurbardović 12.000 eura.

Agencija za mirno rješavanje sporova trebalo bi ovih dana da odredi mirovnjaka koji će posredovati između zastupnika oštećenih i predstavnika lokalne uprave, odnosno između Nurkovića i Kurbardovića i njihovih interesa. Očekuje se da će obje strane imati iste predloge, pa da neće biti odugovlačenja postupka niti smetnji za arbitražu.

Kurbardovića i Nurkovića je tehnološkim viškom proglasila prethodna DPS vlast.

Bivši gradonačelnik Nusret Kalač je “Vijestima” kazao da su u istom periodu bez posla ostale četiri osobe od kojih je jedna uzela otpremninu, a troje su odbili da je prime i pokrenuli su postupak kod suda.

“Kurbardović je tehnološkim viškom proglašen jer mu je zakonom ugašeno radno mjesto za ovlašćenog radnika za vođenje sudskog postupka, dok Nurković, koji je bio raspoređen u Upravi javnih prihoda, nije htio da radi”, rekao je Kalač.

Upravni sud je poništio rješenja o otkazima Nurkoviću i Kurbardoviću i naložio Opštini da ispravi nepravilnosti.

“Nije bilo osnova da Nurković i Kurbardović dobiju spor, ali su ga najvjerovatnije pošto su imenovovani za predsjednika Opštine i glavnog administratora, svjesno izgubili zarad lične koristi, što je njihovo legitimno pravo. A nadležni bi trebalo da se pozabave da li je u konkretnom slučaju bilo zloupotrebe službenog položaja na štetu poreskih obveznika”, rekao je Kalač.

Kurbardović i Nurković su kod Osnovnog suda u Rožajama pokrenuli sudske sporove za naknadu štete, ali su od njih odustali i pokrenuli postupak kod Agencije za mirno rješavanje sporova. Navodno su to učinili kako bi lokalni budžet rasteretili od plaćanja kamate i advokatskih troškova, ali nijesu isključeni ni neizvjesnost spora i njegovo trajanje.

Poslodavac nije mogao ispoštovati preporuku Upravnog suda i otkloniti nepravilnosti, jer se u međuvremenu vlast u Rožajama promijenila pa je Nurković postao  predsjednik  Opštine, a Kurbardović, čije je ranije radno mjesto ukinuto, glavni administrator.

Predsjednik Opštine je “Vijestima” kazao da je dao punomoć advokatu da ga zastupa pred sudovima i Agencijom.

“Ukoliko postignemo vansudsko poravnanje, ne planiram da blokiram žiro- račun Opštine kako bih naplatio potraživanja”, rekao je Nurković.

(Vijesti)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

  1. I dal ce mu hi dat 🙂 mislim dal ce sam sebe dat ili ce da moli sam sebe par dana pa da odluci usled postojanja potencijalne opasnosti da bi lice kojem nije isplaceno par zaradaq moglo da izvrsi samoubistvo, doneo sam odluku da mu ipak isplatim par zaostalin plata 🙂 kako tooo lepo zvuci na brdovitom balkanu..

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.