Predsjednik American Heritage Univerziteta posjetio Internacionalni univerzitet

0
5

Novi Pazar – Rektor Internacionalnog Univerziteta prof.dr. Mevlud Dudić danas je na ovom univerzitetu primio delegaciju Amerikan Haritage University of Southern Californija sa kojim Internacionalni univerzitet ima potpisan ugovor o saradnji i od kojeg je ovlašćen za izdavanje američkih diploma za prostor Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Delegaciju Haritage univerziteta činili su predsjednik ovog Univerziteta prof. dr. Toni Ogiamen i dekan Filozofskog fakulteta ovog Univerziteta prof. dr. Entoni Bauers, a prilikom njihove posjete održana je Svečana sjednica Senata Internacionalnog univerziteta na kojoj su domaćini upoznali goste sa kapacitetima Internacionalnog univerziteta, kao i sa studijskim programima i daljim planovima za razvoj Internacionalnog univerziteta.

Nakon Svečane sjednice Senata gosti su u pratnji scojih domaćina obišli učionički, studentski i administracijski prostor Internacionalnog univerziteta i sami se uvkerili da su donijeli pravilnu odluku kada su potpisali sporazum sa Internacionalnim univerzitetom i da Internacionalni univerzitet ima naučene, nastavne i prostorne kapacitete za realizaciju visokoobrazovnih planova i programa.

Rektor Internacionalnog univerziteta je ovom prilikom još jednom pozvao sve studente da po američke diplome dođu na Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru i istakao da je sertifikat koji Internacionalni univerzitet posjeduje priznanje američkog visokog obrazovanja ovom Univerzitetu. Komentarišući to da država Srbija još nije prepoznala kvalitet na Internacionalnom univerzitetu i da državni organi opstruiraju izdavanje akreditacije ovom univerzitetu, a da su Amerikanci prepoznali kvalitet i sklopili saradnju rektor Dudić je rekao:

„Režim u Beogradu vjerovatno ima problema kada je u pitanju ovaj Univerzitet jer smo mi ispunili sve standarde Akreditacione komisije. Mi tražimo jednake uslova za naš Univerzitet kakve su imali i drugi Univerziteti. Ne očekujemo milostinju već da se postupa po pravilima i zakonskoj regulativi koja je donijeta. Mi se radujemo da imamo konkurenciju. Ko hoće orginalno obrazovanje studiraće na Internacionalnom Univerzitetu. Mi ne razmišljamo o tome hoće li nam dati akreditaciju, naša razmišljanja idu u pravcu kako unaprijediti kvalitet rada našeg Univerziteta, a ova današnja posjeta je dokaz tome“ – rekao je rektor Dudić.

Predsjednik Haritage Univerziteta je istakao da ovaj Univerzite prati program UNICEF-a za prekograničnu saradnju u obrazovanju i da Internacionalni univerzitet zadovoljava sve standarde u obrazovanju koje oni pružaju i u Americi.

„Jako smo impresionirani onim što smo vidjeli ovdje i bilo nam je drago da smo učestvovali u radu senata. Ovim programima studenti će imati komparativnu prednost studiranja u odnosu na studente na drugim univerzitetima i mi smo ovdje da udružimo snage u tom procesu. Nadamo se svetlijoj i boljoj budućnosti za ova dva Univerziteta.“ – rekao je predsjednik prof.dr. Toni Ogiamen.

Izvor: Mesihat.org


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.