25. Novembar 2011

Sjeverni Sandžak – U prostorijama BKZ-a predsjednik Jahja Fehratović i potpredsjednica Samina Dazdarević primili su g. Serđa Bjankija – direktora organizacije AGENFOR iz Italije.

Gospodin Bjanki se interesirao za položaj Bošnjaka u Sandžaku i Srbiji, njihovoj integraciji u srbijanski državni sistem i oblike diskirminacija. Također zanimale su ga i aktivnosti Bošnjačke kulturne zajednice.

Domaćini su g. Bjankija informirali o aktuelnoj situaciji u Sandžaku, aktivnostima i projektima BKZ-a podvlačeći da je trenutni položaj Bošnjaka neodrživ i da se hitno moraju riješiti pet krupnih problema: Jedinstvo Islamske zajednice, odlblokiravanje rada BNV-a, akreditacija IUNP, povraćaj vakufske imovine i povratak vjeroučitelja u škole. Pored ovih, posebno su naglašeni problemi povjerenja Bošnjaka u institucije policije i diskriminacije u obrazovnom sistemu Srbije.

Izvor: BKZ.rs

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles